Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Μεντβέντεφ πρότεινε για πρόεδρο τον Πούτιν

Η κύρια πολιτική ίντριγκα της τελευταίας χρονιάς επιλύθηκε. 
Η Ρωσία και ο κόσμος πήρε την απάντηση στην ερώτηση: 
«Ποιός από το τάντεμ εξουσίας θα πάει για τις προεδρικές εκλογές του 2012;».
Ο πρόεδρος Μεντβέντεφ, μιλώντας στο συνέδριο του μεγαλύτερου ρωσικού κόμματος "Ενωμένη Ρωσία" συνέστησε να υποβληθεί η υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Πούτιν για τις εκλογές του επόμενου προέδρου της Ρωσίας. 
Ο ίδιος ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα...
μπεί επικεφαλής του καταλόγου του κόμματος "Ενωμένη Ρωσία" στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν φέτος τον Δεκέμβριο.
Τόσο ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, όσο και ο Βλαντίμιρ Πούτιν στους λόγους τους στο συνέδριο επισήμαναν ιδιαίτερα ότι οι προτάσεις τους είναι μία συντονισμένη θέση και ότι όλες οι φήμες περί διάσπασης του τάντεμ και ύπαρξης διαφορών  και κάποιας αντιπαράθεσης ακόμη ανάμεσα στα πρόσωπα που αποτελούν το τάντεμ εξουσίας  είναι αβάσιμες. 
Τα μέλη του τάντεμ  έχουν τις ίδιες στρατηγικές αντιλήγεις και τις ίδιες απόψεις για το πολεμικό μέλλον της χώρας. 
Τα βασικά τους προεκλογικά καθήκοντα σχεδόν πλήρως συμπίπτουν. Γίνεται λόγος για τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας, την απομάκρυνση από το μοντέλο πρώτων υλών σε καινοτομικό μοντέλο της οικονομίας, την κοινωνική σταθερότητα και μία δυνατή αυτοτελή εξωτερική πολιτική. 
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι ύστερα από 5 χρόνια η Ρωσία θα μπει στην πρώτη πεντάδα των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Το κύριο όμως είναι ότι θα  εκπληρώνει  αυτά τα καθήκοντα μαζί με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος θα γίνει πρωθυπουργός σε περίπτωση νίκης της "Ενωμένης Ρωσίας"  στις εκλογές στη Βουλή και του Βλαντίμιρ Πούτιν – στις  προεδρικές εκλογές.
 «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη θετική αντίδραση στην πρόταση υποβολής της υποψηφιότητάς μου  για πρόεδρο της Ρωσίας. Αυτό είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ελπίζω  για την υποστήριξή σας και στο μέλλον. Μετά την εκλογή μου στο  προεδρικό αξίωμα θα πρέπει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση της Ρωσίας. Όλα αυτά είναι εξαιρετικά σημαντικά στάδια δημιουργίας των βασικών όρων της πολιτικής σταθερότητας στη Ρωσία. 
Το πρώτο βήμα σ΄αυτό το δρόμο είναι οι εκλογές στην Κρατική Ντούμα. Σε σχέση με αυτό θα ήθελα να καλέσω όλους τους πολίτες της Ρωσίας να υποστηρίξουν στις βουλευτικές εκλογές το κόμμα "Ενωμένη Ρωσία"  και να ψηφίσουν υπέρ των υποψηφίων του με επικεφαλής τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Είμαι βέβαιος, ότι η "Ενωμένη Ρωσία" θα νικήσει και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στηριζόμενος στην πανλαϊκή υποστήριξη θα μπορεί να δημιουργήσει νέα αποτελεσματική, λειτουργική, ενεργειακή ομάδα διεύθυνσης, να μπεί επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να συνεχίσει τη δουλιά για τον εκσυγχρονισμό όλων των πλευρών της ζωής μας»,- παρατήρησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: