Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, η Αγανάκτηση κλιμακώνεται

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος. 
Εκτός από το καθημερινό ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης, οργανώνουν και ευρείας κλίμακας κινητοποίηση την ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. 
Ζητούν μάλιστα από τα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα να κηρύξουν γενική απεργία και να συμμετάσχουν στην περικύκλωση της Βουλής.
Όπως υποστηρίζουν η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Καλούν δε, όλους τους πολίτες στο δρόμο και την ...
ερχόμενη Κυριακή.
Χθες για άλλη μια ημέρα, οι Αγανακτισμένοι έδωσαν δυναμικό παρόν στην πλατεία Συντάγματος. Αφού γιόρτασαν την εορτή του Αγίου Μνημονίου και αφού ευχήθηκαν για τα γενέθλια του Πρωθυπουργού οι Αγανακτισμένοι σήμερα ετοιμάζονται για την «Ημέρα Λαϊκής Ενημέρωσης και Διαβούλευσης». Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Γιώργος Αναστασόπουλος, Δρ. Πολιτικής & Κοινωνικής Ιστορίας, ο Μανόλης Γλέζος, εγχείρημα Άμεσης Δημοκρατίας στην Απείρανθο Νάξου, ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής πολιτικής Φιλοσοφίας και Θεωρίας Δικαίου, ο Γιώργος Οικονόμου, Δρ. Φιλοσοφίας/συγγραφέας, ο Σταύρος Σταυρίδης, καθ. ΕΜΠ/εγχείρημα Ζαπατίστας, καθώς και όλος ο παρευρισκόμενος κόσμος με ερωτήσεις και αργότερα με απόψεις.
Πορεία με αφετηρία το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη και τερματισμό την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα οργανώνουν οι αγανακτισμένοι της Σπάρτης. Οι αγανακτισμένοι της Σπάρτης προτίθενται να πορευτούν με τα πόδια από τη λακωνική πρωτεύουσα μέχρι την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος. Το ραντεβού έχει δοθεί γι' αυτή την Κυριακή στις 20.00 το βράδυ στο άγαλμα του Λεωνίδα, από όπου οι συγκεντρωμένοι θα βαδίσουν προς την Αθήνα. Μέσω της Εθνικής Οδού θέλουν να κατευθυνθούν προς την πλατεία Καραϊσκάκη, την Ομόνοια και την πλατεία Συντάγματος. Καλούν μάλιστα όσους άλλους Αγανακτισμένους θέλουν να τους ακολουθήσουν.
Εν τω μεταξύ, την αποστολή Εξώδικης Δήλωσης Διαμαρτυρίας προς τους βουλευτές του νομού Φθιώτιδος, αποφάσισε η Λαϊκή Συνέλευση των Αγανακτισμένων της Λαμίας, καλώντας τους ενδιαφερόμενους πολίτες να προσέλθουν στην Πλατεία Πάρκου κάθε μέρα μετά τις 19:00 για συνυπογράψουν το έγγραφο. Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησαν και οι Αγανακτισμένοι της Πάτρας, οι οποίοι απέστειλαν εξώδικο προς τους βουλευτές Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Το εξώδικο κοινοποιείται και στους υπόλοιπους βουλευτές του νομού, όπως και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρόεδρο της Βουλής. Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η ψήφιση του Μνημονίου είναι αντισυνταγματική και ότι εάν ψηφιστεί από τη Βουλή νέο Μνημόνιο, τότε θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: