Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ενας θρύλος στην Αθήνα

Η λάμψη του κορυφαίου σταρ του ΝΒΑ θα φωτίσει την Αθήνα, αφού ο Κόμπι Μπράιαντ έρχεται στην ελληνική πρωτεύουσα σε λίγες ημέρες!
Είναι αλήθεια
Ο άσος των Λος Αντζελες Λέικερς θα βρεθεί κοντά μας το διήμερο 26-27 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της περιοδείας του, για να γνωρίσει, να εμπνεύσει και να συμβουλεύσει τους νέους που αγαπούν το μπάσκετ.
Πρόκειται για το πιο λαμπερό αστέρι του ΝΒΑ, που πολλοί τον ...
έχουν χρίσει διάδοχο του Μάικλ Τζόρνταν, ενώ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Με πέντε δαχτυλίδια από ισάριθμες κατακτήσεις πρωταθλημάτων είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Λος Αντζελες Λέικερς, στους οποίους αγωνίζεται από το 1996.
Τα πρώτα τρία (συνεχόμενα) πρωταθλήματα ήρθαν παρέα με τον Σακίλ Ο' Νιλ, που ήταν ήδη στο απόγειο της καριέρας του, αλλά οι κόντρες τους άφησαν εποχή.
Ο Σακίλ έφυγε και τον... έκραξε μέσω τραγουδιού ραπ που έγραψε, για να απαντήσουν φίλοι τραγουδιστές του Κόμπι με αντίστοιχο κομμάτι!
«Τσαλάκωσε» το ίματζ του, όταν το 2003 κατηγορήθηκε για απόπειρα βιασμού μιας υπαλλήλου στο κέντρο αποκατάστασης τραυματισμών όπου βρισκόταν για το γόνατό του. Παραδέχτηκε πως υπήρξε απλή επαφή με τη θέληση και των δύο. Στους δύο τελευταίους θριάμβους του με τους Λέικερς (2009, 2010) ήταν ο απόλυτος ηγέτης, όπως και της Ντριμ Τιμ στο χρυσό στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008.
Με αφορμή την επίσκεψή του, η Nike διοργανώνει 3-on-3 τουρνουά μπάσκετ για νέους ηλικίας από 15 έως 18 ετών σε γήπεδα που θα διαθέσει ο Δήμος Αθηναίων και τα παιχνίδια αρχίζουν μεθαύριο. 
Ηδη η Αθήνα κινείται στους ρυθμούς του άσου των Λέικερς, που θα απονείμει και το τρόπαιο στους νικητές, στον τελικό της 27ης Σεπτεμβρίου. Λίγο πριν αναχωρήσει για την Τουρκία, όπου παραλίγο να έπαιζε στην Μπεσίκτας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: