Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Ούτε οι εφορίες δεν πιάνουν τους... στόχους

Μόνο δυο από τις 26 μεγαλύτερες εφορίες της χώρας κατάφεραν να ξεπεράσουν τους στόχους τους με την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Το υπουργείο Οικονομικών είχε θέσει συγκεκριμένους στόχους για το πρώτο 6μηνο του 2011 και σύμφωνα με αυτούς, οι εταιρίες θα έπρεπε να μειώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη –που σήμερα φτάνουν τα 41,1 δισ. ευρώ- από 20% έως 40%.
Αλλά τα κατάφεραν μόλις δυο: η εφορία Ψυχικού και η ΙΑ Αθηνών, που ξεπέρασαν στόχους, εισπράττοντας 11,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011 έναντι 8,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2010.


Κοντά αλλά όχι μέσα στους στόχους βρίσκονται η ΙΒ και ΚΒ Πειραιά, η Α’ Πειραιά και η Πλοίων Πειραιά.


Ουραγοί στην προσπάθεια αυτή ήταν οι εφορίες Παλαιού Φαλήρου, Κηφισιάς, Κορωπίου, Χαλκίδας, Ζ’ Θεσσαλονίκης και Ρόδου.


Εξαιτίας των απογοητευτικών επιδόσεων των εφοριών να εισπράξουν χρήματα του κράτους, το υπουργείο Οικονομικών έχει διαμηνύσει πως θα μετακινηθούν οι διευθυντές των εφοριών που απέτυχαν στα... τεστ αυτά.


Παράλληλα ανοίγει και ο δρόμος για την είσοδο μεγάλων φοροτεχνικών γραφείων και εισπρακτικών εταιριών, που έναντι προμήθειας θα αναλάβουν να εντοπίσουν τους 14.700 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, που χρωστούν στο κράτος πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: