Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ημέρα υψηλής ευθύνης και περισυλλογής για το μέλλον του τόπου

Συντάκτης: Γιώργος Παπανικολάου*

Κάποιοι λένε ότι η ιστορία δεν μπορεί να εκτιμηθεί τη στιγμή που γράφεται, όταν η επικαιρότητα τρέχει με ταχείς ρυθμούς και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. 
Η άποψη αυτή με βρίσκει σύμφωνο. 
Και υπό το πρίσμα αυτό μπορεί να αξιολογηθεί το πρόγραμμα εξόδου από την πρωτοφανή κρίση που βιώνουμε, που παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία το πρωινό της 7ης Ιουλίου 2010 στο Ζάππειο. Τότε κάποιοι το αντιμετώπισαν με σκωπτική διάθεση και άλλοι με αδιαφορία.
Σήμερα, μπορούμε όλοι να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά. ..

Σήμερα, οι εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) λένε ότι η ύφεση φέτος στην Ελλάδα θα φτάσει το 6.1%.  
«Η κατεύθυνση που έχει συμφωνήσει η χώρα σήμερα δεν μας βγάζει από το πρόβλημα, μας βυθίζει ακόμα πιο βαθιά μέσα από υπερχρέωση και βαθιά ύφεση», έλεγε 1,5 χρόνο νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς.
Σήμερα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Ανδρέας Γεωργίου, ετοιμάζεται να καταθέσει ως ύποπτος στον οικονομικό εισαγγελέα για «μαγείρεμα» των στατιστικών στοιχείων. «Η Κυβέρνηση ‘φούσκωσε’ το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας για το 2009» και «έθεσε την Ελλάδα σε ‘απόσταση βολής’ για τους κερδοσκόπους», έλεγε πριν από 1,5 χρόνο ο Σαμαράς.
Σήμερα, όλοι πιέζουν για ταχεία εφαρμογή ευρύτατου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Αν αυτό είχε ξεκινήσει εδώ και 1,5 χρόνο, όταν ο Σαμαράς ζητούσε την «αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας», σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Στη δεύτερη επέτειο της εκλογής του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αξίζει να δώσουν όλοι μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που το κόμμα μας προτάσσει εδώ και καιρό: 
Τη μείωση φορολογικών συντελεστών. Το μικρότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος. Την αναβάθμιση του εθνικού τουριστικού προϊόντος. Την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Την έκδοση ευρωομολόγων.
Η δικαίωση πολλών από τις θέσεις που έχει υποστηρίξει - σε πείσμα των καιρών – η Ν.Δ. σε καμιά περίπτωση δεν μας οδηγεί στο να επιχαίρουμε για το γεγονός ότι μέσα σε δύο χρόνια η Ν.Δ. έχει επιτύχει ολική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, πράγμα που δεν έχει ξανασυμβεί στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. 
Ισχύει το ακριβώς αντίθετο. 
Είναι ημέρα προβληματισμού και περισυλλογής για το μέλλον του τόπου, που βιώνει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του.  
Είναι ημέρα υψηλής ευθύνης. Η
μέρα ανανέωσης της δέσμευσής μας για να εμπλουτίσουμε και να διευρύνουμε τις προτάσεις και τις ιδέες μας, να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα δώσει στον Αντώνη Σαμαρά και στη ΝΔ το τιμόνι του τόπου, με την πίστη και την σιγουριά ότι θα τον οδηγήσει και πάλι σε ασφαλή νερά. Στην Ελλάδα της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

* Ο Γιώργος Παπανικολάου είναι ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: