Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Tώρα η κρίση είναι διεθνής! Τότε ήταν στο μυαλό του… Καραμανλή

Ίδρωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην χθεσινή, πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ για να πείσει ότι έχουμε να κάνουμε με μια διεθνή κρίση και ότι δεν υπήρχε έτοιμος ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. 
Τα περί διεθνούς κρίσης εντάχθηκαν στην κυβερνητική ατζέντα και αναπαράγονται με εμφανή την απόγνωση στα πρόσωπά τους απ’ όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες, με προεξάρχοντα τον Πρωθυπουργό.
Ο Παπανδρέου, μόλις έγινε Πρωθυπουργός, «είδε» ότι πρόκειται για μια διεθνή οικονομική κρίση.  
Όμως, όταν ο Καραμανλής ως Πρωθυπουργός πάσχιζε να εξηγήσει στη Βουλή ότι η Ελλάδα δέχεται τις επιπτώσεις του ξεσπάσματος μιας διεθνούς κρίσης, καλώντας όλα τα κόμματα να στηρίξουν τις προσπάθειες της τότε κυβέρνησης για τη θωράκιση της χώρας, ο ΓΑΠ κραύγαζε μονότονα ότι η «η κρίση είναι εθνική»!

Την παράσταση συνέχισε να τη δίνει και μετά τις εκλογές, όταν περιφέρονταν στην Ευρώπη παρέα με τον ταμεία Παπακωνσταντίνου, για να πείσουν και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ότι, πράγματι, η κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι εθνική, με τα γνωστά ευφυολογήματα περί διεφθαρμένης χώρας και «Τιτανικού»! Και το κατάφερε!

Ίσως είναι το μόνο επίτευγμα του ΓΑΠ και της παρέας του αλλά ναι το κατάφεραν. Έπεισαν τους πάντες ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό και κάτι παραπάνω ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι το πρόβλημα της Ευρώπης! Οπωσδήποτε συντέλεσε σ’ αυτό και η ανικανότητα αυτής της κυβέρνησης, της ελληνικής κυβέρνησης, η πρωτοφανής, ιστορική αυτή ανικανότητα να κάνουν τα αυτονόητα.

Αφού λοιπόν δεν άφησαν τίποτε όρθιο σ’ αυτή τη χώρα και κυρίως αφού την έκαναν διεθνή περίγελο, το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, «έπιασαν» τη ρητορική της διεθνούς κρίσης.

Μάταια κύριοι της κυβέρνησης, μάταια! Μπορεί η κρίση να είναι και των άλλων χωρών, όμως η ανευθυνότητα και η ανικανότητα είναι δική σας. Μόνο δική σας!

Στρουμφίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: