Για την Ελλάδα από σήμερα Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, αρχίζει η τρίτη κατά σειρά κατοχή από τη Γερμανία.
Η πρώτη υπήρξε στον 19ο αιώνα, λίγο μετά την ίδρυση του
νέου μας κράτους , με τη Βαυαροκρατία και την περίοδο Αντιβασιλείας του
ανήλικου πρίγκιπα και πρώτου Βασιλέα της Ελλάδος Όθωνα.
Η δεύτερη στον
20ο αιώνα, με τη ναζιστική κατοχή, στο πρώτο ήμισυ της δεκαετίας
1940-1950.
Η Τρίτη στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα αρχίζει από
σήμερα.
Η πρώτη ήταν πολιτική – πολιτειακή.
Η δεύτερη
στρατιωτική-οικονομική.
Η νέα περίοδος θα είναι οικονομική- πολιτική.
1 σχόλιο:
Είναι πασίδηλο οτι κανένας Έλληνας δεν είναι υπερήφανος για την ξένη κηδεμονία υπό την οποία έχει τεθεί η χώρα η οποία ήταν έκδηλη κατά την διάρκεια της χθεσινής συναντήσεως του κ. Παπανδρέου με την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ.
Και όπως δικαιολογημένα σημειώνουν ψιθυρίζοντας πολλοί εκ των βουλευτών στο περιστύλιο της Βουλής ουδείς μπορεί να χαίρεται με το κατάντημα της πλήρους εξαρτήσεως μας απο την εκταμίευση της εκάστοτε δόσεως του δανείου. Στο μεταξύ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο γεγονός οτι φτάσαμε στο σημείο να μας νουθετεί η κ. Μέρκελ με τόσο απροκάλυπτο τρόπο.
Μόλις χθες και χωρίς περιστροφές η Ανγκέλα Μέρκελ επεσήμανε στον κ. Γιώργο Παπανδρέου ότι “θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις αδυναμίες της κυβέρνησής του”.
Γιατί, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Γερμανίδα καγκελάριος, ήταν οι εσωτερικές διαφωνίες και η αναποφασιστικότητα ορισμένων υπουργών, που έφεραν την Ελλάδα στη θέση να εκλιπαρεί στην κυριολεξία για την έκτη δόση. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την διάρκεια των συνομιλιών με τον Έλληνα Πρωθυπουργό αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρακτικές τις οποίες ακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση.
Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση... κατέβασε τα μολύβια μετά τον ανασχηματισμό, αιχμή η οποία φαίνεται να χρεώνεται προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και πως δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει ακόμη η απελευθέρωση των ταξί αλλά και να μην έχει ολοκληρωθεί πλήρως η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων και οι κυβέρνηση να κλονίζεται από τις αντιδράσεις του Δημήτρη Ρέππα στην πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση.
Από εκεί και πέρα, στο τι ζητά η Γερμανία ήταν σαφής: θέλει λιτότητα στους Έλληνες για να περάσει η βοήθεια στους Γερμανούς και άνοιγμα των αγορών, κυρίως της ενέργειας, ώστε το Βερολίνο να έχει τα ανταποδοτικά οφέλη που προσδοκά. Σε ότι αφορά τη χρεοκοπία και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι δεν συζητήθηκε. Είναι προφανές όμως ότι οι όροι για να μείνουμε στο ευρώ είναι σκληροί και ίσως Βρυξέλλες και Αθήνα υποχρεωθούν να πιουν και αυτό το πικρό ποτήρι.
Δημοσίευση σχολίου