Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Φθάσαμε στο σημείο να ζηλεύουμε τους πολιτικούς της Βουλγαρίας!

Η Βουλγαρία είναι μια χώρα που βγήκε καθημαγμένη από τον "σοσιαλιστικό παράδεισο" και αναζήτησε καταφύγιο στη Δύση. Ως αποτέλεσμα των επιλογών της αυτών, έγινε μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Το κύριο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Βουλγαρία, ήταν το αποσαθρωμένο πολιτικό της σύστημα και η έλλειψη πολιτικών, αφού οι περισσότεροι ήταν πρώην μέλη του ΚΚΒ και ταυτόχρονα διατηρούσαν σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Βουλγαρίας και σε ορισμένες περιπτώσεις της Ρωσίας. 
Ένα άλλο πρόβλημα που χαρακτήριζε τον πολιτικό βίο της Βουλγαρίας και πριν και μετά την κατάρρευση του Κομουνισμού, ήταν οι σχέσεις...
των πολιτικών με τη βουλγαρική μαφία, που ήταν -και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζει να είναι πανίσχυρη.
Μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αναδείχτηκε πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ο Μπόικο Μπορίσοφ, πρώην επικεφαλής της προσωπικής ασφάλειας του τελευταίου κομουνιστή ηγέτη, Τεοντόρ Ζίφκωφ.  
Ο Μπορίσωφ, κατηγορήθηκε από πολιτικούς του αντιπάλους ότι ήταν ένα από τα σημαίνοντα πρόσωπα της βουλγαρικής μαφίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των δεσμών του νέου πρωθυπουργού με τους κύκλους του οργανωμένου εγκλήματος είναι το γεγονός ότι πρότεινε για τη θέση του Βουλγάρου Επιτρόπου στην Ε.Ε. την Rumiana Jeleva, την υποψηφιότητα της οποίας αναγκάστηκε να αποσύρει μια ημέρα πριν την ακρόασή της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επειδή είχε κυκλοφορήσει στις Βρυξέλλες ο φάκελος με αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή της στα κυκλώματα της βουλγαρικής μαφίας.
Αυτή η Βουλγαρία, η Βουλγαρία του Μόικο Μπορίσοφ, έφθασε στο σημείο να αποτελεί χώρα υπόδειγμα για τη συνέπεια με την οποία προσαρμόζεται στις επιταγές της Ε.Ε., για να γίνει μέλος της ευρωζώνης.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στη Βάρνα και αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βουλγαρίας και δήλωσε τα εξής:
«Η Βουλγαρία δεν θα ενταχθεί στην ευρωζώνη έως ότου όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώσουν το έλλειμμά τους στο 3% του ΑΕΠ».
Ο Μπορίσοφ τόνισε μάλιστα ότι η Βουλγαρία είναι η μόνη χώρα που αναβαθμίστηκε από τους οίκους αξιολόγησης, χάρη στη σφιχτή δημοσιονομική πειθαρχία και την άρνησή της να καταφύγει σε λαϊκιστικές δηλώσεις για αυξήσεις μισθών.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι η απορρόφηση και η σωστή χρησιμοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων είναι ένας ακόμη τρόπος χρηματοδότησης του κράτους και ότι όταν τα κονδύλια επενδύονται σωστά, στα επόμενα δυο-τρία χρόνια θα υπάρχουν αποδόσεις, που θα επιτρέψουν την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών.
Στον αντίποδα των δηλώσεων του Μπόικο Μπορίσοφ και της πολιτικής που ακολουθεί η Βουλγαρία, να αναφέρουμε ότι η Ελλάδα έκανε τα εξής:
  • Σκόρπισε τα ευρωπαϊκά κονδύλια σε "ημετέρους", για να δημιουργήσει μια νέα τάξη επιχειρηματιών, αφού οι παλιοί εκπροσωπούσαν μια άλλη εποχή.
  • Έστειλε στις Βρυξέλλες ως Επιτρόπους ή Ευρωβουλευτές, πολλές φορές, πολέμιους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής ιδέας και άτομα τριτοκοσμικά και ακατάλληλα να εκπροσωπήσουν τη χώρα στους μηχανισμούς της Ε.Ε.
  • Έγινε μέλος και συμμετείχε στο λεγόμενο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, με ψέμματα, "μαγειρεμένα" οικονομικά στοιχεία και ένα κράτος κομματικοποιημένο και ανίκανο να δημιουργήσει συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης που θα είναι σε θέση να αντέξει τις συνθήκες ανταγωνισμού που επικρατούν στην ευρωζώνη.
Αυτά, για να καταδειχθεί για άλλη μια φορά το μέγεθος των εγκλημάτων που διέπραξαν οι Έλληνες πολιτικοί όλα αυτά τα χρόνια, που αντιμετώπισαν την Ευρώπη ως μια αγελάδα που θα την αλμέγουν ες αεί.
infognomonpolitics.blogspot.com
http://epanastasi-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_7122.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: