Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η "χωματερή του καπιταλισμού"


‘Εφτασε η ώρα να σκάσει και η νεόπλουτη φούσκα του ιθαγενούς  Χρηματιστηρίου.
Εκατοντάδες εταιρείες -σαπάκια, δημιούργημα λαμογίων επιχειρηματιών, με δανεικά από ξιπασμένους τραπεζίτες και με την ώθηση της κυβέρνησης Σημιτάκου, μπήκαν στον τότε Ναό της Σοφοκλέους με τις γνωστές συνέπειες.
Οι δημιουργοί τους με τα φράγκα των ηλιθίων «επενδυτών» απέκτησαν βίλες, τζιπούρες, υπεράκτιες και συντρόφους από κείνες που οι μανάδες τους εκπαίδευαν για να γίνουν κορίτσια-στόχοι των νεόπλουτων ...γαμπρών.
Το ελληνικό Χρηματιστήριο με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, ικανών επιχειρηματιών, δεν ήταν παρά μια φούσκα της μεταπολίτευσης δημιούργημα της αλλαξοκωλιάς επιχειρηματιών με τις κυβερνήσεις και τους τραπεζίτες.
Τα προσχήματα της ψευδαίσθησης κρατούσαν οι Τράπεζες  αλλά φρόντισαν οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες τους, με τον τρόπο που τις διοικούν, να κάνουν τις μετοχές τους κωλόχαρτα.
Εάν ζούσαμε σ ένα σύγχρονο καπιταλιστικό κράτος κι όχι σε χωματερή του καπιταλισμού, ένα μεγάλος αριθμός των επιχειρηματιών που είναι «εισηγμένοι» στο Χρηματιστήριο θα έπρεπε να βρίσκονται στο Κορυδαλλό να φουμάρουν και να παίζουν προ.
Αλλά είναι βλέπεις κι ένα σκασμό παράσιτα που ζουν από το παρακμιακό Χρηματιστήριο της Αθήνας. Σαν τις μύγες που περιστοιχίζουν τα σκατά. 
Μιλάμε για όλο αυτό το παρακμιακό κύκλωμα των οικονομικών συντακτών (σαν τους αντίστοιχους –συναδέλφους τους μιζαδόρους -του υπ. Εθνικής Μιζοάμυνας), οι οποίοι φροντίζουν δεκαετίες τώρα να κάνουν την φούσκα που αυτοαποκαλείται Χρηματιστήριο της Αθήνας να γυαλίζει σαν τη Wall. 
Φυσικά κι εδώ υπάρχουν έντιμοι οικονομικοί συντάκτες, αλλά αυτοί αποτελούν την εξαίρεση.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της χθεσινής μέρας που από τα παράθυρα του Χρηματιστηρίου εκσφενδονίζονταν οι μετοχές σαν χαρτιά υγείας και δημιουργούσαν ένα εκστατικό θέαμα χημικών ουρών από κωλόχαρτα, οι περισσότερες ηλεκτρονικές εκδόσεις, εκτιμώντας ότι έχουν να κάνουν με ηλιθίους αναγνώστες ωραιοποιούσαν την Φουκουσίμα, ενώ με το στανιό διάβαζες την είδηση, στις πόσες μονάδες στάθηκε τελικά ο δείκτης!
Το πόσο γυμνός ήταν ο βασιλιάς αποκαλύφθηκε περίτρανα και στη λεηλασία του 99. 
Τότε που και ο τελευταίος πορτιέρης της παραλιακής άνοιξε Χρηματιστηριακή. Αυτό το Χρηματιστήριο, αυτή την Οικονομική Παράγγα, παρακαλουθούμε  δήθεν έκπληκτοι να βουλιάζει.
Και μην γελιέστε, αυτή η παράγγα δεν έχει σωτηρία κι ο λόγος είναι προφανής. Οι ελληνικές τράπεζες δεν πρόκειται να βρουν χρήμα στην διεθνή αγορά, όσο και να χτυπιούνται, γιατί όλος ο πλανήτης γνωρίζει πλέον τι εστί εγχώριο τραπεζικό σύστημα.
Λέτε να μην ξέρουν οι Γερμανοί πράκτορες τι συνέβη με την Proton Bank η τι συμβαίνει με τη διαπλοκή Τραπεζιτών, κυβέρνησης και ΜΜΕ;
Λέτε να μην ξέρουν οι Γάλλοι πράκτορες  πως δουλεύει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα;
Δεν το γνωρίζει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα;
Σοβαροί να είσαστε.
Το πούλο λοιπόν.   
Το πιο πιθανό σενάριο είναι μια νέα Οικουμενική κυβέρνηση, κάπου εκει τον Οκτώβριο, να μας γυρίζει πανικόβλητη στη δραχμή, για να κόβουν πληθωριστικό χρήμα στη Μεσογείων ώστε να μπορούν οι νταβατζήδες  μηντιάρχες να δανείζονται και τα στελέχη του Πασόκ να τα καίνε από τη καψούρα στη Πέγκυ Ζήνα-γεισάν το Προεδρείο της Βουλής…
Ποιο Χρηματιστήριο, ποιος Θανάσης;

Κουρδιστό Πορτοκάλι

Δεν υπάρχουν σχόλια: