Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Ο Παπανδρέου προσδίδει "γκλάμουρ" στους Πράσινους»


Τελικά τα κορόιδα πληρώνουν και το γλίτωσα - ως τώρα - και το ελικόπτερο! 
Όχι κι άσχημα!
«Προχθές βράδυ, λίγο μετά τις 21:00, είναι επιτέλους και πάλι ώρα για ‘σόου’. Στην αίθουσα του συνεδρίου των Πρασίνων στο Κίελο μπαίνει ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο τέως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Πολλοί άνδρες ασφαλείας, νευρικοί βοηθοί, δύο... συνεργάτες του προεδρείου των Πρασίνων τον συνοδεύουν. Οι Πράσινοι τον προσκάλεσαν στο Κίελο όταν ακόμα ήταν στην εξουσία και τότε κανείς δεν περίμενε ότι θα εμφανιστεί στο συνέδριο. Ο Παπανδρέου είναι όμως τώρα πράγματι εδώ, ακόμα και ως πρώην πρωθυπουργός. Εδώ παραμένει ακόμα ‘σταρ’.
Το γεγονός ότι ο Παπανδρέου είναι ‘κόκκινος’, και μάλιστα πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν πειράζει. Τη στιγμή μάλιστα που ο άνδρας από την Αθήνα είναι τόσο ευγενής, ώστε να κολακεύει πολλαπλά τους προσκεκλημένους του. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιούργκεν Τριτίν χτυπά φιλικά στον ώμο τον Παπανδρέου χαιρετώντας τον και η πρόεδρος του κόμματος Κλαούντια Ροτ τον αγκαλιάζει.

Για πρώτη φορά όμως, ο Παπανδρέου ευχαριστεί τη Γερμανία για την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και λέει ότι οι Γερμανοί δεν θα το μετανιώσουν. Η επένδυση στην Ελλάδα είναι "επένδυση στις μελλοντικές ελπίδες των Ελλήνων“, λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: