Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Μέρκελ-Σαρκοζί-Παπανδρέου:«Αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης η Ελλάδα»


Την ανάγκη να υπάρξει πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου επεσήμαναν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης η Άγκελα Μέρκελ, ο Νικολά Σαρκοζί και ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο. 
Και οι τρεις πλευρές τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι «αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης», ενώ ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε για τη βούληση της Αθήνας να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της...

Η Άγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί είναι «πεπεισμένοι ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην ευρωζώνη» και ζήτησαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό την «αυστηρή και αποτελεσματική εφαρμογή» όλων των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της γερμανικής και της γαλλικής κυβέρνησης, που προσέθεσαν ότι ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τηρηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2011. 
«Η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου αποτελεί κοινή βούληση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου του Νικολά Σαρκοζί και της Καγκελαρίου Μέρκελ. Απέναντι στη μεγάλη φημολογία των τελευταίων ημερών τονίστηκε από όλους ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο μέρος της ευρωζώνης.
Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε όλες της τις υποχρεώσεις έναντι των εταίρων της, διασφαλίζοντας έτσι την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης. Οι αποφάσεις που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο τις τελευταίες ημέρες και τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
Διότι αυτό θα οχυρώσει την ελληνική οικονομία, θα ανακόψει τη διόγκωση του δημοσίου χρέους, και θα ενισχύσει τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας», ήταν η πλήρης δήλωση του κ. Μόσιαλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: