Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αλητεία αισχίστου είδους

Ανώνυμα υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει στο σημερινό φύλλο της Wall Street Journal πως μετά το τελεσίγραφο της τρόικας γίνεται μονόδρομος για την κυβέρνηση η απόφαση για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και για πρωτοφανείς περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, γιατί αλλιώς, πολύ απλά, δεν θα μας δώσουν τη δόση και συνεπώς θα υποχρεωθούμε σε στάση πληρωμών αφού τα μετρητά στο Δημόσιο φτάνουν για 25 ημέρες!
Πρόκειται για αλητεία αισχίστου είδους, όπου ένα μέλος της κυβέρνησης ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ να πει το όνομά του και σπέρνει και πάλι τον τρόμο και την απειλή ότι "Τελειώνουν τα λεφτά" για να εκβιάσει αποδοχή από την κοινωνία των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν και των ακόμα νεότερων που θα ανακοινωθούν.
Ε, ας τελειώσουν! ...
Για να τελειώνουμε κι εμείς με τους απατεώνες της πολιτικής που δήλωναν ότι "Λεφτά υπάρχουν". 
Ξέρουν ότι μόλις υπάρξει στάση πληρωμών, ούτε η Βουλή, ούτε πυρηνικό καταφύγιο δεν τους σώζει. 
Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που αγωνίζονται να πάρουν την 6η δόση. 
Η προσωπική τους επιβίωση. 
Η επιβίωση της χώρας είναι μία υπόθεση που θα απασχολήσει τους επόμενους...
Ιδού λοιπόν τι φέρεται να δηλώνει ο δειλός: ''Δεδομένου ότι η επόμενη δόση είναι αμφίβολη και η χώρα αντιμετωπίζει τη ζοφερή πραγματικότητα της εξάντλησης των μετρητών σε περίπου 25 ημέρες, η δυνατότητα ελιγμών είναι εξαιρετικά περιορισμένη'' και άρα η επόμενη δόση θα πληρωθεί κανονικά καταλήγει ο "αόρατος" υπουργός.
H Wall Street Journal δημοσιoποιεί εκτιμήσεις και άλλων Ελλήνων αξιωματούχων, που θεωρούν ως ανέφικτο το στόχο για αποκρατικοποιήσεις 5 δισ. ευρώ ως το τέλος του 2011.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: