Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα ...Γερμανική επίθεση: " Επιμένουν πως για όλα φταίει η Ελλάδα "

" Οι Έλληνες καταναλώνουν με δανεικά. 
Παίρνουν φτηνά δάνεια, αγοράζουν γερμανικά μηχανήματα και αυτοκίνητα, αυξάνουν το γερμανικό ΑΕΠ και παραμελούν τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα τους...
Κανείς δεν ενδιαφέρεται να πατάξει τη διογκούμενη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, τις απάτες στις επιδοτήσεις και τα λάθος προνόμια. 
Τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής φαίνονται σήμερα στις εγκαταλελειμμένες βιομηχανικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας " γράφει μεταξύ άλλων το Γερμανικό Spiegel.
Ο Ρογκόφ μάλιστα  δηλώνει ότι η Ελλάδα, παρά τα πακέτα δανειακής βοήθειας και τους μηχανισμούς διάσωσης, δεν πρόκειται να ορθοποδήσει, αν δεν υπάρξει ένα γενναίο 'κούρεμα' του χρέους της, της τάξης του 50 με 75%.
Δύο λύσεις διαφαίνονται: 

H αναδιανεμητική ένωση, όπου οι πλούσιες χώρες πληρώνουν για τα χρέη των φτωχότερων, στο πλαίσιο μια ευρωπαϊκής οικονομικής διακυβέρνησης ή ακόμα και των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, ή 
Mια μικρότερη ΟΝΕ αποτελούμενη από τα ισχυρότερα οικονομικά κράτη της Ευρώπης. 
Και οι δύο λύσεις πάντως θα κοστίσουν ακριβά, παρατηρεί το Spiegel. 
Και καταλήγει:
«Σε κάθε περίπτωση, ο Χ. Ράιχενμπαχ θα χρειαστεί. Ο επικεφαλής της ομάδας κρούσης της ΕΕ, στην πρώτη περιοδεία του στα γραφεία των ελληνικών Υπουργείων έρχεται να δώσει μάχη με μια εικοσαετή κακοδιαχείριση, με αργούς ρυθμούς και νωθρότητα 100 ετών και με μια περήφανη ιστορία 3000 ετών...».

πηγή:newspost/ parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: