Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

«Ο Σαμαράς με τον λαό, ο Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ»




Το χάσμα με την τρόικα επιβεβαίωσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επιχειρεί να οικοδομήσει μία νηφάλια στάση επαναπροσέγγισης με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αφού πρώτα κατήγγειλε, εμμέσως, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών ότι έχουν κάνει «εκστρατεία παραπληροφόρησης στην Ευρώπη».

Ο κ. Σαμαράς, όπως φάνηκε από την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, αποφάσισε να κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, δίνοντας στη δημοσιότητα όλο το περιεχόμενο των τριών τηλεφωνικών συνομιλιών σε μία προσπάθεια να αποδείξει ότι με ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου, η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας παραπέμφθηκε στις ...ελληνικές καλένδες.



Ο πρόεδρος της ΝΔ «κάρφωσε» εμμέσως την τρόικα, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν ζητά τίποτα περισσότερο από αυτά που αποφασίστηκαν για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ με την αποστροφή του για τα όσα μεταφέρονται στις Βρυξέλλες από την κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι στη σύνοδο του ΕΛΚ θα προσπαθήσει να πείσει τους συνομιλητές του ότι η δική του πρόταση μπορεί να διασφαλίσει την ομαλή πορεία της χώρας.



«Ο Σαμαράς απευθύνεται στην κοινωνία και ο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ» λένε στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα θα εντείνει τη ρητορική του για τις εκλογές, όχι όμως μόνο ως αίτημα του ιδίου αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά τόνιζε αργά χθες το βραδύ ότι «η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας κάηκε» χωρίς, όμως, να αμφισβητεί τις προθέσεις του κ. Παπανδρέου. «Απλά επιβεβαιώθηκε ότι είναι άλλο πράγμα το ΠΑΣΟΚ και άλλο ο Γιώργος» σημείωνε χαρακτηριστικά...

Το «άνοιγμα» σε Καραμανλή

Ο Κώστας Καραμανλής μπήκε από τους πρώτους στην αίθουσα της Γερουσίας. Επέλεξε και πάλι τα «ορεινά» και στο τέλος της ομιλίας του κ. Σαμαρά χειροκρότησε όρθιος τον πρόεδρο της ΝΔ.

Παρέμεινε, όμως, ανέκφραστος, όταν άκουσε τον κ. Σαμαρά να λέει πως όταν ο Καραμανλής μίλαγε για διετές πάγωμα μισθών και συντάξεων ο Παπανδρέου έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν.

Στο τέλος της ομιλίας και ενώ ο κ. Σαμαράς κατευθυνόταν προς την έξοδο, ο πρώην πρωθυπουργός είχε μία θερμή χειραψία με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος είδε τους βουλευτές του να τον χειροκροτούν θερμά όταν έλεγε πως επί Κώστα Καραμανλή ο πρωθυπουργός «κρεμόταν από τα κάγκελα στο λιμάνι του Πειραιά».

Σημειώνεται πως νωρίτερα, συνομιλητές του κ. Καραμανλή σημείωναν πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν σχολιάζει ποτέ τα αυτονόητα ως προς το αίτημα Σαμαρά για εκλογές.

«Προφανώς και ο Κώστας Καραμανλής είναι στοιχημένος πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά όπως και όλα τα στελέχη της ΝΔ» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: