Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Κάντε Αντίσταση στους "αντιστασιακούς" !

Γράφει ο "Ε"

Αυτό το σύνθημα που κυριάρχησε στα τελευταία τριάντα χρόνια στην χώρα μας – με πρωτοβουλία και πρωταθλητές τους κάθε μορφής αριστερούς, ήταν: κάντε αντίσταση στο κατεστημένο. – 
Ποιο ήταν αυτό το κατεστημένο, δεν μας το διευκρίνισε κανένας καθαρά. Είναι συνήθεια, όλων των «προοδευτικών» της αριστεροσύνης, ότι σύνθημα βγάζουν, ότι αποφάσεις παίρνουν, να μην είναι σαφής και καθαρές.
Είναι όλες φλου. Τις ερμηνεύουν όπως θέλουν και τις εννοούν όπως νομίζουν αυτοί. 
Μια πνευματική αντάρα, μια θολούρα κυριαρχεί στο μυαλό τους. 
Τίποτα στην Ελλάδα, δεν είναι σωστό, λογικό, καλό για τους Έλληνες, όταν αυτό προέρχεται από την εκκλησία, από χριστιανικές οργανώσεις, από καθαρές ελληνικές πατριωτικές και εθνικές ομάδες... 

Μόνον, ότι πουν οι αριστεροί ινστρούκτορες ή ξένοι αθεϊστές «μηδενιστές» υλιστές είναι και τέλειο και προοδευτικό και αλάθητο. 
Ο μεγαλύτερος εχθρός τους, το μεγαλύτερο εμπόδιό τους, το απόρθητο κάστρο που θέλουν να καταλάβουν και να γκρεμίσουν είναι η εκκλησία. Γιατί; 
Διότι αυτή είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στα δικά τους μακροχρόνια στρατηγικά σχέδια. 
Αυτή η ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία που διδάσκει αγάπη στην πατρίδα, στην ελευθερία, στο θείο και ιερό, τον θεό, την τιμή, την εντιμότητα στο νου και στην σκέψη του ανθρώπου. 
Αυτή η εκκλησία διδάσκει την υπακοή στους νόμους και στους αιώνιους θεσμούς και την εργατικότητα στη ζωή, με πνεύμα οικονομίας και καλυτέρευσης του πνευματικού και βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών της χώρας. Ναι όλων, χωρίς καμιά εξαίρεση. 
Αυτή η ορθόδοξη εκκλησία, διδάσκει την ανθρώπινη ευαισθησία και συμπαράσταση στον αδύναμο, τον αδικημένο, τον πονεμένο και περιφρονημένο άνθρωπο.
Αυτή η εκκλησία διδάσκει το πιο μεγάλο αγαθό για τον κόσμο, και την καλύτερη και τελειότερη μέθοδο επικράτηση της ειρήνης στη χώρα και στον κόσμο όλο, με την διδασκαλία της Αγάπης – της Συγνώμης και της Συγχώρεσης. 
Αυτή η εκκλησία άντεξε και αντέχει στις καθημερινές συκοφαντίες, στις λοιδορίες, τις ταπεινώσεις των ισχυρών και τον διωγμό, για ότι καλό κάνει. Αντιστέκεται στον μεθοδευμένο πόλεμο των «αντιστασιακών» της εποχής.! Τελικά οι αντιστασιακοί κατά της αδικίας, δεν επιδιώκουν την δικαιοσύνη. Χωρίς να δουλέψουν, χωρίς να προσφέρουν, πολεμώντας μάλιστα άγρια την ίδια την πατρίδα τους, πήρανε σύνταξη αντιστασιακού.
Έτσι η αντίσταση – δήθεν κατά των ξένων κατακτητών (αυτό ήταν το πρόσχημά τους) έγινε επάγγελμα και εθνικό σπορ των τεμπέληδων. Βλέπουμε σήμερα σε τι χάλι έχουν φθάσει τα πανεπιστήμιά μας. Αληταριό, σκουπιδαριό, χώρος παραγωγής μολότοφ, χώρος ναρκωτικών και χώρος βίας και τρόμου, σε όποιον δεν υποτάσσεται στις θελήσεις τους. 
Ο αείμνηστος γέρος Γ. Παπανδρέου είχε πει, για την κακή συμπεριφορά των εξτρεμιστικών στοιχείων της δεξιάς, μετά τον εμφύλιο (ήταν νωπές οι πληγές του) είχε πει «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες». Και για την δικαιοσύνη των δικαστών είπε: «και οι κρίνοντες, κρίνονται για τις κρίσεις τους».
Σήμερα πληρώνουμε όλοι, αυτά τα ψεύτικα και αθεϊστικά καμώματα των αριστερών, που θέλουν με την βία και όχι με τον διάλογο και την πειθώ, να επιβάλλουν τις θελήσεις και τις ιδέες των! Και επειδή το πράγμα έφτασε στο, ως εδώ και με παρέκει, ξεπέρασαν τα όρια της υπομονής και της ανοχής από μερικούς δασκάλους και καθηγητές στα σχολεία και στα γυμνάσια – λύκεια, είναι ανάγκη  επιτακτική, να κάνουμε όλοι αντίσταση, στους αντιστασιακούς.
Αντισταθείτε στους αντιστέκοντες. 
Το πράγμα παράγινε. Η ανυπακοή στους κανόνες του σχολείου, στην έλλειψη σεβασμού σε όλους και όλα, οδήγησαν τα παιδιά να μουντζώνουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους εκλεγμένους ηγέτες, τους γενναίους ως αξιωματικούς μας και του στρατού και της αστυνομίας. 
Και τους έντιμους δικαστές να τους μουντζώνουν. 
Τόση περιφρόνηση. 
Έμεινε τίποτε όρθιο; 
Και οι πρώτοι χωρίς καμιά καθοδήγηση, που έδωσαν έμπρακτα το σύνθημα, αντισταθείτε στους αντιστασιακούς, είναι οι μαθητές προς τους καθηγητές τους σε λύκειο της Θεσσαλονίκης. 
Επειδή έβρεχε πολύ, δεν έγινε η καθιερωμένη προσευχή που γίνεται  στον προαύλιο χώρο του λυκείου. Οι μαθητές ζήτησαν από τον καθηγητή να κάνουν προσευχή την πρώτη ώρα μέσα στην τάξη. 
Ο καθηγητής απορημένος είπε: Δεν μου αρέσουν τα αστεία μέσα στην τάξη πρωί, πρωί. 
Γιατί κύριε; Δεν κάναμε προσευχή έξω, θα κάνουμε μέσα, που είναι το πρόβλημα; απάντησαν οι μαθητές. 
Άλλο έξω, άλλο μέσα. Ο νόμος δε το επιτρέπει, είπε ο καθηγητής. 
Τι είπατε κύριε; Δεν επιτρέπει ο νόμος την προσευχή; 
Τι νόμος είναι αυτός; Που είναι γραμμένος; 
Εμείς είμαστε χριστιανόπουλα και θα κάνουμε την προσευχή. 
Εσείς αν θέλετε μη συμμετέχετε. Και σηκώθηκαν όλα τα παιδιά και όλα μαζί είπανε το Άγιος ο Θεός και το Πάτερ ημών. 
Ο καθηγητής με σκυμμένο το κεφάλι άφωνος, άκουσε την προσευχή. 
Τα παιδιά έκαναν αντίσταση αληθινή. Δυναμική, κόσμια, και με θρησκευτική ευλάβεια. 
Να μια ελπιδοφόρα αντίσταση στους αντιστασιακούς της αθεΐας, του υλισμού και του μηδενισμού. 
Τα παιδιά δείξανε ότι έχουν μέσα τους τσαγανό, Θεό και Ελλάδα. Αξίζουν όλα τα μπράβο μας και τον θαυμασμό μας. 
Εύγε τους!
Καθημερινή Εφημερίδα Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια: