Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Κουκούλωμα από… Δευτέρα και στα στημένα

Όλα θα φορτωθούν
στον Μπέο και ίσως
σε ένα δυο ακόμη
και οι άλλοι… καθαρίζουν!
Όταν αναρτήσαμε το δημοσίευμα με τίτλο «Δέκα ενδείξεις που οδηγούν τα στημένα στο κουκούλωμα», Κυριακή 3 Ιουλίου), δεχθήκαμε πολλά μηνύματα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση, με τα οποία μας διατυπωνόταν η άποψη «ότι βιαζόμαστε» και ότι «αυτή τη φορά δεν μπορεί να είναι όπως παλιότερα»...

Σήμερα, αποκαλύπτουμε, ότι σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης, όλα θα κινηθούν από…Δευτέρα και θα προσάπτουν τις ευθύνες εκεί που όλοι γνωρίζουμε!
Στον προφυλακισμένο Αχιλλέα Μπέο!
Ίσως και σε κάποια περιφερειακά μέλη, από αυτά που συνελήφθησαν αρχικά.
Οι περισσότεροι εκ των λοιπών, μάλλον
 «καθαρίζουν» και θα κατευθύνουν τις δυνάμεις τους, μόνο στην υπόθεση των Ποινικών Δικαστηρίων.
Η ΕΠΟ και η αθλητική δικαιοσύνη δεν τολμούν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο, λες και κάποιες ομάδες έχουν μεγαλύτερο ειδικό βάρος από ολόκληρη Γιουβέντους που υποβιβάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες στην Ιταλία.
Η ΕΠΟ και η αθλητική δικαιοσύνη, δείχνουν να άγονται και να φέρονται από τα σκοτεινά και εγκληματικά συμφέροντα.

Η Πολιτεία, παρακολουθεί διακριτικά, ενεργεί με κάποια ημίμετρα, αλλά δεν πράττει εκείνο που το δημόσιο αίσθημα επιτάσσει.
Να διακόψει εκείνη κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα – εννοούμε τα πρωταθλήματα – και ας φωνάζει η ΕΠΟ για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.
Κι ας μας αποβάλλει η ΟΥΕΦΑ, δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι…
Θα μείνουμε εκτός δυο –τρία χρόνια, ξα πάνε στην ευχή του διαβόλου τα λαμόγια και θα επιχειρηθεί η ανασύνταξη του χώρου, με άλλα πρόσωπα, άλλες νοοτροπίες και κουλτούρες.
Σο κάτω κάτω της γραφής, τώρα τι έχουμε;
Λαμόγια, διαφθορά, στημένα!
Ε, ή ας τους διαλύσουν και υποβιβάσουν ομάδες, όσο ψηλά κι αν είναι, όσο λαϊκό έρεισμα κι αν έχουν ή ας διακόψουν την κωμωδία!

Η κοινή γνώμη απαιτεί κάθαρση.
Όμως, εδώ και ημέρες άρχισε η συστηματική επιχείρηση κουκούλωμα, ήδη το θέμα «κατέβηκε» αισθητά και από τον αθλητικό Τύπο, ενώ σε όσους είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αυτή την πήρε ο άνεμος…
Κι από εβδομάδα, θα γελάει όλη η Ελλάδα, είτε με τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν είτε με τις ποινές που θα επιβληθούν…
Χοντροί, εύσωμοι, αδύνατοι, μπράβοι, λαμόγια και λοιπά κατακάθια, θα μείνουν στο απυρόβλητο, όπως λένε οι πληροφορίες!
ΕΠΟ και κυβέρνηση, δεν τολμούν…
Αν είναι διαφορετικά, ας μας διαψεύσουν!

Τέλος, υπενθυμίζουμε, έτσι για τους τύπους τι αναφέρει η αθλητική νομοθεσία:
Στο άρθρο 132 του αθλητικού νόμου Ν.2725/1999 «Δωροδοκία - Δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα» και ειδικότερα στην παρ.5 όπως προστέθηκε με την παρ.6 άρθρ.78 Ν.3057/2002, η οποία αφορά στην «Ποινική αντιμετώπιση των προσυνεννοημένων αγώνων», ορίζεται:

«5. Εφόσον οι διωκόμενοι για τις αξιόποινες πράξεις των παραγράφων 1, 2 και 3 του παρόντος άρθρου είναι αθλητές, προπονητές, γυμναστές, διοικητικοί παράγοντες ή Μέλη αθλητικού σωματείου, Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε., επιβάλλεται από το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ή του οικείου επαγγελματικού συνδέσμου στην ομάδα του σωματείου, Τ.Α.Α. ή Α.Α.Ε. που ανήκουν τα ανωτέρω πρόσωπα, πειθαρχική ποινή είτε της αφαίρεσης βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου πρωταθλήματος ή του προσεχούς πρωταθλήματος στο οποίο θα συμμετάσχουν είτε του υποβιβασμού αυτών στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.









Δεν υπάρχουν σχόλια: