Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Περιέγραψε το "κανόνι" μας ο Β.Σόϊμπλε

Εν μέσω αντικρουόμενων φημών για το επίπεδο του "κουρέματος" (από 35-60%) έχει ακουστεί μέχρι τώρα, σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, μιλώντας από το βήμα συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ομολόγησε ότι ξεκινά η διαδικασία πτώχευσης-πιστωτικού γεγονότος: 
«Το επίπεδο του  ελληνικού χρέους θα πρέπει να μειωθεί  αν διαπιστωθεί ότι δεν είναι  βιώσιμο, κάτι που με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πιθανό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β.Σόιμπλε για να συμπληρώσει πως «τα χρέη της Ελλάδας θα πρέπει να μειωθούν αρκετά ώστε να βελτιωθεί το outlook της Ελλάδας»!
Ξεκαθάρισε βέβαια ότι...
κάτι τέτοιο «Δεν μπορεί να γίνει αποκλειστικά από τους φορολογούμενους», υπονοώντας ότι το βάρος θα πέσει ΚΑΙ στους ιδιώτες ομολογιούχους", δηλαδή τις τράπεζες.
Επεσήμανε μάλιστα  ότι είναι σε πλήρη γνώση του  ότι μια τέτοια προοπτική επιβάρυνσης  των τραπεζών δεν αρέσει στις αγορές, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος για την οριστική επίλυση του «ελληνικού προβλήματος». Μανία αυτοί οι Γερμανοί με τις "οριστικές λύσεις": Και στον Β'Π.Π. "οριστικές λύσεις" εφάρμοζαν στους Εβραίους, αν δεν κάνουμε λάθος... 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: