Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

«Επιχείρηση Κουκούλωμα» του μεγάλου ποδοσφαιρικού σκανδάλου.

Δέκα ενδείξεις που οδηγούν τα στημένα στο κουκούλωμα!

Ο Θεός να μας βγάλει ψεύτες, αλλά έχουμε την αίσθηση –που λίγο θέλει για να γίνει βεβαιότητα – ότι πορευόμαστε ολοταχώς για τη συγκάλυψη του μεγάλου ποδοσφαιρικού σκανδάλου.  

Οι περισσότεροι στα πέριξ του ποδοσφαίρου μιλάνε για την «επιχείρηση κουκούλωμα», αφού σ’ αυτό – όπως ισχυρίζονται – συναινεί και η πολιτεία με την στάση της, από τον φόβο του πολιτικού κόστους, λόγω της εμπλοκής παραγόντων που διαθέτουν εκτόπισμα και λαϊκό... έρεισμα. 

Ήδη, υπάρχουν πολλές ενδείξεις που επιβεβαιώνουν τους φόβους των υγειών φιλάθλων.

Η πρώτη ένδειξη αφορά το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας, στο οποίο ουδείς αμφισβήτησε τους εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη και αντιπρόεδρο Γιώργο Μποροβήλο! Ο Παναθηναϊκός εποίησε τη νήσσα, η ΑΕΚ, ό Άρης και ο ΠΑΟΚ δεν εμφανίστηκαν καν, ενώ και η Λάρισα για το μόνο που ενδιαφερόταν ήταν η μη επικύρωση της βαθμολογίας!

Η δεύτερη ένδειξη αφορά την κοινή επιχείρηση ΕΠΟ και Σούπερ Λίγκας να σταματήσουν τις δημοσιεύσεις των συνομιλιών του κατηγορητηρίου.

Η τρίτη ένδειξη αφορά την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να μαθευτεί ποιος έκανε τις διαρροές της δικογραφίας, λες και αυτή είναι άκρως απόρρητο κρατικό μυστικό!

Η τέταρτη ένδειξη αφορά τις δηλώσεις θεσμικών παραγόντων. Ο μεν πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πικάβιος,  δήλωσε ότι «δύσκολα θα υπάρξουν υποβιβασμοί», ενώ το προχώρησε ακόμη περισσότερο, προκαταλαμβάνοντας την αθλητική Δικαιοσύνη, όταν ισχυρίστηκε  ότι «δεν  κινδυνεύουν να μην αγωνιστούν στην Ευρώπη οι ομάδες που εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό  εισιτήριο». Ο δε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε ότι εκείνο που τον απασχολεί είναι ότι πλέον κανένας δεν θα επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Τσιμουδιά για την κάθαρση για το ξεβρόμισμα του!
Η πέμπτη ένδειξη αφορά το ίδιο το σύστημα, το οποίο δείχνει να είναι σφιχταγκαλιασμένο με τρόπο που δείχνει σε όλους το περίφημο «κράτα με να σε κρατώ»…Ήδη, ο προφυλακισμένος Μπέος και ο καταζητούμενος Ψωμιάδης όρισαν μάρτυρες υπεράσπισής τους, τον Γενικό Διευθυντή της Σούπερ Λίγκας Πατρίκ Κομνηνό, τον νομικό της εκπρόσωπο και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο!
Η έκτη ένδειξη είναι η ξαφνική σιωπή των μη εμπλεκομένων. Μόλις ξέσπασε η υπόθεση, τόσο ο προεδρεύων του Παναθηναϊκού, όσο και ο ομόλογός του της ΑΕΚ, σήκωσαν ψηλά δια δηλώσεων το μπαϊράκι του πολέμου. Ξαφνικά, αυτό υπεστάλλη. Ο δε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, εξαφανίστηκε από προσώπου γης, αφού προφανώς η υπόθεση αφορά το «κακό κράτος των Αθηνών»!
Η έβδομη ένδειξη αφορά την χαρακτηριστική καθυστέρηση εμπλοκής στην υπόθεση της αθλητικής Δικαιοσύνης. Κάποιες σκόρπιες δηλώσεις των αθλητικών εισαγγελέων κι ύστερα …μελέτη της δικογραφίας! Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος είναι σαφής και μιλάει για κυρώσεις που φθάνουν σε υποβιβασμό, ακόμη και με ενδείξεις! Κάτι που συνέβη στην ευνομούμενη Ιταλία, ανεξαρτήτως ονομάτων ομάδων και δυναμικής στους στην κοινωνία.

Η όγδοη ένδειξη αφορά την χαρακτηριστική απουσία από τα τεκταινόμενα της Πολιτικής ηγεσίας. Γερουλάνος, Νικητιάδης και Μπιτσαξής είναι παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο και κρύβονται πίσω από το…αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Η ένατη ένδειξη αφορά τον ΟΠΑΠ, ο οποίος πέραν κάποιων γενικών αναφορών, δεν έχει προβεί σε καμιά ουσιαστική κύρωση στην Σούπερ Λίγκα, στης οποίας το πρωτάθλημα είναι αποκλειστικός χορηγός! Έστω για τα μάτια του κόσμου και προσωρινά, δεν θα έπρεπε ένας οργανισμός όπως ο ΟΠΑΠ να έχει «κλειδώσει» οποιαδήποτε χορηγία σε ένα πρωτάθλημα που δεν είναι αξιόπιστο; Δεν θα έπρεπε οι διοικούντες του να έχουν καταθέσει για ποιον λόγο κλείδωναν παιγνίδια που συμπεριλαμβανόντουσαν στο κουπόνι του Στοιχήματος;

Τέλος, η δέκατη ένδειξη αφορά τα όσα έχουν συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις του παρελθόντος. Όταν οι καταγγελίες ήταν χειροπιαστές κι όμως ουδείς υπέστη το παραμικρό! Αν στην προκειμένη περίπτωση η προφυλάκιση του Αχιλλέα Μπέου είναι αρκετή για τους θεσμικούς του ποδοσφαίρου για να ειπωθεί ότι κάτι γίνεται, αυτό δεν είναι αρκετό για να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο…


GR Post / Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: