Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Εθνοστάρ... (εξαιρετικό)


Ητανε καποτε ενας περιοδευων θιασος. 
Εβγαινε στους δρομους με την ντουντουκα και διηγουνταν ιστοριες σε μικρους και μεγαλους.
Παιδια μαζι με τους παππουδες τους, οικογενειαρχες και ασχετοι, μαζευονταν να ακουσουν για τοτες που μεσα σε μαυρους καιρους οι πρωταγωνιστες υψωσαν το αναστημα τους και βροντοφωναξαν στον ντοπιο τυρρανο δεν θα περασεις.
Ολοι μαγευονταν απο την αφηγηση και ταυτιζονταν με καποιον απο τους ολοζωντανους ηρωες τους.
Η αρετη, δεν ηταν ...πλεον κατι που για να το ακολουθησεις επρεπε συνειδητα να μπεις στον δυσκολοπερπατητο και ανηφορικο δρομο που θα σε ανταμοιβε με εκεινα που καταφερες, αλλα μια δηλωση αλληλεγγυης η μια σκισμενη αφισα και μετα να μπεις γρηγορα στην καροτσα του γυφτου που μαζι με τα καρπουζια της οργης, θα πουλουσε ελπιδα και προοπτικη στους περηφανους ιθαγενεις, η μεγαλυτερη κατακτηση των οποιων, ηταν να γινουν πελατες και υμνητες της ντουντουκας και του θεατρου του μπαλκονιου για το οποιο πληρωναν εισιτηριο καθε τετραετια. 
Ηταν η εποχη της παχιας αγελαδας και του γαλακτος με ολα τα λιπη του και του βουτυρου κερκυρας και της μαρμελαδας και των αυγων με μπεικον για να ξεκινησει η μερα. Ηταν τοτε που απροβληματιστα σαβουριαζανε για να υποδεχθουν τον διαβητη τυπου 2 και την αθηρωματικη πλακα που αποκτουσε ιθαγενεια στα ηδη δοκιμασμενα απο τις εκλογικες αναμετρησεις αγγεια.
Και οι δυο προαναφερθεισες παθησεις, προδιαθετουν...τι λεμε τωρα... καρφι σε πανε, για εγκεφαλικο επεισοδιο και χωρις T.I.A. Ντολτσε βιτα αλα πασοκικα με καμμενα χαρτια και κουμπουροναυαγισμενους αγραμματους κρετινους, να μετατρεπονται σε αρχισυνδικαλιστες και κατι ξεχασμενους καρπαζοσυλλεκτες,που απο την φαπα ειχαν πιασει στο νερο μια αφασια του wernicke, να βαφτιζονται ανθρωποι της τεχνης και των γραμματων.

Η τιτλοδοσια δεν τελειωνε εκει ομως. 
Οι δημοκρατικες διεργασιες εφταναν μεχρι την βαση. Ο αγροτης, ο οικοδομος, ο εργατης νιωθαν το καλεσμα για αγωνες και διεκδικησεις να φουντωνει. H αποδοτικοτητα στην δουλεια, περνουσε σε δευτερη μοιρα.
Το ζητουμενο ηταν, πλεον, πως θα γινεις ενεργος πολιτης, ακομα κι αν δεν ειναι ξεκαθαρο, τι ηθελε να πει ο ποιητης. Οσοι δεν ειχαν παρατησει την επαρχια και την υπαιθρο για το φουμαρο της μεγαλουπολης, αναβαθμιζονταν.

Αποκτουσαν ρολο αρχεγονου κυτταρου, στον νεοσχηματιζομενο πολιτειακο οργανισμο ...τουλαχιστον ετσι τους ειπαν ...τους βαφτισαν θεματοφυλακες της παραδοσης, επειδη μαυροφορεμενες θειτσες καντηλοσταυροκοπιουνται στα ξωκκλησια και αυθεντικους, γιατι κατι κωλοστριγκομενες βλαχες, χαιδολογανε πηλινες τσουτσουνες αποκριατικα. 
Η υποκρισια εζησε μαγικες στιγμες και η ηθικη του δηθεν,εγινε ρυθμιστικος παραγοντας για την κοινωνια της "αλλαγης". 
Ποτε με νταλκαδιασμενα στριφογυρισματα στην μπουζουκλερυ, ποτε με παρωδικες εθνοκαυλες και ποτε με νανουρισμα σε εναν λαο που δεν ελεγε να ξυπνησει ουτε οταν το κακο ερχοταν καταπανω του με εντουρο, πλεμπα και κολωνακι, καταφεραν να ζησουν για αρκετες δεκαετιες το ονειρο. 
Αφορολογητο ουισκυ στα νησια, κωλομπαρα στα καμποχωρια της θεσσαλιας και γραβατωμα του καθε τελευταιου βλαχοδημαρχου μαζι με δυο εισιτηρια για το εξωτερικο, οπου με κομπολοι, εγγλεζικα επιπεδου κινεζου προσφυγα και προσπεκτους για την φετα και το θυμαρισιο μελι, εκανε προωθηση του τουρισμου στην χωρα. Δεν ειναι τυχαιο οτι μετα απο τετοιες κινησεις,οι καλυτεροι πελατες μας ειναι κατι αγγλογυφτοι με ψειροφαρμες στην κεφαλα που μας μαθαν οτι η σαλατα χωριζεται και στα τεσσερα ...για να μην βαρυστομαχιασουν.

Στο μεταξυ,ο τοπικος ελληναρας ειχε πεσει με τα μουτρα στην αφομοιωση της ευρωπαικης κουλτουρας. Γερμανικο αμαξι, ιταλικη κουζινα και ελβετικο ρολοι για τους πιο χλιδατους. Ο χλεμπονιαρης που εδινε μισο μηνιατικο για να διαφημισει στο πετο τον γερμανικο μπαφο(βλεπε αντιντας) γινοταν τρεντυ και ο μπακαλοταβερνας που εφερνε περιε,επαιρνε κι ενα διδακτορικο στην χημεια, καθως σου εξηγουσε πως, αν πιεις αυτο το σαμπανιζε υδωρ,θα ζησεις περισσοτερο,θα βγαλεις μαλλια,θα αντιμετωπισεις την τερηδονα... Κι εκει που μαθαινες ολα τα σπουδαια και τα υπεροχα για ευρωπαιους που μεχρι κατι αιωνες πριν τρωγαν σκυλους και πιναν μπυρα σε κρανια και γινοσουνα κι εσυ μελος της μεγαλης υπερεθνικης οικογενειας, η εγχωρια παραγωγη επαιρνε one way ticket to the blues και επιανε απατο. 
Εμαθε καθε κυρατσω, που οταν ηταν μικρη μετρουσε κουτσουλιες και γιδοκουραδα στην στανη του πατερα της, οτι τα πλακακια πρεπει να ειναι ιταλικα και το πλυντηριο γερμανικο. Μπηκε στο τριπακι και ο συζυγοτρομπας που ηθελε να αισθανεται κουβαλητης και εδεσε το σιροπι. Οι ρολοι μοιραστηκαν και με πρασινη κοκκινη η μπλε αποχρωση,ολοι μπηκαν στο παιχνιδι. 
Ηταν η προοδος που το απαιτουσε. Το τραινο σφυριζε και ηταν ετοιμο προς αναχωρηση.
Αντι να κοιταξουν να φτιαξουν εναν δικο τους τροπο μεταβασης προς το μελλον, ξηλωθηκαν για να μπουν μεσα και θα ξαναστηθουν στην ουρα για να αποκτησουν μια θεσουλα για το επομενο. Ενα αυτοκινητο, ενα μιξερ ακομα και μια μπυρα,σε καναν ευρωπαιο. Μαθαινες για μεθοδους αποσταξης και βιωνες την "αυθεντικη" εμπειρια χιλιαδων αλλων ανθρωπων. Οσο ακραιο κι αν μπορει να φανει, η μουφα της παγκοσμιοποιησης εχει βαλει τις ριζες τις πολυ πιο βαθεια απ'οτι νομιζουμε.

Οι ανησυχιες,αναβαθμιστηκαν και απο εκεινη του να εξασφαλισουμε τον αρτο τον επιουσιο,πηραν μια πιο κουλτουρελ-υπαρξιακη υφη. Ηρθε και η τροποποιημενη μαμ κακα και νανι θεωρηση (φαγητο,σεξ,πνευμα) και ισιωσαμε. Ανοιξαμε και σας περιμενουμε και βιαστειτε γιατι οι προσφορες τελειωνουν. 
Ετσι ολοι στριμωχθηκαν για να χωρεσουν στον νεο κοσμο, στην νεα κοινωνια που παρουσιαζοταν κουλ αραχτη και ψαγμενη, αλλα ταυτοχρονα, κυρηττε ανελεητο πολεμο σε εκεινους που θεωρουσαν οτι μπορουσαν να την βλαψουν. 
Ετσι,αλλοτε με διεθνεις πουτανες,αλλοτε με ανοικους δημαρχοραμπο, καναν κατι εκδηλωσεις (που ομοιες τους ειδαμε μονο στις μεγαλες στιγμες η κλεοπατρα και ο βασιλιας αλεξαντροφσκι των μαλακεδονων) και θαβανε πιστολακια και πλαστικα πυροβολα γιατι λεει προωθουσανε φιλοπολεμα αισθηματα. 
Βαζανε και καμμια δεκαρια παιδακια να κρατανε κλαδια ελιας και ολοι συγκινημενοι χειροκροτουσαν τον διαφαινομενο θριαμβο της ειρηνης(οχι της σκληβα) και την εκτοξευση της πολιτικης τους καριερας αφου ο αντιμιλιταρισμος ηταν η ταση της εποχης και πηγαινε χερι χερι με τον πυρηνικο αφοπλισμο(λεμε τωρα). 
Ετσι,ο καθε παπαρας ωψιμος επαναστατης,ανεβαζε,ριχνοντας τα ιδια τα ενστικτα επιβιωσης ενος λαου,τις μετοχες του στο πολιτικο χρηματιστηριο. Ορδες οργανωσεων, προτυπωσεις των σημερινων Μ.Κ.Ο καναν την εμφανιση τους και με την στηριξη του τοτε "πνευματικου" κοσμου,απεκτησαν φωνη και βαρυνουσα αποψη.
Ηταν η συνειδηση με σαρκα και οστα. Η φωνη της ανθρωπιας και της λογικης που μας απομακρυνε απο κακοτοπιες και απο τις αρρωστιες της φυλης. Ηταν παραλληλα εκεινοι που ανελαβαν το δυσκολο εργο να μας καταστησουν ικανους να μπουμε στην νοοτροπια του πολιτισμενου κοσμου. Στην πραγματικοτητα η επιρροη τους δεν θα ηταν μεγαλυτερη απο εκεινη που εχει μαρτυρας του γιαχβε κυριακατικα αλλα ας οψεται η διαφημιση...

Καλοταισμενοι και με τα βασικα προβληματα λυμμενα,η γεννια πριν απο εμας,επιασε την mainstream φιλοσοφια.Ασχολουνταν με την διαφυλαξη της ιδεας της ειρηνης,αγνοωντας οτι ο ΜΟΝΟΣ τροπος να εχεις ειρηνη,ειναι να εισαι παντα ΕΤΟΙΜΟΣ για ΠΟΛΕΜΟ.
Νεο ονειρο του πανσοφου και πρησμενου απο την τσοντα και την μπουγατσα ελληναρα, ηταν να ετοιμασει τους νεοτερους κι ας μην ειχε σταθει ικανος, καλα καλα, να καταλαβει τι γινεται γυρω του. Ετσι, στην νοοτροπια του "το δικο μου παιδι ειναι πιο ομορφο απο του γειτονα" βιωσαμε το ομαδικο γαμησι της εννοιας ευγενης αμιλα και ανταγωνισμος.
Να μαθεις γραμματα,να ζησεις ανετα,σου λεγανε,την στιγμη που το μεγαλυτερο μυαλο που περασε τα τελευταια 300 χρονια, Ο Νικολα Τεσλα (δεν παιρνει συζητηση αυτο), πεθανε παμφτωχος σε ενα δωματιο ξενοδοχειου στην νεα υορκη. Η εννοια της γνωσης εμπορευματοποιηθηκε και η πρωτοβουλια περιοριστηκε. Οσο καλυτερα και πιο ξεφτιλισμενα μπορεις να πουλησεις τον εαυτο σου,τοσο οι πιθανοτητες ανελιξης σου μεγαλωνουν... 
Τα αποτελεσματα αυτης της τακτικης,τα βιωνουμε σημερα,οταν βλεπουμε πτυχιουχους να δουλευουν γκαρσοναδες και αρχιτεκτονες να τυλιγουν πιτογυρα με αντιγραφα του πτυχιου. Η παραμαζευτηκαν οι περγαμηνες η δεν ειμαστε τοσο ξεφτιλες. 
Οπως και να'χει, το συστημα που πιστευε οτι μας ελεγχε τοσα χρονια,εφτασε πλεον στα ορια του. Τα κουστουμια φθαρηκαν και κανενας απο εμας τους ινδιανους που δεν κουρευτηκαμε,ουτε προκειται να κουρευτουμε, δεν τα λιμπιζεται να τα φορεσει. Τα 400 ευρω τον μηνα στενευουν και κοβουν την ανασα. 
Δεν χορταινουν, ουτε αφηνουν περιθωρια για φιλοσοφιες -κλανω και σκιζω τον ανεμο. Καμμια φορα η αναγκη ειναι ο καλυτερος συμμαχος,γιατι τοτε καταλαβαινεις τις πραγματικες διαστασεις του προβληματος.

Ετσι εχει αρχισει η μουρμουρα. Κανενας, εκτος απο ελαχιστους βλαμενους(γιατι οι βολεμενοι μας τελειωσαν), δεν απολαμβανει το εργο που του σερβιρουν απο φυλλαδας και τηλεορασης. 
Ποτε με οικονομικες αναλυσεις -οι γερμανοι ειναι φιλοι μας, μας αγαπανε- ο μαστρο-χρηστος,(κωνστας) ποτε με δραμματικες και με ριγος φωνης εκκλησεις στον πατριωτισμο μας, ποτε με τις αντιδρασεις του κωλοτουμπα, πανε να δημιουργησουν συγχυση, διχασμο, αβεβαιοτητα. Πιστευουν οτι τοσα χρονια μας εχουν παρει τον αερα. 
Δεν αντιδραμε και νομιζουν οτι τους παιρνει και να μας σπρωξουνε λιγο ακομα για να μας ξαναβαλουνε με την πλατη στον τοιχο. Οταν τρως και ευλογας ξωντας τ'αρχιδια σου και λες ιστοριες για τους προγονους σου, δεν σε πολυαπασχολουν τα σκυλια που γαυγιζουν εξω απο το σπιτι σου. 
Οταν ομως ουτε να φας εχεις και το σπιτι οπου να'ναι σ'το βγαζουν στο σφυρι, τα σκυλια δεν ειναι απειλη αλλα εν δυναμει γευμα. Το μπουκαλι της κοκα κολας γεματο με φουμαρα και φυκια για μεταξωτες κορδελες που μας πεταξαν και με το οποιο τραβουσαν ρεψιδια οι ξωμαχοι συνταξιουχοι, περασε στα χερια μας αδειο και δεν βλεπουμε την ωρα να τους το επιστρεψουμε. 
Τα ψεματα τελειωσαν, το ιδιο και τα ψωμια τους. Δεν εχουν να μοιρασουν αλλα και προσπαθουν να δωσουν ενα μιξ ονειρο-εφιαλτης για να σε κρατησουν στην θεση σου.
Καταστροφολογια, καταθεση ψυχης και μια γενικοαοριστη πιστη στο αυριο, για να μην απελπιστεις ...αγνωστη και επικινδυνη η αντιδραση εκεινου που δεν εχει τιποτα να χασει.

Αντιθετα,εκεινοι που αυτη την στιγμη βρισκονται πανω στο παλκο,εχουν να χασουν τα παντα. Συρφετος ανεπαγγελτων και ανικανων γονων,ανυπαρκτων και αχρηστων,μονη λειτουργια των οποιων, ειναι να ανοιξουν τον δρομο για τον ξενο παραγοντα στην ελλαδα. 
Με συμφωνιες του τυπου melintzanosalata, ελα και θα τα βρουμε και την αναγκη να εχει λαβει τον ρολο του μπαμπουλα, οι γυφτοπραματευταδες,πουλανε με εξευτελιστικες συμφωνιες εκεινα που πριν απο λιγο εκλεψαν απο εσενα κι απο εμενα, απο το ελληνικο κρατος και τον ελληνικο λαο.
Ο Ο.Τ.Ε δινεται για φραγκοδιφραγκα, ενω ο ομιλος λατση, χωρις κανενας να παρει πρεφα το παραμικρο, απεκτησε την κυριοτητα στα ελληνικα πετρελαια ...κατα τα αλλα δεν υπαρχει τιποτα στο αιγαιο ...δεν εχουμε τροπο να τα βγαλουμε.
Ασχετοι, προδοτες και επικινδυνα ηλιθιοι, εχουν γινει κραχτες της μνημονιακης μπαρουφας, με σκοπο να μεινεις λιγο ακομα στην αβεβαιοτητα. 
Την λογικη του "τι να κανουμε", προσπαθουν να την περασουν ως τροπο σκεψης.
Απο την αλλη,βοθροζητουλες πακιστανοι, αφγανοι και πασης φυσεως παρανομα παρασιτα, κλεβουν, βιαζουν και τρομοκρατουν εκεινους που εχαψαν την παραμυθα οτι ζουμε σε εναν ομορφο, διεθνιστικα πλασμενο κοσμο. 
Το παρακρατος που κυβερνα,ομως,στελνει δυναμεις καταστολης σε πορειες και συγκεντρωσεις, ενω πυρρετωδως σκαβει τις στοες κατω απο την βουλη για να εχει οδο διαφυγης σε περιπτωση που ξεφυγει καμμια ξωφαλτση, η ο ελεγχος.

Ειναι βεβαια κατι το οποιο απευχονται ...αν και δεν το φοβουνται ιδιαιτερα μιας και ακομα και στην επανασταση του '21 βρηκαμε τροπο να φαγωθουμε μεταξυ μας. Εξεγερση,δεν εχουμε κανει,"εκτος και αν καποιοι μετρησουν ως τετοια την παρτουζομαζωξη του πλακωτεχνειου" μπορουν αραγε να τα καταφερουν και αυτη την φορα; 
Γιατι οχι; Δεν θελουμε και πολυ για να το χαψουμε. Στην χωρα που περασε ο δημου για συγγραφεας,ο μυκονοβλαχος κωστοπουλος για λαιφ σταιλ και η κωλοβολεψη για αρετη, θα μπορουσε να πλασαριστει και η υποταγη ως υπευθυνη σταση.
Η παρασταση εχει αρχισει,μονο που αυτη την φορα δεν εχει φαι. Ολοι, λιγο πολυ προσεχουν την σκηνη και οσα διαδραματιζονται. 
Θελοντας και μη,μαθαμε για το χρηματοοικονομικο συστημα και τα χαρτοδανεια, καλη τη πιστει-κοβω δεντρα, μου χρωστας χρυσο- που πηραμε. 
Βρεθηκαμε στο στοχαστρο και στο ματι του κυκλωνα. Οι εξελιξεις σε διεθνες επιπεδο προμηνυουν οτι δεν θα εχουμε πολυ ηρεμο φθινοπωρο, οι μογγολοι αρχιζουν να μιλανε για γκριζες ζωνες στο βορειο αιγαιο και για τουρκους στην θρακη κι εμεις σφυραμε ανεμελα. Ο κομπος εχει μπλεχτει και αυτη την φορα ειναι δεμενος στα ποδια μας. 
Αντι να προσπαθουμε να τον λυσουμε, ψαχνοντας να βρουμε την ακρη, κοβουμε σχοινια και τα πεταμε με βαριδι οσους μας τα εδεσαν,στο βαθος του πηγαδιου. Δεν εχουμε πολυτελεια να αναζητησουμε την ηθικα νομιμη ,την νομιμα ηθικη και την χρυση τομη.
Προκειται πλεον για αγωνα επιβιωσης και δεν μπορουμε να παμε με ασηπτες συνθηκες χειρουργειου, ουτε με μπαμπαστρουμφηδες που τα πηραν στην κρανα και θυμηθηκαν στα γερονταματα οτι ο γιος, βεβηλωσε την μνημη του τζεφροπατερα που υπηρετουσαν και που εφυγε απο την ελλαδα,φυλοντας τον κωλο του απο τα δοντια των σκυλιων των συνταγματαρχων και απευθυνοντας ευχαριστιες και ευχες στην αργοτερα "καταραμενη"χουντα.

Οσο ψαχνουμε για προτυπα και για συμβολα μεσα στην μουχλα,τοσο θα μουχλιαζουμε κι εμεις οι ιδιοι.Τοσο θα αναλωνομαστε σε αχρωμα "γιατι" και θα παραδινομαστε αδιαμαρτυρητα σε παθητικα πεπρωμενα και κατεστραμενες μοιρες.
Οσο χανομαστε σε μικροπολιτικους διαδρομους, τοσο δινουμε αθελα μας,οξυγονο στο πτωμα του κΥνοβουλευτισμου.
Δεν υπαρχουν ιερα τερατα. Ουτε και σημεια αναφορας, οταν το πιο ιερο αγαθο που ειναι η ιδια η ζωη μας, παιζεται κορωνα γραμματα σε διαδρομους και δωματια ξενοδοχειων στην ελβετια. 
Το καλοκαιρι πλησιαζει και ο πρωθυπουργευον κουποκαραφλας με την στολη,ετοιμαζεται για νεες περιοδειες. Οταν εσυ θα λιωνεις στο συνταγμα η στο δυαρακι, στιβοντας το μυαλο σου πως θα τα βγαλεις μεχρι το τελος του μηνα, ο μπατμαν του μαραθωνιου, θα εχει πιασει τον τζοκερ απο τα ...φρυδια και θα οργωνει τις ακρογιαλιες, αδιαφορωντας αν τον περιφρονεις η τον βριζεις. 
Δεν θα του κοψεις και την ορεξη. 
Το ιδιο θα βυθισει το μπακαλομουστακο μεσα στο χαβιαρι και θα αρχισει να χαζογελα πινοντας σαμπανια σε σουσι μπαρ. 
Ειναι η ωρα του και περα απο δραμματικες εκκλησεις και υποθετικες υποθηκευσεις σπιτιων που δεν ειναι καν δικα του(βλεπε καστρι), πρεπει να δειξει οτι ελεγχει ακομα το παιχνιδι και οτι δεν τρομαζει απο φωνες και αμφισβητησεις.
Ισα ισα...ειναι τιμη σου ρε κακομοιρη που καταδεχεται και φετος να περασει τις διακοπες του ολοκληρο think tank της λεσχης μπιλντεμπεργκ στην κωλοχωρα σου.
Στα γιαουρτια που λες οτι θα εριχνες, τρωγοντας καρπουζι με φετα στην εξοχη,εκεινος και το αποτυχημενο επιτελειο του, απαντανε με περικοπες και αυξηση του Φ.Π.Α στα αγαθα πρωτης αναγκης ...ετσι για να δουν αν θα τολμησεις να τα ξαναπεταξεις. 
Στις μουτζες με τις οποιες τον στολιζεις, απαντα με ενα βολικο και ολοκληρωτικο κουτσουρεμα της παραδοσιακης ενημερωσης (τηλεοραση-εφημεριδες) που πριν τα τιναξει, προσφερει το μεγιστο τσατσιλικι στο παλατι.

Η παρασταση,παρα τα σφυριγματα και τις ντοματες που πεφτουν βροχη, συνεχιζεται. 
Ο θιασος των καραγκιοζηδων της πολιτικης μας καταντιας, εκανε καταληψη στα κεντρα ληψης αποφασεων και χωρις να δινει σημασια, προχωρα με την πλοκη. 
Το ζαβο που μεχρι πριν λιγο καθαριζε την σουηδικη ασφαλτο και φορουσε μπλουζακια -δεν πουλαμε -δεν πουλαμε, εχαψε το φουμαρο οτι εχει ταλεντο και την ειδε σταρ του πολιτικου σκηνικου. Βγηκε με το κουστουμι του μακαριτη και συνεχισε την δευτερη πραξη του -πιες το φαρμακο σου- εκεινος που ουτε για να σου σερβιρει σουμαδα δεν θα τον εμπιστευοσουνα. 
Τσιρακια και παρατρεχαμενοι της παρακμης, νιωθουν οτι πρεπει να παιξουν τα ρεστα τους και να σε κρατησουν με καθε τροπο καθηλωμενο, μεχρι λιγο ακομα να προχωρησουν στο ξεπουλημα.
Η αντιπολιτευση παιζει τον αβραμο-πουλο της, το κ.κ.ε βγαζει αφρους που η αντισταση που μια ζωη ονειρευοταν,ηρθε και του εριξε πορτα. 
Ο κωλοτουμπας αυτη τη σαιζον παιζει για την κομπανια του σκεπτικισμου και ο λαθρολαγνος τσιπρας,μιλαει για συνταγματικες παρατυπιες.
Δεν υπαρχουν σιγουρες λυσεις, ουτε δοκιμασμενες συνταγες για επιτυχια. Υπαρχει ο σιγουρος δρομος της αποτυχιας και ειναι εκεινος του να εναποθεσεις τις ελπιδες σου. Δεν εχεις ουτε μυαλο, ουτε καιρο για ελπιδες.
Και αν η παπακωστα και ο καθε αποτυχημενος υποψηφιος νομαρχης, κοιμαται κι ονειρευεται οτι θα αλλαξουν τα πραγματα για να μπουν με την σειρα τους να ζεστανουν με τα κασμιροντυμενα τους κωλοφαρδουλα τα βουλευτικα εδρανα, ας ξυπνησουν. 
Δεν παλευω για κανενα παρα για τον εαυτο μου και για οσους μοιραζονται τον αγωνα μου. 
Δεν γινομαι γεφυρα για να περασει κανενας πουστης. Οσοι πιστεψαν οτι μεσα απο την αναμονη θα καρπωθουν τα αποτελεσματα του αγωνα,εχουν πεσει πολυ εξω. 
Σεβομαι εκεινους που προσπαθουν και ακολουθω εκεινους που μπορουν. Ο Νικος Λυγερος εχει γυρισει ολη την Ελλαδα για να μιλησει μεχρι και στο τελευταιο χωριο για Α.Ο.Ζ ενω την ιδια στιγμη κατι γραφικοι κεφαλονιτες, γυριζαν στα ιατρεια τους γιατι δεν τα φερναν βολτα με τον βουλευτικο μισθο για 2 κορες(ενα λουκουμι για τον γερασιμο).

Η θυσια ειναι η λεξη που ακους και βιωνεις καθημερινα. 
Δυστυχως,ατομα τα οποια δεν εχουν ουτε εργαστει, ουτε αποδειξει την αξια τους,μου δημιουργουν αν μη τι αλλο,δισταγμο, οσο για τον πρωην γαλατα, πρωην μποντιμπιλντερ, κασετοφραγκοφονια, ας παει να ζητησει ψηφους απο την εβγα της γειτονιας του. 
Ο Καποδιστριας(τι συγκρισεις κανω τωρα...)αφησε τα σαλονια της ευρωπης και ηρθε στην παμπτωχη Ελλαδα για να προσφερει τα παντα και το πληρωσε με την ιδια του την ζωη (βεβαια τα ζωα τους μαυρομιχαλαιους τα λυντσαρανε στο φτερο, αλλα το κακο ειχε γινει). 
Καποιοι καρπαζογιεσμαν που τους πηρανε με τις πετρες απο τους κηπους και τα παρτερια της αμερικης και της αγγλιας, πιστεψαν οτι τους χρωσταμε κιολας και ηρθαν για να κανουν το κολπο γκροσο, οδηγώντας εναν ολοκληρο λαο στην εξαθλιωση.
Απο παιδι για τα θεληματα, γιναν εθνοσταρ και ηγετες, με την αμεριστη στηριξη των κερδοσκοπων. Ερχονται καταπανω σου για να κοψουν απ'οπου βρουν κι εσυ εξακολουθεις να ελπιζεις.
-Ολα θα πανε καλα δεν κανει κρυο. Σε σπρωχνουν στον γκρεμο κι εσυ ανησυχεις μη τυχον και χασεις το τραινο.
Ελπιζεις να ξεφυγεις με καποιο μαγικο τροπο την τελευταια στιγμη και να προλαβεις να μπεις μεσα. Να καταφερεις παρα την κριση να ζησεις οπως ονειρευτηκες. Οσο ελπιζεις, τοσο θα γονατιζεις.
Τα πιο σοφα λογια τα ειπε ηδη καποιος πολυ μεγαλος για να τολμησω ακομα και να αναφερω το ονομα του μεσα σ'αυτο το κειμενο.
ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ,ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και το καλυτερο ειναι οτι δεν πεθανα ακομα... κι ουτε εχω σκοπο να μου συμβει συντομα.
Οποια κι αν ειναι τα σχεδια τους για το μελλον,δεν με απασχολουν γιατι δεν εχω ουτε παρον.
Ειμαι εδω και σιγα σιγα η παρεα αρχιζει να μεγαλωνει.
Δεν υπαρχουν ειρηνικες επαναστασεις, οπως δεν υπαρχει πολιτισμενο πηδημα.
Δεν υπαρχει ελεγχομενη οργη ουτε και οργανωμενη αγανακτηση. 
Απο το να ψαχνω ομως, τι δεν υπαρχει, κοιταζω εκεινο που κυριαρχει. 
ΥΠΑΡΧΩ.
Και οσο πιο πολυ το καταλαβαινω,τοσο θα αρχισουν να ψαχνονται.
Ας ξυπνησουμε και ας τους γεμισουμε...αμφιβολιες



http://ksekarfwtoi.blogspot.com/2011/06/blog-post_13.html
http://dexiextrem.blogspot.com/2011/06/blog-post_2976.html
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: