Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Βασιλιάς χωρίς ...λαό!

Πριν από δύο ημέρες ο Γ. Παπανδρέου παρέδιδε την εξουσία και ήταν έτοιμος να αποδράσει από τα προβλήματα και τις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα.
Οι φήμες ότι θα έφευγε από το Μαξίμου με κανό διαψεύδονται.
Λίγες ώρες μετά ο ίδιος πήγε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα και προσπάθησε να την κρατήσει μαζί του. Επιχείρησε να το παίξει ισχυρός ηγέτης που δεν σταματά πουθενά, που είναι ταγμένος να σώσει τη χώρα.
Ο ίδιος “ηγέτης” που εδώ και μήνες ικετεύει για συναίνεση διότι ...αδυνατεί να ελέγξει το κόμμα του, την κυβέρνησή του αλλά το κυριότερο την ελληνική κοινωνία, προβαίνει στο τελευταίο του απονενοημένο διάβημα. Κάνει ανασχηματισμό, αλλάζει πρόσωπα κι επιχειρεί να δείξει μια εικόνα ενότητας και ξεκινήματος.
Το ερώτημα που μπαίνει πλέον είναι πώς είναι δυνατόν ένας αδύναμος πρωθυπουργός που αμφισβητείται από παντού θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί ένα νέο δάνειο – μαμούθ άνω των 100 δισ.  
Και πως είναι δυνατόν ένας τέτοιος πολιτικός να υπογράψει και να ψηφίσει μια νέα δανειακή σύμβαση κι ένα νέο Μνημόνιο το οποίο θα σημαδέψει για χρόνια τους Ελληνες.
Εδώ είναι που λένε ότι ακόμη και ο θεός σηκώνει τα χέρια ψηλά. Στο μυαλό του κ. Παπανδρέου κανείς δεν μπορεί να μπει.
Όμως, μπορεί ο κ. Παπανδρέου να έχει πάρει τη στήριξη της κ. Μέρκελ, του κ. Σαρκοζί, του Ολι Ρεν, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μπορεί να έχει δεσμευτεί ότι θα τηρήσει μέχρι κεραίας όσα συμφώνησε.
Σίγουρα όμως δεν έχει τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας. Το λένε οι Αγανακτισμένοι, το λένε οι δημοσκοπήσεις, το λένε οι πολίτες παντού.
Γι΄αυτό και ο βίος της νέας κυβέρνησης είναι βραχύβιος. 
Δεν έχει τη νομιμοποίηση της κοινωνίας και θα αποτύχει. 
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν, τόσο καλύτερα για τη χώρα.


http://www.antinews.gr/2011/06/17/107055 
politika-gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: