Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ο «μαύρος Σεπτέμβρης» του Γιωργάκη...

Του Μάρκου Μουζάκη

Τον Σεπτέμβρη του 2008, στη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη, ο Κ. Καραμανλής

εξέπεμψε μια αρνητική εικόνα πρωθυπουργού. 
Αφενός παρέσχε
κάλυψη στον «νόμιμο και ηθικό» Γ. Βουλγαράκη και αφετέρου
εμφανίστηκε χωρίς πειστικές απαντήσεις σε καίρια, κρίσιμα
ερωτήματα, ενώ η θύελλα στα ΜΜΕ για το Βατοπέδιο είχε ξεκινήσει.

... Από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση, τόσο για τον ίδιο όσο και για την κυβέρνησή του. Από κείνο τον Σεπτέμβρη δεν ξανασήκωσαν κεφάλι. Όχι μόνο δημοσκοπικά, αλλά και επί της ουσίας, πολιτικά. Τους πήρε για τα καλά η κάτω βόλτα. 
Και το κλίμα δεν αντιστράφηκε ποτέ. 
Ένα χρόνο περίπου αργότερα…

... Τηρουμένων των αναλογιών ο φετινός Σεπτέμβρης τείνει να γίνει για τον Γ. Παπανδρέου ο «δικός του» Σεπτέμβρης της παρακμής, της κατιούσας δίχως επιστροφή. Θα μου πείτε, η φθορά της κυβέρνησής του αλλά και του ιδίου προσωπικά έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Και δημοσκοπικά καταγράφηκε απ' τα τέλη της περασμένης άνοιξης.

... Αλλά ας συνεκτιμήσει κάποιος, ότι ο Γιώργος έχει ούτε δυο χρόνια που κυβερνά. Ο Καραμανλής, τον μοιραίο γι' αυτόν Σεπτέμβρη του '08 είχε συμπληρώσει ήδη τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης. Και πράγματι τόση φθορά κυβέρνησης και πρωθυπουργού σε λιγότερο από δύο χρόνια δεν έχει ζήσει η χώρα μεταπολιτευτικά…

n Ούτε καν ο Μητσοτάκης δεν είχε «πετύχει» κάτι τέτοιο!

)) Το μείζον πρόβλημα για τον ΓΑΠ είναι, ότι πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη δεν έχει τίποτα να πει και να «προσφέρει» ως ανάσα στον δεινά χειμαζόμενο λαό. Και είναι ως εκ τούτου προτιμότερο να μην εκφωνήσει την «καθιερωμένη» ομιλία. Ωστόσο η επικοινωνιακή αλλά και πολιτική διαχείριση αυτού του ζητήματος ως τώρα οδηγεί σε μια δεινή πολιτική ήττα, σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός εμφανιστεί εκεί «μουγγός».

... Και μάλιστα υπό τον ασφυκτικό κλοιό των «Αγανακτισμένων», που επιστρέφουν, σας το έχουμε επισημάνει, όλα αυτά «πολλαπλασιάζονται». Αν απ' την αρχή, δίχως πισωγυρίσματα με «έντιμο» τρόπο είχε ξεκαθαριστεί πως ο ΓΑΠ προτιμά να μη μιλήσει απ' το να αμολήσει τις συνήθεις αερολογίες, τα πράγματα θα ήσαν καλύτερα.

... Αλλά, είπαμε, το θέμα το διαχειρίστηκαν με τρόπο που έβγαζε πανικό και ανευθυνότητα. Και αυτό θα το βρουν μπροστά τους…

... Σε κάθε περίπτωση, εκτιμώ ότι ο «μαύρος Σεπτέμβρης» για τον Γιώργο μόλις ξεκίνησε!

n Κι αν δεν πετύχει να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα μέσα στο φθινόπωρο, τότε ο δρόμος γι' αυτόν δεν έχει επιστροφή…

)) Όχι δηλαδή ότι θα τον οδηγήσει στην έξοδο η γαλάζια αντιπολίτευση. Σιγά!

... Με τέτοια «λάιτ» αντιπολίτευση δεν πέφτουν κυβερνήσεις. Και την τελευταία περίοδο η Συγγρού μόνο τέτοια αντιπολίτευση εκπέμπει…

... Στην έξοδο θα τον οδηγήσει η λαϊκή οργή, που δεν υπάρχει περίπτωση να ελεγχθεί απ' τους κάθε λογής καθεστωτικούς μηχανισμούς, ούτε απ' την αμέριστη συμπαράσταση (προς κυβέρνηση και ΓΑΠ) των ελεγχόμενων καθεστωτικών και συστημικών ΜΜΕ και των «μεγαλοδημοσιογράφων» αναπαραγωγής του συστήματος!

... Χρεοκοπούν όλοι τούτοι οι μηχανισμοί, αντάμα με το σύστημα ΓΑΠ…

n Και -σημειώστε το- η επόμενη περίοδος θα χαρακτηριστεί και απ' τις ανατροπές στον χώρο των ΜΜΕ, της ενημέρωσης, απ' την κατάρρευση των εγκαθέτων του όλου συστήματος!

)) Θα μου πείτε, οι εγχώριοι και εξωχώριοι νταβατζήδες θέλουν «συναίνεση» και «μεγάλο συνασπισμό» πράσινων και γαλάζιων. Είναι σφόδρα πιθανό. Η… ευτυχία των νταβατζήδων!

... Και -θυμηθείτε το- εκεί είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούν οι εξελίξεις.

... Μόνο που σε αυτή την περίπτωση -και είτε μέσω εκλογών είτε χωρίς εκλογές- δεν θα μπορεί να είναι ο ΓΑΠ αυτός που θα ηγηθεί μιας τέτοιας κυβέρνησης, σωτηρίας του συστήματος ουσιαστικά.

... Μόνο που αυτή τη φορά την παραίτησή του δεν θα την υποβάλει στον… Σαμαρά!

n Παρατηρήσατε και κάτι άλλο; Την κυβέρνηση του «μεγάλου συνασπισμού» την προετοιμάζουν μεθοδικά τόσο κυβερνητικά στελέχη (άφθονες ήσαν οι σχετικές τοποθετήσεις τις προηγούμενες μέρες) όσο και γαλάζια.

)) Και θα ήταν, κάτω από διαφορετικές συνθήκες, εξαιρετικά περίεργο, να στρώνουν το χαλί της συγκυβέρνησης στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

... Όπως και το άλλο, να «παίζουν» δηλαδή με τέτοια σενάρια ορισμένα γαλάζια στελέχη, κόντρα μάλιστα στη γραμμή του Αντ. Σαμαρά…

... Με τέτοιο μάλιστα τρόπο, ώστε να εμφανίζεται η Ν.Δ. να λέει το «απελθέτω απ' εμού»…

... Δηλαδή να δείχνει αμήχανη και φοβισμένη να αναλάβει από μόνη της την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας!

n Αν τα πράγματα οδηγηθούν σε «μεγάλο συνασπισμό» εξυπακούεται πως στη σχετική μοιρασιά θα συμμετάσχουν και οι πολιτικές «τσόντες», ήτοι το κόμμα του αρχηγού κωλοτούμπα και το κόμμα (λέμε τώρα…) της Ντόρας…

)) Κι αν έχουν προηγηθεί εκλογές και το της Ντόρας κόμμα (λέμε τώρα…) μείνει εκτός Βουλής (όπερ και το πιθανότερο), ε, τότε την Ντόρα θα την καλέσουν σαν… εξωκοινοβουλευτική! Πού είναι το πρόβλημα;

... Από… σωτήρες είναι γιομάτη η χώρα!

... Ώπα! Θα μου πείτε, παλιά τους τέχνη κόσκινο. Οπότε δεν είχαν και το παραμικρό πρόβλημα να αρχίσουν και τις ενάντια στον Παμπούκη προβοκατόρικες διαρροές. Στις οποίες μάλιστα διακρίνεται το πάλαι ποτέ πουλέν του ΓΑΠ, ναι αυτό που εξέφραζε το νέο ήθος της του ηγεμόνα εξουσίας και τώρα βρίσκεται εκτός του στενού κύκλου του ηγεμόνα…

... Ο τέως «αντ' αυτού» ντε…

n Η παραίτηση πάντως του Χ. Παμπούκη δεν μοιάζει με καμία άλλη απ' όσες παραιτήσεις (ή αποπομπές…) έχουν προκύψει μέχρι τώρα για την κυβέρνηση του ΓΑΠ. Ο παραιτηθείς σηματοδοτούσε πολλά, πάρα πολλά…
)) Και η πολιτική του σχέση με τον ΓΑΠ χρονολογούνταν από πολύ παλιά. Μια σχέση άρρηκτης εμπιστοσύνης, πολύ πριν ο πρωθυπουργός συνδεθεί με όλους σχεδόν τους σημερινούς «κολλητούς» του. Συνεπώς η αποχώρηση Παμπούκη «μιλά» και λέει πολλά, για την αποδόμηση του ίδιου του ΓΑΠ. Θα το θυμηθείτε αυτό, στο -εγγύς- μέλλον…

... Συγγνώμη, αλλά οι φετινές πυρκαγιές ανέδειξαν με τραγικό τρόπο και την ανετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού αλλά και κάτι χειρότερο. Τα φαινόμενα διάλυσης και της Πυροσβεστικής και των άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, είτε λόγω της οικονομικής κρίσης, είτε λόγω κακοδιοίκησης.

... Σε πολλές περιπτώσεις η μεγάλη καθυστέρηση στην κατάσβεση πυρκαγιών έβγαζε μάτια. Σημειώστε και τούτο. Οι πολλές βροχές ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα αλλά και στη Δυτική (έβρεχε μέχρι Ιούνιο) ουσιαστικά «κατοχύρωναν» τις δασικές εκτάσεις από κινδύνους πυρκαγιών.

... Κι όμως, ο Αύγουστος κατέδειξε τη γύμνια (και) στην πυρόσβεση. Άλλο ότι τα περισσότερα ΜΜΕ μόνο όταν πήραν σχεδόν ανεξέλεγκτες διαστάσεις ορισμένες φωτιές (Έβρος, Αιτωλοακαρνανία) αποφάσισαν επιτέλους να ασχοληθούν με το μεγάλο αυτό θέμα.

n Μέχρι τότε απλώς σιωπούσαν και έκαναν επικοινωνιακές αβάντες στην κυβέρνηση…

)) Μια κυβέρνηση που όσο ο καιρός περνά, τόσο φανερώνει σε όλο τους το μεγαλείο τα φαινόμενα οπερέτας και διάλυσης που τη χαρακτηρίζουν πλέον σε όλους τους τομείς!

... Θα μας τρελάνει ο Μπένι; Τον άκουγα στον Χατζηνικολάου την Τετάρτη να αμολάει, ότι… αυτός τι να κάνει, δεν ευθύνεται, αφού πριν απ' τη δικιά του παρουσία στο Οικονομικών είχε αποφασιστεί αυτή η αθλιότητα της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση!

... Τι λες, ωρέ; Και συ πού ήσουνα; Σε άλλη κυβέρνηση ανήκες τότε; Για βρισκόσουν σε άλλη χώρα; Για πόσο χαχόλους μας περνάς;

... Φοβερός ο τρόπος, με τον οποίο η πρωθυπουργάρα επιχειρεί να οικειοποιηθεί το μεγάλο deal της Alpha με τη Eurobank! Φοβερός!

n Ο άνθρωπος είναι απλά άπαιχτα αδίσταχτος! Παρολίγο να μας πει, ότι το deal είναι αποτέλεσμα της… επιτυχίας της οικονομικής του πολιτικής!

))Αμ ο νέος «αντ' αυτού»; Ο οποίος ζηλώσας την της Άννας δόξαν επισκέφτηκε τον Σαμαρά και ύστερα πήγε να αξιοποιήσει επικοινωνιακά το γεγονός για να αμολήσει δεκάρικους περί εικαζόμενης συναίνεσης;

... Σου λέει, άσε τον Σαμαρά μετά να τρέχει για να διαψεύδει! Τα παπαγαλάκια να 'ναι καλά, που είχαν σπεύσει να φτιάξουν… συναινετικό κλίμα!

... Ωραίος ο ηγεμών! Όταν ξεκατινιάζονται μεταξύ τους υπουργοί (πρόσφατο παράδειγμα Ραγκούσης και Ρέππας) αυτός διοχετεύει πότε «αγανάκτηση», πότε «δυσφορία», πότε «οργή», πότε «τελευταία προειδοποίηση»!

... Φανταστείτε δηλαδή να μην είχε κάμει και μακράς διάρκειας διακοπάς, με το κόλπο των long weekends! Δηλαδή δεν άφησε Σαββατοκύριακο (που τα έκανε πενθήμερα και βάλε…) χωρίς κανό! Λυπηθείτε τον!

n Άρχισαν τις ασκήσεις πολιτικής τρομοκρατίας οι εγκάθετοι της παραπληροφόρησης, τα γιουσουφάκια στην υπηρεσία της κυβέρνησης του επαίσχυντου Μνημονίου! Πρώτα θύματα, φοιτητές, καθηγητές, ταξιτζήδες (μέχρι και το ότι έγιναν δηλώσεις απ' τον Λυμπερόπουλο έξω απ' τα γραφεία της Ν.Δ. ποινικοποίησαν!) και πάει λέγοντας!

)) Και φυσικά έτσι, με τέτοιες σιχαμερές επιδόσεις, θα βγάλουν όλο τον χειμώνα!

... Εκτός κι αν τους προκάμουν οι εξελίξεις, πράγμα πολύ πιθανό…

... Και βέβαια συνεχίζει να προκαλεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη. Τελευταία του «επίδοση», το ότι αποκάλεσε «Τούρκους» τους μουσουλμάνους της Ρόδου και της Κω!

... Αλλά και γιατί να μην το κάνει; Αφού ο ΓΑΠ τον αφήνει ασύδοτο; Να τον αναβαθμίσει κιόλας! Καλά, δεν ντρεπόμαστε καθόλου;

n Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου, αλλά αξίζει να το αναφέρω ξανά. Είναι απαράδεχτη η συμπεριφορά των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που εν μέσω βαθιάς και διαρκώς οξυνόμενης κρίσης περί άλλων τυρβάζουν και δεν κατάφεραν ακόμα να συγκροτηθούν σε σώμα αφήνοντας ουσιαστικά ακέφαλο το σωματείο προς μεγάλη… χαρά εργοδοτών, κυβέρνησης κι άλλων «φίλων»!

)) Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η προκλητική ανευθυνότητα;

... Χρέος, ελλείμματα, στα Ιμαλάια! Ύφεση στα Τάρταρα! Ωστόσο ο ηγεμών είναι ικανοποιημένος, απ' τα επιτεύγματα της οικονομικής του πολιτικής. Απλώς ο γιαλός είναι στραβός!

... Όσο για τον Μπένι, αυτός νομίζει πως η επικοινωνιακή δεινότητα και η στήριξη από διαπλεκόμενα ΜΜΕ μπορεί και να τον διασώσει. Αμ δε!

... Σωστός ο (έμπειρος) Σκανδαλίδης! Σου λέει -και το είπε και στο υπουργικό- άμα θέλουμε να κάνουμε εκλογές (ή αν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώτικα…) δεν είναι ανάγκη να… παίζουμε με δημοψηφίσματα, ας είμαστε ειλικρινείς!

n Καθότι ο ηγεμών μιας κι έχει… λύσει τα άλλα προβλήματα τώρα ασχολείται με το θεσμό των δημοψηφισμάτων…

)) Και κάτι άλλο. Γιατί τα 'βαλε με τον Πρόεδρο της Τσεχίας για τα όσα έσουρε ενάντια στους Έλληνες; Τι ήθελε να το παίξει; Δεν ήταν ο ίδιος που έλεγε ότι είμαστε μια απ' τις πιο διεφθαρμένες χώρες, καθώς και άλλα… κοσμητικά για τον ελληνικό λαό; Τώρα τον έπιασε η… ευαισθησία;

... Αλήθεια, γιατί γνωστή, πολύ γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ που πάει πολύ καλά εμφάνισε τους μισθούς των εργαζόμενων μειωμένους στην καταβολή της τελευταίας μισθοδοσίας;


... Ένας ιδιόμορφος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει, μεταξύ του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και ορισμένων ΜΚΟ, σχετικά με αυτή την αθλιότητα της ενοικίασης εργαζομένων επ' αμοιβή!

... Και by the way θα επιμείνει η κυβέρνηση στη συνέχιση αυτής της αθλιότητας; Θέλει ο Κουτρουμάνης να συνδέσει το όνομά του με την αδιαφάνεια και την έσχατη εξαθλίωση;

n Πάντως σε επίπεδο ΓΣΕΕ η… συγκυβέρνηση, ατύπως πλην ουσιαστικά, έχει ήδη προκύψει. ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ φαίνεται ότι τα έχουν βρει στα κρίσιμα, έχουν μοιράσει ρόλους και είναι ούλοι τους… ευτυχισμένοι!

)) Κι έτσι έχουμε την πιο συμβιβασμένη ηγεσία στην κορυφή του έρμου του συνδικαλιστικού κινήματος, στην πιο κρίσιμη κι άσχημη για τους εργαζόμενους περίοδο…

... Δηλαδή στην επιβολή αυτού του εργασιακού μεσαίωνα η επίσημη ΓΣΕΕ απλώς απουσιάζει, ξεπερασμένη έτσι κι αλλιώς απ' τους εργαζόμενους, απαξιωμένη, θλιβερή…

... Σε όσα έχουμε αναφέρει περί των σεναρίων για πρόωρες εκλογές, σημειώστε και τούτο. Περίπου οι μισοί υπουργοί τις θεωρούν αναπόφευκτες, άσχετα απ' το ότι δεν το λένε δημόσια επειδή άλλα λέει ο ΓΑΠ. Σε κατ' ιδίαν κουβέντες να δείτε τι λένε…

... Οπότε τι θα εισηγηθούν την κρίσιμη ώρα;

n Εξαιρετικό. Αποκαλυπτικό. Το κείμενο του Γ. Δελαστίκ (στο «Έθνος») για τις απόπειρες (εν πολλοίς πετυχημένες) της αμερικάνικης πρεσβείας και άλλων ευαγών αμερικανικών ιδρυμάτων και «υπηρεσιών» να διεισδύσουν στα ελληνικά ΜΜΕ, σε έλληνες δημοσιογράφους, προκειμένου να περάσουν οι απόψεις της Ουάσινγκτον και να μειωθεί το ρεύμα «αντιαμερικανισμού» στην Ελλάδα.

)) Αποκαλυπτικό

κείμενο.

... Τι είπατε; Αν θα ασχοληθεί η ΕΣΗΕΑ; Σιγά!

... Ποιο ήταν το βασικό δόγμα της γκεμπελίστικης προπαγάνδας; «Όταν τα γεγονότα δεν συμφωνούν με μας, τόσο το χειρότερο για τα γεγονότα»!

... Θα είναι κάποιος υπερβολικός ή κακόπιστος, αν σε αυτό το πλαίσιο ενέτασσε και την απαράδεχτη συμπεριφορά του Μπένι έναντι της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, που ξεκατίνιασε την πορεία της οικονομίας;

n Τους έβγαλε λοιπόν ανεπαρκείς ο αντιπρόεδρος και ησύχασε!

)) Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έφτασε στο σημείο να ξεμαλλιαστεί και με τον Πετσάλνικο, απαιτώντας την απομάκρυνσή τους! Άκου εκεί να τολμήσουν να αμφισβητήσουν την αυθεντία του!

... Ποιους; Μα… αυτούς που είχαν τοποθετήσει εκεί ο προκάτοχός του στο Οικονομικών, ο πρόεδρος της Βουλής, η κυβέρνησή του!

... Ποια; Μα… αυτή με την οποία συνεργάζονταν όλοι οι υπουργοί εδώ και καμιά εικοσαριά χρόνια!

... Είπαμε. Οίηση. Αλαζονεία. Προπέτεια. Θράσος. Αλλά όλα έχουν τα όριά τους!

n Ή μήπως για τον συγκεκριμένο δεν έχουν;

)) Δηλαδή; Η επιτροπή της Βουλής ήταν… «αναξιόπουστη»;

... Μπράβο στον Χ. Καστανίδη, για τα όσα είπε για τις ΜΚΟ. Απέδειξε ότι δεν χαραμίζει την αξιοπρέπειά του. Και πάλι μπράβο, αν και μου φαίνεται ότι εις ώτα μη ακουόντων απευθύνεται…

... By the way, αυτή η εμπλοκή πράσινων «κουμπάρων» σε μπίζνες ΜΚΟ έτσι θα περάσει, ακόμα κι αν αφορά μέλη της κυβέρνησης;

... Βέβαια η σιωπή των ΜΜΕ εκείνων κι εκείνων των δημοσιογράφων που είχαν ιδιαιτέρως διακριθεί στο κυνήγι των γαλάζιων «κουμπάρων», ουδεμία πλέον έκπληξη προκαλεί!

n Ποια βιβλία; Με… φωτοτυπίες και c.d. θα ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά χιλιάδες μαθητές! Προς δόξαν της… επιτυχίας της Άννας!

)) Ωχ! Έρχονται οσονούπω και οι πρώτες δημοσκοπήσεις της σεζόν. Ωχ! Εκεί να δείτε μαντάτα!

... Πάνω στη σύγχυση, που λένε, ατύχησε κι ο Τατούλης ο οποίος πήγαινε για υψηλότερες θέσεις!

... Ε, άμα αμαρτάνεις για την κόρη σου…

... Μπα; Αφού δέσανε χειροπόδαρα τη χώρα, αφού ξεπούλησαν τα πάντα, αφού έφεραν τα κατοχικά Μνημόνια, αφού εκχώρησαν την εθνική μας κυριαρχία, τώρα θυμήθηκαν να το παίξουν… λιοντάρια; Ε, πολύ αργά για το ΓΑΠ και την κομπανία του, ο λαός δεν μασάει!

n Ε, τέλεψαν οι διακοπές του τέλους του καλοκαιριού στην ανείπωτα όμορφη Λευκάδα. Επιστρέψαμε. Περιμένοντας τις μυρωδιές του χινοπώρου κι αγναντεύοντας την αντάρα που 'ρχεται…

****





Σοβαρή, πολύ σοβαρή η αποκάλυψη (αν και όλοι είχαν πειστεί σχετικά απ' την πρώτη στιγμή…), ότι πίσω απ' τις εναντίον του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή υποκλοπές κρύβονταν (και) στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας. Πολύ σοβαρή. Όχι όμως και για τους ενημερωτάδες μας (τρομάρα μας!), οι οποίοι το κατάπιαν το θέμα! Κι ύστερα απορούν, γιατί η κατά παραγγελιά «ενημέρωσή» τους καθημερινά απαξιώνεται κι ο κόσμος τους εγκαταλείπει… Και by the way, θα καταδεχτεί ο ηγεμών να απαντήσει επί της άλλης αποκάλυψης (απ' το περιοδικό «Επίκαιρα»), ότι είχε ενημερωθεί απ' τον… Άλεξ για τα άλλα σχέδια που εξυφαίνονταν κατά του Καραμανλή (πάλι) απ' τους υπερατλαντικούς δικούς του φίλους;

***

Πρόβα ευρύτερης «συναίνεσης» το deal κυβέρνησης και Νου Δου στον χώρο της Παιδείας; Γιατί όχι; Έτσι που πάνε τα πράγματα φαίνεται ότι εκεί οδηγούμαστε, είτε μέσω εκλογών είτε άνευ. Οι νταβατζήδες το σπρώχνουν, πρόθυμοι στα δυο μεγάλα κόμματα υπάρχουν, η κυβέρνηση εμφανίζεται παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση, άρα πού πάμε; Χωριό που φαίνεται, θέλει κολαούζο;

**


Ναι, συνεχίζουν ορισμένοι εντός της Νου Δου να… μοιράζουν υπουργεία! «Μαραίνει» Κύριος ή οι άνθρωποι ζουν στην κοσμάρα τους; Σε κάθε περίπτωση πόσο ακόμα θα ανέχεται τέτοια μπουμπούκια ο Σαμαράς;

***


Καλά, είναι βέβαιοι οι επιτελείς της Συγγρού ότι έτσι και πέσουν στη «συναινετική» λούμπα θα είναι σίγουρα πρώτο κόμμα η ΝΔ στις επόμενες εκλογές, οψέποτε γίνουν;

***


Ώπα! Και δημοσιογράφοι σε ΜΚΟ, προς ενοικίαση εργαζομένων; Χα! Και δεν αναφέρομαι μόνο σε δημοσιογράφο μεγάλης εφημερίδας, ο οποίος απολύθηκε γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Αλλά και σε άλλους. Είδανε μέλι και τρέξανε! Αίσχος; Αθλιότητα; Τι να πει κάποιος; Ύστερα μας ενοχλεί η απαξίωση του (Θου Κύριε!) «λειτουργήματος»;

***


ΚΟΥΪΖ: Ποιο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήριζε τη συνδιάσκεψη… «εμποροπανήγυρη»; Θα μου πείτε, άδικο έχει;

***

Φυσικά και δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία το νέο επεισόδιο στις… «μια ωραία ατμόσφαιρα» σχέσεις μεταξύ Ραγκούση και Ρέππα. Και ολίγη σημασία έχει ότι ο κυρ Γιάννης ήταν που ήρξατο χειρών αδίκων, με το γνωστό και δοκιμασμένο κόλπο των «διαρροών». Σημασία έχει ότι επί της ουσίας ο εις αποκάλεσε τον άλλο ψεύτη! Και πού να δείτε τι έχει να γενεί έτσι κι έρθει στη Βουλή το πόνημα Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του ταξιτζή! Η Τόνια πάντως προειδοποίησε και αμαρτίαν ουκ έχει…

***

• Συγκέντρωση φίλιων (υπάρχουν ακόμα;) δυνάμεων κάνει την τελευταία περίοδο ο ΓΑΠ. Έχει καλέσει γενική κινητοποίηση. Έχει αρχίσει να μοιράζει θέσεις ακόμα και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (ήδη γνωστός και πρόσφατα μετακινηθείς δημοσιογράφος έχει πιάσει στασίδι)! Και ύστερα λέει πως δεν θα πάει σε εκλογές! Η όλη του συμπεριφορά θυμίζει τη γενική κινητοποίηση των Γάλλων εν όψει της «μητέρας των μαχών» στο Ντιεν Μπιεν Φου. Θυμάται όμως τι έπαθαν εκεί απ' τον Χο Τσι Μινχ και τον στρατάρχη Γκιαπ;

• Εκτός απ' τις δημοσιοποιημένες μεταξύ τους τηλεφωνικές επικοινωνίες (σαν αυτή, για παράδειγμα, που οδήγησε στη «συναίνεση» για την Παιδεία) έχουν άλλο δίαυλο -μόνιμης- επικοινωνίας ο ΓΑΠ κι ο Σαμαράς; Ε;

***

• Σημειώστε το. Αν, λέω αν, στις πρώτες δημοσκοπήσεις που θα σκάσουν μύτη με την έναρξη του χινοπώρου και της «νέας» πολιτικής περιόδου συνεχιστεί η κατρακύλα τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΓΑΠ, τότε το κλίμα δεν θα είναι πλέον αναστρέψιμο γι' αυτούς. Τούτη την περίοδο, τούτες τις βδομάδες παίζονται πολλά!

***

• Θυμάστε πόσες φορές ο ΓΑΠ είχε ζητήσει την παραίτηση του Καραμανλή, κάθε φορά που επί της πρωθυπουργίας του ο κρατικός μηχανισμός εμφανιζόταν ανίκανος να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, δυστυχήματα, φυσικές καταστροφές; Τώρα; Πόσες φορές αντίστοιχα θα 'πρεπε νε 'χε ζητήσει τη δικιά του παραίτηση ο Σαμαράς; Έχει ένα τρόπο η Ιστορία να εκδικείται, ε;
• Ωρέ μην το δένετε κόμπο ότι οι πρόωρες εκλογές αποκλείονται, επειδή λέει δεν τις συζητά ο ΓΑΠ! Εδώ η κυβέρνησή του έχει γίνει διεθνής περίγελως, η κρίση βαθαίνει, ο λαός ξεσηκώνεται. Με τι θα απαντήσει ο ηγεμών; Με… δημοψηφίσματα; Εξέλιπε εντελώς η στοιχειώδης έστω σοβαρότητα; Άρα;
• Μην ακούτε, σας το ματαλέω. Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών παραμένει ανοιχτό. Κι άμα ο ηγεμών πειστεί ότι απ' τις εκλογές δεν θα προκύψει αυτοδυναμία, θα τις κάμει. Θα είναι μία καλή ευκαιρία (η μη αυτοδυναμία) για μη ταπεινωτική έξοδο. Και θα την αξιοποιήσει!
• Ωρέ δώστε στο παιδί ένα… δημοψήφισμα να παίζει και να 'χει να πορεύεται! Αν δεν ταιριάζει εδώ το «εδώ ο κόσμος καίγεται, δυστυχεί, υποφέρει και το παιδί κάνει… δημοψήφισμα», τότε πού θα ταίριαζε; Όσο κι αν τον αβαντάρουν τα λιγωμένα γιουσουφάκια της παραπληροφόρησης;

***

ΤΕΛΙΚΑ πόσες γραμμές υπάρχουν εντός της γαλάζιας παράταξης σχετικά με τις μελλούμενες εξελίξεις; Η γραμμή Σαμαρά, υπέρ εκλογών και «καθαρών» λύσεων ή η γραμμή των «φιλελευθέρων» υπέρ μιας συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ; Και ποια θα επικρατήσει; Μη βιαστείτε να απαντήσετε. Οι πιέσεις είναι μεγάλες, «χοντρές». Από πολλές πλευρές. Κι όσο ο Αντώνης δεν ξεκαθαρίζει το εσωκομματικό μέτωπο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά! 



Παρόν
citypress

Δεν υπάρχουν σχόλια: