Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

«Η Ελλάδα δίνει την εντύπωση ότι δεν τα καταφέρνει»

Σε ένα «ευρωπαϊκό αντανακλαστικό, που αναβιώνει κατά καιρούς» αποδίδει ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σημειώνοντας πάντως ότι η χώρα μας δεν δείχνει να «πιάνει» τους δημοσιονομικούς της στόχους.
Σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα “Le Soir”, o Γιούνκερ κάνει λόγο για «ευέξαπτους κάθε είδους» που δημιουργούν κλίμα αποχώρησης της...
Ελλάδας από την ευρωζώνη. Μάλιστα, προσθέτει ότι οι κύκλοι που βρίσκονται πίσω από τα σενάρια αυτά, επιχειρούν να πείσουν ότι «η ευρωζώνη έχει φτάσει στο τέρμα και διαλύεται».
Βέβαια, ο Γιούνκερ παραδέχεται ότι «η Ελλάδα δίνει σήμερα την εντύπωση ότι δεν καταφέρνει να φτάσει τους δημοσιονομικούς της στόχους», παραπέμποντας πάντως στα συμπεράσματα της τρόικας μέσα στο Σεπτέμβρη, ενόψει και της καταβολής της έκτης δόσης.
Επίσης, ο πρόεδρος του Eurogroup ελπίζει ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν τόσο οι συζητήσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτικών τραπεζών στο νέο πακέτο διάσωσης, όσο επίσης και το ζήτημα των εγγυήσεων που ζητά η Φιλανδία.
Παράλληλα, ο Γιούνκερ εμφανίζεται αισιόδοξος, υποστηρίζοντας ότι η ευρωζώνη «θα βγει ενισχυμένη από την κρίση». Επίσης, αναφέρει ότι «δεν υπάρχει κρίση του ευρώ, αλλά κρίση χρέους σε μικρό αριθμό κρατών μελών».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: