Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Απέναντι στον Παπανδρέου ο Λιάνης

«Ο ανασχηματισμός θα κριθεί από το αν θα πετύχει ο Βενιζέλος. 
Αν πετύχει μπορεί να πλησιάσει το όνειρό του να ηγηθεί της χώρας» επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm o Γιώργος Λιάνης.
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής σημείωσε πως όσοι μίλησαν περί αποστασίας, πρέπει να κοιτάξουν τα ‘Ιουνιανά’ και όχι τα ‘Ιουλιανά’, το πως φτάσαμε μέχρι εδώ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ούτε θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο...
Ο κ. Λιάνης τόνισε πως μέχρι χθες η ομάδα Βενιζέλου θεωρείτο ύποπτη για σενάρια συνομωσίας και έκανε λόγο για «χαστούκι που δίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την επιλογή αυτή στους δικούς του – που ένας – δύο έγιναν και υπουργοί - που διέδιδαν αυτά τα πράγματα», ενώ ερωτηθείς σχετικά, δεν απέκλεισε να πρόκειται και για συμβιβασμό απελπισίας
Σύμφωνα με τον κ. Λιάνη, «ο ανασχηματισμός θα κριθεί από αν θα πετύχει ο Βενιζέλος. (...) Θεωρώ ότι κρατήθηκαν βελούδινες ισορροπίες, αυτή η κίνηση είναι η μεγάλη κίνηση, η εκτόξευση Βενιζέλου σε θέση αντιπροεδρίας, αλλά ταυτόχρονα, το χαρτοφυλάκιο που του δίνουν σαν τσάρου της οικονομίας, του δίνουν έναν προβάδισμα μεταξύ ίσων, για αυτά που και ο ίδιος θέλει και ονειρεύεται. Θέλει σε κάποια στιγμή να πάρει τα ηνία της χώρας. Θα το κρίνει ο ελληνικός λαός αυτό.
Αν πετύχει ο Βενιζέλος σε αυτή τη δύσκολη στενωπό, μπορεί να πλησιάσει στο όνειρό του. Αν δεν τα καταφέρει, πιστεύω ότι πάλι η Ελλάδα θα επιζήσει, δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι θα κάνουμε οι Ελληνες.»
και συμπλήρωσε: «Μπορεί να μας πει κανείς τι έχει καταλάβει από όλη την ιστορία που λέγεται πλατεία; (...) Θεωρώ ότι η Πλατεία επέβαλε πράγματα σε αυτή την κατάσταση, επέβαλε έστω και αυτή την παρωδία συναντήσεως, όπου ήταν μικρότεροι των περιστάσεων οι δύο αρχηγοί και όπου το συμφέρον της χώρας παίχτηκε σε ένα πόκερ, όπου ο ένας μπλόφαρε τον άλλο. Να μιλάμε ανοικτά. Εγώ λοιπόν λέω, ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, είναι πως θα μπάσουμε αυτούς τους ανθρώπους, τη φωνή τους, μέσα στις διαδικασίες, να μην είναι μόνον αυτό που έγινε, να έχουμε μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων, τη δυνατότητα αυτοί οι άνθρωποι να καλούνται με διάπλατες τις πόρτες της Βουλής, όπως καλούνται οι δήθεν φορείς στις επιτροπές. Να συνεχίζει αυτή τη αλληλο- τροφοδοσία, αλλιώς, αυτοί οι άνθρωποι θα αισθανθούν ότι απέτυχαν, ενώ δεν έχουν αποτύχει».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας χαρακτήρισε θέμα συνείδησης την παραίτησή του. «Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε, αποτύχαμε και αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό», ενώ όπως ανέφερε, το μεσοπρόθεσμο είναι ένα «πλεχτάρι από οχιές για τον ελληνικό λαό».
Ο κ. Λιάνης τόνισε ότι την ευθύνη για την κατάσταση του τόπου την έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι όπως είπε, την τελευταία φορά που τα βρήκαν, ήταν στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου και διερωτήθηκε: «Πώς πέτυχαν τότε συναίνεση και σήμερα δεν μπορεί να γίνει την ώρα που καταστρέφεται ο Έλληνας;» Η ευθύνη είναι των πολιτικών αρχηγών και όχι των ταπεινών απλών βουλευτών.
Παράλληλα, σημείωσε πως είναι ο πρώτος βουλευτής που ανήγγειλε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, πριν από ένα χρόνο και ο πρώτος που είπε ότι δεν ψηφίζει το μεσοπρόθεσμο για λόγους συνείδησης, ενώ επανέλαβε ότι δεν παραιτήθηκε της έδρας του, καθώς η μοναδική του αξίωση, είναι να εξαντλήσει την εντολή που πήρε από το λαό της Φλώρινας.
Τέλος, ο κ. Λιάνης επεσήμανε πως οι Έλληνες δεν θέλουν απλώς την απο-κομματικοποίηση, θέλουν την πλήρη διάλυση των κομμάτων» και συμπλήρωσε: «Αν λοιπόν αγαπάμε αυτό που λέμε δημοκρατία και θέλουμε να το σώσουμε, έχουμε υποχρέωση καταναγκαστική να συμφωνήσουμε και με τη ΝΔ και με την Αριστερά και στην Αριστερά που τα πράγματα είναι δύσκολα, να της δώσουμε αυτό που διεκδικεί τόσα χρόνια, να πάμε και στην απλή αναλογική».
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: