Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Οι πολιτικοί θέλουν να βοηθήσουν το τόπο και το λαό έχουν μόνο μια και μοναδική λύση: " Να συνεργασθούν".

Ας μην παραμυθιαζόμαστε…


Εδώ ο κόσμος χάνεται, κυριολεκτικά και μεταφορικά, κι εμείς ασχολούμαστε με τις περιφέρειές μας, γιατί ανέκαθεν οι Έλληνες έδιναν ιδιαίτερη σημασία στις… Περιφέρειές τους αγνοώντας την πραγματικότητα. 
Ακόμα και τώρα που οι αγορές απειλούν να ελέγξουν πλήρως τις εξελίξεις θέτοντας στο περιθώριο τις κυβερνήσεις, εμείς επιμένουμε αυτοκτονικά να θεωρούμε ότι η κρίση αποτελεί θέμα που αφορά την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση
Φθάσαμε μέχρι του σημείου να υποστηρίζουμε ότι...
για την πτώση κάτω από τις χίλιες μονάδες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ευθύνεται ο Βενιζέλος!
Λοιπόν για να σοβαρευτούμε, αν μπορούμε εν μέσω μίνι καύσωνα, η πολιτική ηγεσία του τόπου οφείλει να καταλάβει ότι στο πλοίο που βυθίζεται το πολύ να καταλαμβάνουμε μια καμπίνα στη πρώτη θέση. 
Συνεπώς σκασίλα μεγάλη ποιος έχει το καλύτερο σχέδιο ή ποιος έχει τη βούληση, αφού η ατζέντα έχει αλλάξει και αντί όλοι μαζί να συμφωνήσουμε στα νέα δεδομένα, επιμένουμε… Ελληνικά. 
Αναρωτιέται κανείς τι νόημα έχουν κάτω από τέτοιες συνθήκες και όταν κλονίζεται η παγκόσμια οικονομία, οι κομματικές αντιπαραθέσεις που εκτός των άλλων είναι και σε μεγάλο βαθμό αντιαισθητικές.
Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός ή τι σκέφτεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είμαι όμως βέβαιος ότι τίποτα πλέον δεν εξαρτάται από τους ίδιους και καμία από τις ιδέες τους δεν μπορεί εξ αντικειμένου να δώσει λύση αφού όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε διεθνές επίπεδο. 
Αντί λοιπόν να «παραμυθιαζόμαστε» μεταξύ μας, νομίζοντας ότι η Ελλάδα είναι το κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, θα ήταν καλύτερα να σκεφθούμε σοβαρά και άρα εθνικά ώστε η επόμενη ημέρα των μεγάλων αποφάσεων να μας βρίσκει ενωμένους.
Η Ελλάδα δεν έχει ούτε την «πολυτέλεια» ούτε το χρόνο για αντιπαραθέσεις και για επίλυση ιστορικών παρεξηγήσεων, πολύ δε περισσότερο δεν έχει ανάγκη ξεπερασμένες ρητορικές που δεν έχουν σχέση μ’ αυτά που συμβαίνουν τώρα. Αν πραγματικά οι πολιτικοί θέλουν να βοηθήσουν το τόπο και το λαό έχουν μόνο μια και μοναδική λύση. Να συνεργασθούν.
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: