Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Νεοδημοκράτες για τα δομημένα!

Μεγάλος σαματάς έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τα δομημένα ομόλογα που αγοράστηκαν επί Ν.Δ. από πολλά ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σκάνδαλο και να στηθεί εξεταστική επιτροπή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Το Συμβούλιο Εφετών επικύρωσε το σχετικό πόρισμα του εισαγγελέα για την υπόθεση δείχνοντας ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Γι΄ αυτό άλλωστε και η Εξεταστική του ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να στείλει καν το πόρισμα της προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. 
Δείτε όμως τώρα τι συμβαίνει...

Τον Αύγουστο του 2007 ανεστράφησαν τα δομημένα ομόλογα με προσωπική παρέμβαση του Καραμανλή και του Δούκα , ως αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών και το σύνολο των χρημάτων που δόθηκαν για την αγορά τους επέστρεψαν ακέραια , χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ , στο Δημόσιο.
Περαιτέρω οι διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων ( όπως ο Καπράνος στο ΤΣΠΕΑΘ) «έσπασαν» τα δομημένα και πήραν πίσω τα λεφτά που είχαν δώσει με κέρδη 3% - 10%.
Δηλαδή ακόμη και όταν τα «έσπασαν» πριν από την κανονική τους λήξη , τα ταμεία όχι μόνο δεν έχασαν αλλά κέρδισαν κιόλας.
Όταν ήλθε το ΠΑΣΟΚ, οι νέες διοικήσεις αγόρασαν ομόλογα ελληνικού Δημοσίου τα οποία σήμερα θα χάσουν επισήμως το 21% της αξίας τους με την απόφαση του περασμένου Ιουλίου για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ενώ ήδη έχουν υποστεί απώλειες 45% -65% από την υπερβολική απαξίωση τους στη δευτερογενή αγορά.
Πληροφορίες του parapolitika.gr αναφέρουν ότι όσοι ενεπλάκησαν τότε στην υπόθεση , ετοιμάζονται να προσφύγουν με αγωγές σήμερα στη Δικαιοσύνη για την τρομερή χασούρα στα αποθεματικά των ταμείων.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: