Οι πατάτες μπορεί να έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη,
να αυξάνουν το
σάκχαρο και άρα θα πρέπει να αποφεύγονται από άτομα με διαβήτη ωστόσο είναι μια
καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμίνη C.
καλή πηγή φυτικών ινών, καλίου και βιταμίνη C.
Κι αν δεν τρώτε
την πατάτα σκέτη ο γλυκαιμικός δείκτης δεν έχει καμία σημασία...
Μια υψηλού γλυκαιμικού δείκτη πατάτα γίνεται χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
γεύμα αν απλώς προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο, επειδή το προστιθέμενο λίπος
βοηθά στην επιβράδυνση της απορρόφηση των υδατανθράκων της πατάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου