Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Σχέδιο χρεοκοπίας του λαού»

«Σχέδιο χρεοκοπίας του λαού» χαρακτήρισε η γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα την ακολουθούμενη πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής της κυβέρνησης και ζήτησε  
«αυτό το σχέδιο να χρεοκοπήσει στη συνείδηση του λαού. Να ξεκινήσουμε μια συστηματικά οργανωμένη προσπάθεια παρεμπόδισης των μέτρων», κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στο πλαίσιο της παρουσίας της στη ΔΕΘ. 
Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι...
«άμεσα δεν μπορούν να παρεμποδιστούν όλα, αλλά πολλά μπορούν να παρεμποδιστούν», τονίζοντας ότι «η άρνηση έχει αποφασιστική σημασία σε συνθήκες κρίσης και βάρβαρης αντεπίθεσης».

«Νομιμοποιείται σήμερα η μη πληρωμή χαρατσιών»
Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι με την πολιτική που ακολουθείται «ό,τι πάρουν δεν θα το ξαναδώσουν» και εμμέσως στήριξε τη λογική του «δεν πληρώνω», λέγοντας ότι «νομιμοποιείται σήμερα η μη πληρωμή χαρατσιών» και από όσους δεν έχουν αλλά και από όσους δίνουν τον αγώνα στο πλευρό τους. 
Επίσης, αναφερόμενη στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, είπε ότι «Μέρκελ και Σαρκοζί δεν είναι ανθέλληνες, είναι κεφαλαιοκράτες», ενώ συμπλήρωσε σχετικά με τις προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών ότι «πόσο είναι συναισθηματικός εκβιασμός και πόσο πραγματικότητα; 
Είναι και τα δύο. Γι’ αυτό μιλούμε για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. [...] Είναι και το στοιχείο του εκβιασμού, αλλά υπάρχει και κίνδυνος πραγματικός στάσης πληρωμών. Αν έχουμε μια στάση πληρωμών, η αντίδραση πρέπει να είναι άμεση, να φτάσει η φωνή μας μέχρι τις Βρυξέλλες».

«“Όχι” σε συγκυβερνήσεις»
Παράλληλα, η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε «ουτοπία» και «ψευδαίσθηση» την αντίληψη ότι μια κυβέρνηση που «δεν έχει στα χέρια της την οικονομία» μπορεί να δώσει λύσεις στην κρίση, ενώ τόνισε ότι τα σενάρια για κυβερνήσεις συνεργασίας ή «ψευδεπίγραφης κυβέρνησης αριστερών δυνάμεων» λειτουργούν ως «υποκατάστατα ελπίδας», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «λέει ο κ. Σαμαράς θα διαπραγματευτώ. Λέει ο κ. Τσίπρας θα διαπραγματευτώ καλύτερα. Τα ίδια και η κ. Μπακογιάννη. Και γιατί θα πεισθεί η Ε.Ε. με μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Αν ήταν, θα είχε πειστεί με τον Παπανδρέου και τον Σαμαρά, που είναι και δικοί τους άνθρωποι». 
Επισήμανε, δε, ότι «ελπίζουμε και ανησυχούμε ταυτόχρονα. Δεν θέλει μεγάλα λόγια. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι δυσαρεστημένη, υπάρχει και σύγχυση και θολούρα και παραπλάνηση και χειραφέτηση. Όλα τα κόμματα λένε έχουμε κρίση χρέους. Δεν έχουμε κρίση χρέους. Το χρέος είναι σύμπτωμα, δεν είναι αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: