Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μη κλείνετε τα επτά (7) Πυροσβεστικά Κλιμάκια και τις Υπηρεσίες στην ΑΜ-Θ ( τα 2 στο Ν. Δράμας! )

Με προβληματισμό και απογοήτευση 
παρακολουθούμε τη λαίλαπα των λουκέτων στις δομές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
 
Μετά τις βιομηχανίες, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, τα στρατολογικά γραφεία, το τελωνείο Λάγους την υποβάθμιση των νοσοκομείων, τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και τόσα άλλα, σειρά για κλείσιμο έχουν τώρα επτά (7) πυροσβεστικές μονάδες και ακριβώς η Π.Υ. Χρυσούπολης, τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ιάσμου, Νευροκοπίου, Δικαίων, Σταυρούπολης, Παρανεστίου και Σαππών.
Διερωτόμαστε με ποια κριτήρια λαμβάνονται οι σχετικές... αποφάσεις.
Φαίνεται ότι υπολογίζουν μονομερώς τη συνολική σχέση κόστους-οφέλους από τις υπάρχουσες δομές. Επιμένουν να βλέπουν το δέντρο του κόστους και χάνουν σταθερά και μόνιμα το δάσος των κοινωνικών και άλλων ωφελειών.
Ερωτούμε κάθε καθυστερημένη παρέμβαση λόγω απόστασης σε δάση και περιουσίες ποιος την χρεώνεται και πως την υπολογίσατε;
Αυτή η διαστρεβλωμένη προσέγγιση των πραγμάτων μας έφερε στην κατάσταση που όλοι από κοινού βιώνουμε.
Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης ΠΑΜΘ, πρώην Νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης σχετικά δήλωσε:
«Νομίζουν ότι η Ελλάδα περιορίζεται στα λογιστικά της τρόϊκας και στην πλατεία Συντάγματος. Χτυπούν βάναυσα όση αισιοδοξία και ελπίδα απέμεινε.  Θυμίζω ότι ο χρόνος παρέμβασης στην πυρόσβεση είναι καταλυτικός για το αποτέλεσμα.»
 
Σχόλιο του Ε Μ ΠΡΟ Σ : Λεπτομέρειες… άλλωστε στη Θράκη δεν ενδιαφέρεται κανείς να οικοπεδοποιήσει, γι’ αυτο και ελάχιστες είναι οι πυρκαγιές….
Οι άνθρωποι, σύμφωνα με τις δηλώσεις Χρυσοχοίδη, κλείνουν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς θα... κολλήσουν;
 
Είναι κρίμα... Είναι κρίμα... Εγώ φοβάμαι τους ανθρώπους... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: