Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή στον Αξιότιμο Mr. Πρέσβυ των Η.Π.Α. - Θέμα: Κ. Καραμανλής


Η επιστολή αυτή γράφθηκε ως σχόλιο σε ανάρτηση μας στο άρθρο του δημοσιογράφου κ. Σωτήρη Ξενάκη Ώρα να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής 
Το σχόλιο ουσιαστικά επικροτεί την 'σιωπή Καραμανλή' και αναφέρεται στην εμπλοκή της πρεσβείας των Η.Π.Α. στα εσωτερικά πράγματα της χώρας μας.
Το σχόλιο αυτό, που εμείς το μετατρέψαμε σ' επιστολή, το έγραψε ο πολύ καλός μας φίλος 'μποτίλια στο πέλαγος'
Διαβάστε λοιπόν την... επιστολή:

Ας μην βιαζόμαστε.
Ο Γεχούντι Μενουχίν όρισε την μουσική ως αισθητικά δομημένη εναλλαγή παύσεως και ήχου. Και όταν ολόκληρο το κοντσέρτο αποτελείται από μια και μόνο νότα, προηγείται μια μεγάλη παύση. Καθότι και η παύσις μέρος του έργου είναι και μάλιστα το σημαντικότερο.
Γι' αυτούς, οι οποίοι σπούδασαν τον αμανέ, δηλαδή τον μανέ του μανικού έρωτος, γνωρίζουν ότι ο πραγματικός μάστορας της μουσικής γνωρίζει να δομεί την παύση στο πεντάγραμμο.  
Διότι η παύσις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ αξιότιμοι... κυρίες και κύριοι. Είναι συγκεκριμένος φθόγγος με συγκεκριμένη αξία, τουτέστιν διάρκεια.
Η μουσική δεν δημιουργείται μόνο απάνω στο πατάρι, αλλά και μέσα στο ακροατήριο.
Αν δεν τεντωθεί το κορδόνι της δημιουργικής επικοινωνίας μεταξύ αυτών, οι οποίοι βαράνε τα κρόταλα και των ακροατών, δεν τελείται η αγία αλληλουχία των Μουσών.
Σημαντικό εκφραστικό στοιχείο της παύσεως είναι το θερμό χειροκρότημα που δέχεται ο Κώστας Καραμανλής στις συγκεντρώσεις της ΝΔ.
Είναι η εντεινόμενη καθημερινή δικαίωση των προεκλογικών εξαγγελιών του. Και last but not least το άνοιγμα πολιτικού γραφείου δίπλα στην US Embassy.
Ή κάνω λάθος Mr Πρέσβυ;
Πώς αισθανόσαστε τώρα, που οι τρίχες της κοιλιάς του ΚΚ. ακουμπάνε τις τρίχες της δικής σας κοιλιάς;
Ας μην αμφιβάλουμε, ότι αρκετές από τις αποκαλύψεις και "αποκαλύψεις" περί των υποκλοπών, έχουν αφετηρία την ίδια την πρεσβεία των ΗΠΑ. Αποτέλεσμα νευρικότητας, ή μήπως οι καλοί και αποφασισμένοι παίκτες δεν παίζονται;
Αξιότιμε Mr. Πρέσβυ:
Ακούω μια μακρόσυρτη νότα από μπαγλαμά.
Είναι ο ήχος ενός ράντζου που γλιστράει.
Ενός ράντζου, που προς το παρόν βρίσκεται απέναντι, αλλά γλιστράει προς το οίκημά σας. Κάποια στιγμή θα βρεθεί μέσα και το οίκημα θα αλλάξει ιδιοκτήτη.
Ταμπώνω το ναργιλεδάκι. Φταίω που είμαι θεριακλής ή που γουστάρω τον Κώστα; Πρόβλημά σας.

1 σχόλιο:

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Φίλτατε Στάθη,
θερμά ευχαριστώ για την ανάδειξη του σχολίου σε ανοικτή επιστολή στον αγαπημένο και ιδιαίτερα σημαντικό εδώ ιστοχώρο.