Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Στου Μαξίμου βλέπουν εκλογές - Συνάντηση Παπανδρέου - Παπούλια

Στα… πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να βλέπει πως ολοένα και περισσότερο τα «κουκιά δεν του βγαίνουν» και η πιθανότητα να μην ψηφιστεί το Μνημόνιο-2 είναι κάτι περισσότερο από ορατή.
Η παραίτηση του Γιώργου Λιάνη από το ΠΑΣΟΚ και η ανεξαρτητοποίησή του, προκάλεσε ένταση τόσο στον πρωθυπουργό όσο και σε στενούς του συνεργάτες, λόγω κυρίως του γεγονότος πως ο βουλευτής Φλώρινας ανήκε στο «παπανδρεϊκό μπλοκ». 
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ...
στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού: «από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε».
Όμως η παραίτηση αυτή, φαίνεται πως είναι απλά η απαρχή ραγδαίων εξελίξεων στο κυβερνών κόμμα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κάνει ακόμα περισσότερο στενή την παρουσία του η ομάδα των «ανταρτών» που είτε θα ανακοινώσει επίσημα πως δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, είτε θα προχωρήσει σε σταδιακές ανεξαρτητοποιήσεις.
Ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει ουσιαστικά δύο έδρες με τη δύναμή του να περιορίζεται στις 154 έδρες.
Η χθεσινή δήλωση του Α. Αθανασιάδη, βουλευτή Κοζάνης, πως δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, «αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του», ουσιαστικά τον έχει θέσει κι εκείνον εκτός του κυβερνώντος κόμματος.
Οι στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου του προτείνουν να προχωρήσει στην προκήρυξη εκλογών ώστε να μη δώσει την ευκαιρία στους «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ να φανούν ως ήρωες στην κομματική βάση και να τους θέσει εκτός εκλογικής λίστας στις εκλογές, ως «τιμωρία» για τη στάση τους απέναντι στο κυβερνητικό έργο.
Χθες το βράδυ, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησαν σύσκεψη με σκοπό να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα σενάρια και να μελετηθεί το κατά πόσο έχουν προχωρήσει οι προετοιμασίες για την διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Είναι ξεκάθαρο, πως υπό τις παρούσες συνθήκες ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη λύση από το να προσκαλέσει τον λαό να προσέλθει στις κάλπες. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου στο μοναδικό που ελπίζει πλέον, είναι οι πιέσεις από τον «εξωτερικό παράγοντα» προς τη Νέα Δημοκρατία ώστε να πειστεί να συναινέσει.
Αργά χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε πως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί σήμερα στη 1 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: