Τρίτη 26 Απριλίου 2011

"Οικογενειακά" δράματα προκαλεί ο Άκης

Ο πρώην υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης προορίζεται από το ΠΑΣΟΚ για επικεφαλής της Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ενώ στη συζήτηση για τη σύστασή της μεθαύριο, Πέμπτη θα δώσει το παρόν και θα μιλήσει ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος.
Ιδιαιίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως ο κ. Μπόλαρης υπήρξε υποψήφιος περιφεριεάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και διαθέτει σκληρούς πυρήνες φίλων και (ετεροδημοτών) ψηφοφόρων στη Θεσσαλονίκη, εκλογική περιφέρεια που υπήρξε προπύργιο του κ. Τσοχατζόπουλου...
Παλαιότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ...θυμούνται, μάλιστα, πως ο κ. Μπόλαρης υπήρξε εκ των στελεχών που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Άκη, το 1996, απέναντι στους Κ. Σημίτη και Γ. Αρσένη, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η επιλογή Μπόλαρη δεν είναι διόλου τυχαία.
Το κρίσιμο θέμα, πάντως, είναι τι στάση θα κρατήσει, τελικά, ο πρωθυπουργός και η οικογένεια Παπανδρέου απέναντι στον επί είκοσι χρόνια στενό φίλο και συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου. Καλά διασταυρωμένες πληροφορίες θέλουν την Μαργαρίτα Παπανδρέου, μητέρα του πρωθυπουργού, να έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για την "παραδειγματική πολιτική τιμωρία του Άκη", όπως θέλουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Νίκος Παπανδρέου προσπάθησε, τους τελευταίους μήνες, να έρθει σε επαφή με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, σε μία προσπάθεια κατευνασμού του.

Τότε -αλλά και αργότερα όταν συναντήθηκε μυστικά με τον Χάρη Παμπούκη- ο Άκης φαίνεται να είχε εξασφαλίσει την υπόσχεση ότι δεν τίθεται θέμα εμπλοκής του σε έρευνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και η μοναδική εκκρεμότητα ήταν το νεοκλασικό στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. "Φρόντισε να καλύψεις το "πόθεν έσχες" του σπιτιού και να δικαιολογήσεις την αγορά και δεν θα έχεις πρόβλημα¨", φέρεται να του ειπώθηκε από ανώτατο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κάτι που ο ίδιος ο Άκης έχει εκμυστηρευθεί σε συνομιλητή του.

" ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝ", ΛΕΕΙ Ο ΑΚΗΣ


Ο πρώην πανίσχυρος υπουργός θεωρεί ότι
"τον πρόδωσαν οι σύντροφοί του" και αφήνει σκληρά υπονοούμενα και απειλές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως "μπορεί να πάρει πολλούς ακόμα μαζί του, εάν τον οδηγήσουν στην καρμανιόλα".

Οι αποκαλύψεις που προήλθαν, πάντως, από την έρευνα της γερμανικής δικαιοσύνης και φέρουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως παραλήπτη ποσών στο σκάνδαλο των υποβρυχίων (όπως και η σαφής εμπλοκή του στενού συνεργάτη του Γ. Μπέλτσιου), δημιουργούνε ερωτήματα σχετικά με το εάν υπάρχουν σε κάποιους λογαριασμούς στο εξωτερικό χρήματα -προϊόντα συναλλαγής, κι αν ναι, στα ονόματα ποιων φυσικών προσώπων ή off shore εταιρειών.

Κυβερνητικό στέλεχος, εξ αυτών που, όπως λένε, "γνωρίζουν ιστορία", έλεγε στην anatropi2020 πως "στην υπόθεση των εξοπλισμών έχουν καταβληθεί μίζες πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται σε λογαριασμους στο εξωτερικό".

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ: " ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ

ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ"


" Δεν ισχυρίζομαι πως ο Άκης έχει εμπλοκή, δυστυχώς, όμως, πρέπει να αποδείξει ότι δεν έχει. Το κακό είναι πως άλλοι που επίσης φαίνεται να έχουν εμπλοκή, σε άλλες χρονικές περιόδους, ουδέποτε θα βρεθούν στη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Άκης. Υποθέτω πως η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται έχει να κάνει και με την αδυναμία του να διευθετήσει κάποια τέτοια οικονομικά ζητήματα".

" Τι σημαίνει αυτό;", ρωτήσαμε, το συνομιλητή μας.
"Είναι απλό. Υπάρχουν άνθρωποι με λεφτά που μπορούν να τα εμφανίσουν και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, υπάρχουν άνθρωποι χωρίς λεφτά και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λεφτά αλλά παρεμβάλλονται άλλοι παρένθετοι κι αυτό καθιστά δύσκολη την όποια μετακίνηση χρημάτων
", μας είπε με νόημα...

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, πάντως, ο οποίος αναφέρεται στο πόρισμα της εισαγγελέως που έφτασε στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων θα βρεθεί απέναντι στους συντρόφους του - βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους... πρώην συναδέλφους του των άλλων κομμάτων, στην προσπάθειά του να πείσει ότι δεν ευσταθούν οι πολύ βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται -στην πρόταση για σύσταση Εξεταστικής- για παθητική δωροδοκία και ενδεχόμενη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Περίπτωση καταψήφισης της πρότασης δεν υπάρχει, καθώς ακόμα και αν βρεθούν βουλευτές της πλειοψηφίας που δεν θα ψηφίσουν, ο απαιτούμενος αριθμός των 151 ψήφων θα συμπληρωθεί από τις ψήφους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και των βουλευτών άλλων κομμάτων.
Εισηγητές της πρότασης του ΠΑΣΟΚ θα είναι οι κ. Μάρκος Μπόλαρης, (που θα αποτελέσει και τον πρόεδρο της Προανακριτικής), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και η κυρία Μαρία Μίχου, ενώ την πρόταση της ΝΔ θα υποστηρίξουν οι κ. Πάνος Καμμένος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος. Αν χρειαστεί, και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η ολομέλεια της Βουλής θα παραμείνει ανοιχτή και μετά τον Ιούνιο, ώστε η Προανακριτική Επιτροπή να ολοκληρώσει τις εργασίες της.
Παράλληλα, δε, με την Προανακριτική θα λειτουργήσει και η Ειδική Επιτροπή Αμυντικών Εξοπλισμών, με επικεφαλής τον βουλευτή κ. Δαμιανάκη, η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες των υπουργών Άμυνας που διαδέχτηκαν τον κ. Τσοχατζόπουλο και υλοποίησαν τη σύμβαση για τα υποβρύχια, δηλαδή των κκ. Γιάννου Παπαντωνίου, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου και Ευάγγελου Μεϊμαράκη, οι οποίοι δεν αναφέρονται στο πόρισμα της εισαγγελέως.
Με ειδική τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής, μάλιστα, η Επιτροπή Εξοπλισμών θα ενισχυθεί με νέες ανακριτικές αρμοδιότητες, κατά τα πρότυπα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Αν η Επιτροπή Εξοπλισμών έχει ευρήματα για πολιτική ή τυχόν ποινική ευθύνη των -μετέπειτα του Άκη Τσοχατζόπουλου- υπουργών θα κάνει αντίστοιχη πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ ζητεί η έρευνα να επεκταθεί και πέραν του 2009 και να αφορά και τον νυν υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.
Όπως αποκάλυψε η Real News, ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε πρόταση στον κ. Δημήτρη Τσοβόλα να αναλάβει μεταξύ των δικηγόρων υπεράσπισης, πλην όμως η πρόταση απερρίφθη από τον κ. Τσοβόλα. Ωστόσο, τους νυν δικηγόρους του κ. Τσοχατζόπουλου, κκ. Παγουρόπουλο, (γιο του «Χατζάρα» του άλλοτε πειθαρχικού του ΠΑΣΟΚ), και Νικολάου θα πλαισιώσουν και νέα ονόματα. Εκ των πραγμάτων η υπερασπιστική τακτική του κ. Τσοχατζόπουλου, αν δηλαδή θα επιχειρήσει να πάρει μαζί του και άλλους ή εάν στην αρχή θα επιδιώξει να μην έρθει σε αντιπαράθεση με τους συντρόφους του και τη ΝΔ, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τα στοιχεία της Real News για το σκάνδαλο των υποβρυχίων εξακολουθούν να ανοίγουν δρόμο για τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Όπως για παράδειγμα το τελευταίο πρωτοσέλιδο με την εκτίμηση του Γερμανού εισαγγελέα Κνομπλαχ ότι «πήγαν λεφτά στην τσέπη του Άκη». Οδηγούν, μάλιστα, τη Βουλή να ζητήσει και την υπόλοιπη δικογραφία από τη γερμανική δικαιοσύνη.
http://anatropi2020.blogspot.com/2011/04/anatropi2020_26.html
http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=5640 

Δεν υπάρχουν σχόλια: