Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Σπεύδουν να σώσουν τα δικά τους παιδιά από την εφεδρεία

Μείζον θέμα ηθικής τάξεως ανακύπτει από την πρακτική κυβερνητικών παραγόντων οι οποίοι σπεύδουν να σώσουν τα δικά τους παιδιά από την εφεδρεία.
Μετά την εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα τεθούν σε εφεδρεία περίπου 30.000 εργαζόμενοι στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, κυβερνητικοί παράγοντες έσπευσαν να εκδώσουν αποφάσεις με τις οποίες αποσπώνται υπάλληλοι των οργανισμών με πλεονάζον προσωπικό σε … υπουργικά γραφεία.
Τελευταίο παράδειγμα , αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος, υπάλληλος του ΟΓΑ (ο οργανισμός περιλαμβάνεται στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τους 151 φορείς που θα έπρεπε ως σήμερα να θέσουν το 10% του προσωπικού τους σε εργασιακή εφεδρεία), ο οποίος με κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας αποσπάται στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνου Ρόβλια.
Δεν είναι βεβαίως η μοναδική περίπτωση.  
Στο «αλισβερίσι» πρωταγωνιστούν οι συγκοινωνικές ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θυγατρικές του ΟΑΣΑ , που παρέχουν «αφειδώς» κλητήρες και οδηγούς προς τα πολιτικά γραφεία ή στα γραφεία των κυβερνητικών παραγόντων.
Μόνο από τον προβληματικό όμιλο ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτιμάται ότι βρίσκονται αποσπασμένοι στα γραφεία υπουργών και βουλευτών δεκάδες σιδηροδρομικοί.
Π.χ σιδηροδρομικός αποσπάστηκε αρχικά στο γραφείο του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών κ. Χάρη Τσιόκα για να αποσπαστεί την επόμενη χρονιά στη μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ απασχόλησε καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Αμυνας και ο νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Από την ΕΡΓΟΣΕ έχει αποσπάσει μηχανικό της εταιρείας και η  υφυπουργός Υγείας κυρία Φώφη Γεννηματά και τον έχει μαζί της στο υπουργείο Παιδείας.
Επίσης από τον ΟΣΕ απέσπασε προσωπικό και η πρώην υφυπουργός Εργασίας κυρία Αννα Νταλάρα.
Υπάλληλος της ΕΘΕΛ υπηρετεί αποσπασμένος στο Γραφείο της γενικής γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρίας Αθηνάς Δρέττα και άλλος υπάλληλος επίσης της ΕΘΕΛ μεταφέρθηκε πρόσφατα στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων , από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Υποδομών κ. Γιάννη Μαγκριώτη.
Επίσης στελέχη των πρώην ΗΛΠΑΠ έχουν απασχολήσει στα πολιτικά τους γραφεία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Χάρης Μπαμπούκης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης.
Μάλιστα, εν μέσω κρίσης, εφεδρείας και μειώσεως του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων συμβαίνουν και τα … παράδοξα.  Με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (παρακαλώ!) αποφασίστηκε οκτώ από τις 27 θέσεις συμβούλων και συνεργατών που δικαιούταν να απασχολεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Χάρης Παμπούκης να ….μεταφερθούν στα γραφεία του νυν υπουργού Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοϊηδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη και του υφυπουργού Διοικητικής Ματαρρύθμισης κ.Παντελή Τζωρτζάκη, …..αυξάνοντας τις αντίστοιχες θέσεις.
http://www.moneypress.gr/?p=4271

Δεν υπάρχουν σχόλια: