Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Στις 9:00 ο ανασχηματισμός - Ποια ονόματα «ακούγονται»

Ολιγομελές σχήμα με λιγότερες θέσεις υφυπουργών αναμένεται ότι θα αποκτήσει η κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό, που αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί στις 9:00, ενώ το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ορκιστεί στη 1 το μεσημέρι.
Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει τους «βαρόνους» του κόμματος και θα απομακρύνει τους περισσότερους των… «κηπουρών».
Ιδιαίτερα πιθανή θεωρείται η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου ...
από το υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να αναλάβει θέση αντιπροέδρου. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ενδέχεται να αναλάβει και τη θέση του υπουργού Οικονομικών, εφόσον ο Λουκάς Παπαδήμος, που είναι και η πρώτη επιλογή του πρωθυπουργού, δεν αποδεχθεί την πρόταση.
Βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε κάποιο από τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας ή Δημοσίων Έργων, ενώ άγνωστο παραμένει η μετακίνηση ή όχι του Φίλιππου Σαχινίδη.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Υγείας και το τμήμα του υπουργείου Εργασίας που αφορά την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση θα συγχωνευτούν.
Για το υπουργείο Άμυνας ακούγεται το όνομα και του Χρήστου Παπουτσή, ενώ για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πιθανή θεωρείται η μετακίνηση του Πάνου Μπεγλίτη. Ο Κώστας Σκανδαλίδης είτε θα παραμείνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε θα αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού.
Ιδιαίτερα πιθανή θεωρείται η παραμονή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, που θα αναλάβει και αρμοδιότητες ενέργειας, ενώ στο ίδιο πόστο φαίνεται ότι θα παραμείνει η Άννα Διαμαντοπούλου.
Ο Δημήτρης Ρέππας είτε θα παραμείνει στο υπουργείο Υποδομών, ωστόσο το όνομά του ακούγεται και για το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Ραγκούσης ενδέχεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
Βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση από την κυβέρνηση του Δημήτρη Δρούτσα και της Τίνας Μπιρμπίλη, που είναι και προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η αποχώρηση της Λούκας Κατσέλη από το υπουργείο Εργασίας και η μετακίνησή της είτε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, είτε στο Πολιτισμού.
Ο Παύλος Γερουλάνος φέρεται ότι θα τοποθετηθεί σύμβουλος επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου ή ως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: