Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Buffett: Είναι δύσκολο να προβλέψεις τί θα συμβεί αν η Ελλάδα πτωχεύσει ... γι' αυτό τρέμω

Ο Warren Buffett, δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, μίλησε για την ευρωπαϊκή κρίση, τις τράπεζες και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην πληρώσει τα χρέη της, δημιουργώντας πολλές ειδήσεις.
Πρώτον, ο Buffett αποκάλυψε ότι ευρωπαϊκές τράπεζες στράφηκαν σε αυτόν για κεφάλαια, γεγονός που αποτυπώνει το βαθμό της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει το...
ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αλλά αφήνει και ερωτηματικά για το κατά πόσο η ΕΚΤ και η FED έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να προστατεύσουν το σύνολο των τραπεζών.

Η απάντηση του Warren Buffett στο αίτημα για ρευστό ήταν ένα μεγάλο 'Όχι', με τον επενδυτή να σημειώνει πως δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Η δεύτερη βόμβα που πέταξε ο Buffett ήταν πως έχει κλείσει όλες τις θέσεις του στην Ευρώπη εδώ και 1,5 χρόνο. (Κάτι θα ξέρει)
Η τρίτη και τελευταία βόμβα ήταν η δήλωση του για το ενδεχόμενο ελληνικής πτώχευσης:  
“Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς τί θα συμβεί στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πληρώσει τα χρέη της, είπε, συμπληρώνοντας: “Γι' αυτό το λόγο... τρέμω”.
XrimaNews.gr με πληροφορίες από CNBC, Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια: