Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

"Νίκη στον αγώνα για την έξοδο από την Ευρώπη"

XRIMANEWS.GR
Όσο ολόκληρος ο κόσμος ασχολείται με την προσπάθεια της Ευρωζώνης να αποφύγει τη διάσπαση και τον αγώνα των μελών της να παραμείνουν στο ευρώ, μία άλλη μάχη λαμβάνει χώρα στη Βρετανία όπου διοργανώνεται με ισχυρή πολιτική στήριξη ένα σχέδιο πίεσης της κυβέρνησης για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ η ομάδα πολιτικών και επιχειρηματιών που ηγείται της προσπάθειας ΄ξέθαψε' τα κόστη της συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ, τα οποία ονόμασε 'κρυφά' και τα διοχέτευσε στα ΜΜΕ σε μια προσπάθεια κατεύθυνσης της κοινής γνώμης.
Τα 'στοιχεία' έγιναν...
πρωτοσέλιδο στην Daily Express και το θέμα συζητείται σήμερα στη Βρετανία εντείνοντας την πίεση στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε κινήσεις εξόδου της χώρας από την ΕΕ προκαλώντας έτσι ένα νέο πλήγμα στην προσπάθεια της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσει την κρίση που την πλήττει.
Και μόνο η ανάδειξη του θέματος φανερώνει την έλλειψη εμπιστοσύνης της Βρετανίας στην ίδια την ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πόσο μάλλον στην ιδέα του ευρώ και λειτουργεί ως ένα μήνυμα για την αποτυχία του όλου εγχειρήματος, κάτι το οποίο εξυπηρετεί το αγγλοσαξονικό λόμπι.
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: