Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η Ισπανία για δανεισμό στη Ρωσία..!



Μετά την Κύπρο και η Ισπανία στρέφεται στη Ρωσία για την αγορά ομολόγων. 
Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση μεταξύ της υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, Έλενα Σαλγάδο, του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Αλεξέι Κουρντίν. 
Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενο «πιθανών εξαγορών ομολόγων της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης».
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε... προχωρημένο σημείο και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν ανακοινώσεις.
Ο σύμβουλος για θέματα οικονομίας του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Αρκάντι Ντβορκόβιτς, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για παροχή οικονομικής βοήθειας από τη Μόσχα και προς άλλα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης.
«Περιμένουμε μια ευρωπαϊκή διακήρυξη για σαφή, αποφασιστική στρατηγική ώστε να επιλυθεί η κρίση… Αν αυτή η στρατηγική απαιτεί την βοήθεια της Ρωσίας και άλλων κρατών της ομάδας BRICS, είμαστε έτοιμοι να διευρύνουμε την στήριξή μας» προσθέτει.
Εξάλλου ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Αλεξέι Κουρντίν, έχει δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αγοράσει χρεόγραφα μεμονωμένων χωρών της ευρωζώνης και εξετάζει τη δυνατότητα αγοράς των ενιαίων ευρωομολόγων, εφόσον ληφθεί απόφαση για την έκδοσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: