Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες για Πετρέλαιο



"Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες. Το είπε και ο υφυπουργός",  
δήλωσε ο καθηγητής Α. Φώσκολος για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη, μιλώντας από τον Καναδά που βρίσκεται στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM.
Ο κ. Φώσκολος τόνισε ότι είμαστε πολύ πλούσια χώρα σε υδρογονάνθρακες και επεσήμανε ότι η περιοχή νοτίως της Κρήτης έχει 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ εκεί που θα γίνει η έρευνα με βάση τα στοιχεία των Γάλλων θα δώσει, στη λεκάνη του Ηροδότου, 14-5 δισ. βαρέλια πετρέλαιο ενώ το κοίτασμα στον... Πατραϊκό αγγίζει τα 400 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, ο κ. Φώσκολος επεσήμανε ότι το κοίτασμα στην Κύπρο είναι... μικρό γιατί έχει άλλα... τρία στρώματα ακόμη που δεν τα έχουν ψάξει, ενώ ενδεικτικά ανέφερε ότι:
Στην Κρήτη υπάρχουν επτά στρώματα. "Η τεχνολογία παλιότερα δεν είχε προχωρήσει σε μεγάλα βάθη. Τώρα μπορούμε μέχρι και 2,5 χιλιόμετρα στη θάλασσα και 7 χιλιόμετρα στο πέτρωμα", τόνισε και πρόσθεσε ότι το πετρέλαιο θα εξάγεται καθώς η λεκάνη της Κρήτης έχει επιπλέον 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο και το σύνολο είναι 38 δισ βαρέλια.
"Είμαστε στο επίπεδο του Ιράν σε σχέση με τα αποθέματα, είπε. Το 2016-17 θα αλλάξει η όψη της Ελλάδας. Μόλις βγει η πρώτη παραχώρηση και βρεθεί το πετρέλαιο θα αλλάξει η δύναμη της χώρας", κατέληξε ο κ. Φώσκολος.

Πηγή: energypress

Δεν υπάρχουν σχόλια: