Τρίτη 26 Απριλίου 2011

American Enterprise Institute: το ΔΝΤ οδήγησε την ελληνική οικονομία στην κατάρρευση

newsimage'Τα τελευταία τρίμηνα το ΑΕΠ της Ελλάδας έχει συρρικνωθεί κατά 8% ενώ οι λιανικές πωλήσεις έχουν σημειώσει πτώση της τάξης του 20%. 
Την ίδια στιγμή τα έσοδα από τη φορολογία αντί να αυξηθούν κατά 8% όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα του ΔΝΤ, μειώθηκαν κατά 10% στο πρώτο τρίμηνο του 2011. 
Χωρίς άμεση ανατροπή των παραπάνω τάσεων τα έσοδα από τη φορολογία μπορεί να είναι κατά 10 δις λιγότερα από το στόχο του ΔΝΤ για το 2011.
Η ζοφερή πορεία της ελληνικής οικονομίας μέχρι σήμερα και κάτω από...
το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής του ΔΝΤ και της ΕΕ επιβεβαιώνει την άποψη αυτών που είχαν προειδοποιήσει ότι τα δρακόντεια δημοσιονομικά μέτρα μέσα στη ζώνη του ευρώ ήταν καταδικασμένα να οδηγήσουν στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και να οδηγήσουν στην αύξηση του ελληνικού χρέους σε επίπεδα πέραν του 160% του ΑΕΠ.
Αυτή η εμπειρία επιπλέον υποδεικνύει πως η περαιτέρω εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και θα κάνει ακόμη δυσκολότερη την εξυπηρέτηση του χρέους.'
Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε άρθρο του στους Financial Times ο Dr. Desmond Lachman του American Enterprise Institute στην Washington
xrimanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: