Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Γιάννης Ιωαννίδης: "Επί 20 χρόνια έκανα τα χρήματά μου δωρεά στο ταμείο υγείας της τράπεζας"

Ολόκληρη η συνέντευξη του στη εφημερίδα «metro»

«Όποιος έχει τα κότσια ας κάνει πράγματα χωρίς να το φωνάζει. 
Όχι να λαϊκίζουμε, για να πάρουμε ψήφους». 
Με τον τρόπο αυτό ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ιωαννίδης στηλιτεύει τους συναδέλφους του βουλευτές, που προβάλλουν την πρωτοβουλία τους να παραιτηθούν των οικονομικών τους απολαβών από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής.
Ο κ. Ιωαννίδης με τη συνέντευξή του στη «metro» ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, αποκλείοντας κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για συναίνεση στην εγκληματική της, όπως...
λέει, πολιτική.
-Ο κόσμος τα έχει χαμένα με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης, αλλά, από την άλλη, η Ν.Δ. δεν φαίνεται να είναι σε θέση να δώσει ασφαλή διέξοδο από την οικονομική κρίση…
Επικρατεί μια κατάσταση αλαλούμ. Έχουμε μπερδευτεί. Κάθε μέρα βγαίνει και ένας καινούριος φόρος, μετά αλλάζει, επομένως αυτό αποδεικνύει και τη λάθος κατεύθυνση που είχε το Μνημόνιο μέχρι τώρα, καθώς όλα αυτά τα μέτρα και οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έπιασαν τόπο και η τρύπα είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι ήταν πριν.
Φυσικά η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να υπόσχεται πράγματα και το πλαίσιο γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν είναι ξεκάθαρο μέσα από το «Ζάππειο ΙΙ».
Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί η χώρα να βγει από το σημερινό αδιέξοδο και κάθε μέρα που περνά ο φτωχός θα εξαφανιστεί και ο μεσαίος θα γίνει πάμφτωχος.
-Το ΠΑΣΟΚ σάς κατηγορεί ότι δεν «βάζετε πλάτη» και ως μοναδικό μέλημα έχετε την κατάκτηση της εξουσίας, ακόμη και αν γίνετε κυβέρνηση της δραχμής...
Το ΠΑΣΟΚ εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Να σας θυμίσω ότι στα πεντέμισι χρόνια που κυβέρνηση ήταν η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισαν ούτε ένα νομοσχέδιο. Δεν επιτρέπεται να λέγονται τέτοια πράγματα από το ΠΑΣΟΚ.
Τώρα θυμήθηκαν τη συναίνεση; Τώρα που έχουν κάνει όλα τα εγκλήματα και ο λαός δεν ξέρει πώς θα ζήσει; Μέχρι τώρα τους έφταιγε η Νέα Δημοκρατία. Μας έλεγαν για «Τιτανικούς», ότι παρέλαβαν μια χώρα με πολίτες τεμπέληδες, διεφθαρμένους και μες στην κομπίνα.
Τα ξεχάσατε όλα αυτά..; Και τώρα ζητούν συναίνεση; Να πούμε και εμείς τα ίδια; Όχι, δεν θα το κάνουμε…
Η λαϊκή συναίνεση χρειάζεται και όχι η συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλαδή αν συναινέσει η Νέα Δημοκρατία, ο κόσμος θα πει μπράβο στα μέτρα;
Αν είχαν κάνει εγκαίρως τις αποκρατικοποιήσεις και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως τους έλεγε η Νέα Δημοκρατία, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ σήμερα. Το μόνο που κάνουν είναι να κόβουν μισθούς και συντάξεις. Τίποτε άλλο.
- Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, μεταξύ σοβαρού και αστείου είπε ότι αδυνατεί να πληρώσει το «χαράτσι» για τα ακίνητα, και ας συλληφθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Εσείς θα το πληρώσετε;
Αυτά είναι παράλογα πράγματα που συμβαίνουν στην κυβέρνηση. Δεν μπορεί, κόντρα στους νόμους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να λέει «δεν θα πληρώσω».
Εγώ θα το πληρώσω παρόλο που το θεωρώ λάθος. Διότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά αδυνατούν να πληρώσουν. Εδώ δεν κυριαρχεί το «δεν πληρώνω», αλλά το «δεν μπορώ να πληρώσω». Ε, δε νομίζω ότι ο κ. Πάγκαλος ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
-Την έως τώρα θητεία του συντοπίτη σας Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών πώς την αξιολογείτε..;
Αν δεν ήταν ο Βενιζέλος, δεν θα περνούσε το Μεσοπρόθεσμο. Αυτό είναι σίγουρο. Είχαν αποφασίσει να μην ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο Βενιζέλος δεν είναι όμως οικονομολόγος και πολιτικά προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Το γεγονός ότι κατάφερε να τους πείσει να ψηφίσουν είναι μεγάλη επιτυχία για αυτόν.
-Πώς κρίνετε την πρωτοβουλία ορισμένων συναδέλφων σας να παραιτηθούν των αποζημιώσεων από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής...;
Όλους αυτούς τους δήθεν ήρωες και λαϊκιστές, που θέλουν να πάρουν ψήφους, δεν τους μπορώ.
Εγώ έχω κάνει πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου και αναγκάζομαι να μιλήσω τώρα, διότι πρόσφατα γράφτηκε ότι έπαιρνα μισθό από την Αγροτική Τράπεζα.
Σας λέω λοιπόν ότι επί 20 χρόνια έκανα τα χρήματά μου δωρεά στο ταμείο υγείας της τράπεζας και δεν πληρωνόμουνα.
Όποιος έχει τα κότσια, να κάνει τέτοια πράγματα. Όχι να λαϊκίζουμε για να πάρουμε ψήφους. Εκεί δεν υπήρχαν ψήφοι.
Το έκανα και δεν το είπα ποτέ. Και στην πολιτική εγώ μπήκα για να προσφέρω. Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν μπήκα για τα λεφτά. Από την τσέπη μου πληρώνω.
Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα metro, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: