Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Καραμανλής, οι Αμερικανοί και το… come back

Μπορεί ο τέως πρωθυπουργός να αποτελεί πρωτοφανές και μέχρι σήμερα ανερμήνευτο παράδειγμα «εξαφανισμένου», πρώην αρχηγού κράτους, κανείς ωστόσο δεν έχει συνδέσει τη σιωπή του με μια οριστική απόφαση εγκατάλειψης της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Αντιθέτως, πολλοί είναι εκείνοι που ριψοκινδυνεύουν εκτιμήσεις για το πότε μπορεί να θελήσει να «ενεργοποιήσει εαυτόν» και να διεκδικήσει εκ νέου, το δικό του χώρο, απαλλαγμένος από τα «μελανά σημεία» της διακυβέρνησής του αλλά και από τα όσα, την επομένη της πτώσης του, χρεώθηκαν τόσο στον ίδιο όσο και σε στενούς του συνεργάτες, σε...
σχέση με τα «έργα και τις ημέρες» τους.
Η παραμονή του μάλιστα στο κοινοβούλιο –έστω και αν κατέχει το ρεκόρ του πιο αμίλητου, αμειβόμενου έλληνα βουλευτή- κάθε άλλο παρά επιθυμία απομάκρυνσης από τα κοινά δείχνει. Άλλωστε, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο ίδιος προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος και στις επόμενες εθνικές εκλογές –όποτε και αν αυτές γίνουν- γεγονός που φαίνεται πως οδήγησε και τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, να δηλώσει εσχάτως πως ο Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος σε όποια περιφέρεια επιθυμεί.
Η «Συγγρού», φαίνεται πως δεν μπορεί να απαλλαγεί εύκολα από το σύστημα Καραμανλή, ούτε όμως από το βαρύ επώνυμο -που παρά την φθορά που υπέστη- ακόμη αγγίζει ένα μεγάλο μερίδιο των υποστηρικτών της «γαλάζιας» παράταξης, αφού παραπέμπει ευθέως στον Εθνάρχη και στην ιστορία του κόμματος.
Τα «συντονισμένα» δημοσιεύματα
Σε κάθε περίπτωση, την αίσθηση της «ολικής επαναφοράς», σε… βάθος χρόνου, επιτείνουν δημοσιεύματα που κρατούν τον «ιδία βουλήσει άφαντο», τέως πρωθυπουργό, στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητα, εσχάτως δε με απονεχοποιητικό ,αν όχι με εγκωμιαστικό, τρόπο.
Ύμνοι για τον Κώστα Καραμανλή, αναφορές για θερμή υποδοχή «φίλων» του στη ΔΕΘ, υπενθύμιση της υψηλής του δημοτικότητας στον ελληνικό βορρά αλλά και «προαναγγελίες» στήριξης του προσώπου του, από τον Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη είναι μερικές μόνο από τις αναφορές σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που συχνά εμπλουτίζονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις «απλές» και «λαϊκές» εξορμήσεις του «οικογενειάρχη Καραμανλή», εκπέμποντας εμφανώς μια ιδανική εικόνα.
Ο ρόλος της Αμερικής και το φλερτ της Καλλιρρόης
Την ίδια ώρα, μια σειρά από «αποκαλύψεις», έρχεται να «αποκαταστήσει» στα μάτια των επικριτών του, τον τέως πρωθυπουργό και γιατί όχι να τον… ηρωοποιήσει.  
Θεωρίες συνομωσίας, που μιλούν για πτώση Καραμανλή εξαιτίας της αμετακίνητης στάσης του στο Βουκουρέστι και της ελληνικής άσκησης αρνησικυρίας στο θέμα της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, πληροφορίες περί αμερικανικού σχεδίου «δολοφονίας» του τότε αρχηγού αλλά και αναμόχλευση του σκανδάλου των υποκλοπών με τα δημοσιευμένα στοιχεία να δείχνουν το τρίγωνο της Αμερικανικής πρεσβείας, είναι μερικές μόνο από τις «ειδήσεις», που έφεραν ξανά τον Κώστα Καραμανλή στο προσκήνιο, με τον ίδιο να παραμένει ωστόσο «βουβός παρατηρητής».
Στο πλαίσιο της εξιδανίκευσης του πρώην πρωθυπουργού, προστίθεται και ο «απρόσμενος έρως» της Καλλιρρόης, με πολλά στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ αλλά ακόμη και τον ίδιο τον Γιώργο Καρατζαφέρη -που τόσα πολλά υπονοούμενα έχει κατά το παρελθόν εκτοξεύσει περί της παραγωγικότητας και της εργατικότητας του Κώστα Καραμανλή-, να δηλώνουν πως ο τέως πρόεδρος της Κυβερνήσεως είναι πολύ νέος, μόλις 55 χρόνων, και πως διαθέτει πολύτιμη εμπειρία που πρέπει να αξιοποιηθεί.
Ο ίδιος πάντως επιλέγει αν προφυλάσσει εαυτόν και ακόμη και αυτοί που δεν υποστηρίζουν την άποψη ότι ποντάρει στην αποτυχία Παπανδρέου-Σαμαρά, ώστε να επανακάμψει «δικαιωμένος», δεν ξεχνούν να θυμίσουν ότι ο Καραμανλής… ξέρει να περιμένει.

Διαβάστε τα δημοσιεύματα μας για τον Κώστα Καραμανλή, εδώ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑ.Ο.Σ ΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΚΤΥΠΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Stathis είπε...

Συμφωνώ μαζί σας..!
Αλλά δεν ξεχνάμε την τακτική που ακολούθησε την περίοδο Καραμανλή.