Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Η αποσύνθεση της κυβέρνησης επιτείνεται

Έχουν πλάκα στην κυβέρνηση καθώς εκεί που πάνε να κλείσουν ένα μέτωπο και μια σύγκρουση μεταξύ υπουργών ανοίγει άλλο.
Εντελώς απρόκλητα και χωρίς ουσιαστικά να τον αφορά, ο υπουργός Δικαιοσύνης άφησε χθες σαφέστατες αιχμές κατά του συναδέλφου του Ανδρέα Λοβέρδου* για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. 
Ο Μ. Παπαϊωάννου είπε μιλώντας σε ραδιόφωνο:
«Έχω διαφορετική άποψη στο να αυξηθεί το όριο ηλικίας των νοσοκομειακών γιατρών και να πάει στα 68 χρόνια. Αυτό ανοίγει μεγάλες πληγές και δεύτερον θέλουν ανανέωση τα νοσοκομεία. Έχει μια άλλη ο κ.Λοβέρδος, έχει βέβαια και τη ευθύνη γιατί είναι ο αρμόδιος υπουργός».
Και συνέχισε την κριτική για το χαρτοφυλάκιο άλλου υπουργού: «Έχω μια άλλη άποψη ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί δεν πρέπει να έχουν απογευματινά ιατρεία. Ο κ. Λοβέρδος έχει μια άλλη άποψη. Έχει όμως την κύρια ευθύνη και η Βουλή θα αποφασίσει. Δηλαδή τι θα κάνουμε; Σε αυτά τα ζητήματα θα σιωπήσουμε για να μην τροφοδοτήσουμε πολλές φορές αυτή την αθλιότητα που παρακολουθείτε στις παραπολιτικές στήλες στη χώρα μας;»
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του κ. Λοβέρδου που συνήθως δεν αφήνει να πέσουν κάτω αιχμές εναντίον του.
Αλλά και στο μέτωπο των ταξιτζήδων, πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι εκνευρισμένοι με τον Γ. Ραγκούση ο οποίος παρουσιάζει την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση.
Φαίνεται να υπάρχουν πολλές ενστάσεις και δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στη Βουλή. Ήδη από το πρωθυπουργικό γραφείο τρέχουν και δε φτάνουν προκειμένου να μαζέψουν τους υποψήφιους αντάρτες.
Σε κάθε περίπτωση η εικόνα αποσύνθεσης της κυβέρνησης επιτείνεται. Επίσημη γραμμή δεν υπάρχει για τίποτε, οι δημοσκοπήσεις πιέζουν, τα γιαούρτια τρομάζουν, οι βουλευτές δεν μπορούν να μιλήσουν με τους ψηφοφόρους τους.
Δεν είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι ορισμένοι πράσινοι βουλευτές θέλουν εκλογές για να… απαλλαγούν από το βάρος της βουλευτικής έδρας.
Antinews 

* Σχόλιο: Καλημέρα σας με ...ΥΓΕΙΑ !
Ο αρχινεκροθάφτης (προήχθη πρόσφατα) Λοβέρδος "εξορθολογίζει" τις δαπάνες υγείας... κλείνοντας φέτος κλίνες και κλινικές στα νοσοκομεία! 
Του χρόνου θα τις νεο - εξορθολογίσει "κλείνοντας" τα ίδια τα νοσοκομεία, τους γιατρούς και τους... ασθενείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: