Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ για την αγορά των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων

Το κείμενο που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χτες το βράδυ σχετικά με την απόφαση της αγοράς ισπανικών και ιταλικών ομολόγων έχει ως εξής:
Ανακοίνωση του προέδρου της ΕΚΤ , Ζαν Κλοντ Τρισέ:
1. Το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις ανακοινώσεις που έγιναν από τις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ισπανίας αναφορικά με τα νέα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις στους τομείς των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών πολιτικών. Το ΔΣ θεωρεί πως μια αποφασιστική και γρήγορη εφαρμογή από τις δυο κυβερνήσεις είναι ζωτικής σημασίας ώστε να ενισχυθεί σημαντικά η ανταγωνιστικότητα και η ευελιξία των οικονομιών τους, και να μειωθούν γρήγορα τα δημόσια ελλείμματα.
2. Το Δ.Σ. υπογραμμίζει τη σημασία της δέσμευσης όλων των ηγετών των κρατών ή των κυβερνήσεων να συμμορφωθούν αυστηρά στους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους, όπως αυτοί επιβεβαιώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου. Ένα στοιχείο-κλειδί είναι επίσης η ενίσχυση των προοπτικών ανάπτυξης της οικονομίας.
3. Το Δ.Σ. θεωρεί ζωτικής σημασίας τη γρήγορη εφαρμογή όλων των αποφάσεων που ελήφθησαν στη Σύνοδο Κορυφής. Από αυτήν την άποψη, το Δ.Σ. καλωσορίζει την κοινή δέσμευση που εξέφρασαν σήμερα η Γερμανία και η Γαλλία.
4. Το Δ.Σ. δίνει αποφασιστική σημασία στην διακήρυξη των ηγετών των κρατών ή των κυβερνήσεων της περιοχής του ευρώ στην άκαμπτη αποφασιστικότητα να τιμήσουν πλήρως τις μεμονωμένες τους υπογραφές ως παράγοντα-κλειδί για την διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας της ευρωζώνης στο σύνολό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: