Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Από …Οκτώβριο και βλέπουμε η αναδιάρθρωση


Η μια καθυστέρηση φέρνει την άλλη. 
Η Ελλάδα δεν θα προλάβει να πάρει τη φτηνή 6η δόση του β’ δανείου που αποφασίσθηκε στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου και μαζί δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση του χρέους της, μέσα στον Σεπτέμβριο.
Όλες οι ενδείξεις, που έρχονται τις τελευταίες ώρες τόσο από το εσωτερικό όσο κι από το εξωτερικό, επαληθεύουν το χθεσινό δημοσίευμα της Voria.gr, καθώς υποστηρίζουν ότι η διαδικασία του roll over, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Αντιθέτως, ακόμα κι αν όλα πάνε καλά και...
σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, η διαδικασία πάει για τον Οκτώβριο, στην καλύτερη των περιπτώσεων.
Το θέμα όμως είναι «πώς» θα πάει μέχρι εκεί. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στόχος της συμμετοχής του 90% των τραπεζών που έχουν ελληνικά ομόλογα στη σχετική διαδικασία, είναι σχεδόν άπιαστος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατεβάζουν πλέον το ποσοστό στο 60% ή και στο 50%, με αποτέλεσμα να γεννάται εύλογα το ερώτημα: και με το κενό που προκύπτει, τι θα γίνει; Το πιθανότερο είναι ότι σε αυτή την περίπτωση, θα επιστρατευθεί το EFSF, αλλά και πάλι τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ακόμα.
 

Πηγή:Voria/parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: