Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Σήμερα το έκτακτο Eurogroup με θέμα την κρίση χρέους στην Ελλάδα- Στήριξη από την Ευρωζώνη



Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συναντηθούν σήμερα στις Βρυξέλλες κάνοντας μάλιστα μια κοινή ανακοίνωση για την υποστήριξη της Ελλάδας, που θα γίνει μέσα στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroυp με θέμα το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας ενώ αργότερα θα συγκληθεί και έκτακτο Ecofin.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα ...
εκπροσωπήσει σήμερα την Ελλάδα στις άτυπες συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, με θέματα συζήτησης το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, στο Eurogroup και την «Οικονομική Διακυβέρνηση», στο Ecofin.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, που επικαλείται δηλώσεις διπλωματών στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι υπουργοί Οικονομικών των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης, στην σημερινή τους συνάντηση θα δεσμευτούν επίσης να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του ευρώ.
Όπως έχει γίνει γνωστό, έπειτα και από τις σημερινές συνομιλίες, οι υπουργοί Οικονομικών και των 27 χωρών μελών της Ε.Ε αναμένεται να συναντηθούν για ένα δείπνο εργασίας κατά το οποίο θα συζητήσουν τη μεταρρύθμιση της οικονομικής επίβλεψης εντός της Ε.Ε και την ενίσχυση του Συμφώνου Σταθερότητας.
newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: