Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Γιατί δεν αγοράζει η ΓΕΝΟΠ… τη ΔΕΗ;



Δεν περίμενε φυσικά κανείς το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για να εμπεδώσει την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα που δημιούργησε και οδήγησε στο Μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ, οι συνδικαλιστές (του ΠΑΣΟΚ) εξελίχτηκαν σε προνομιακή ομάδα, που ρυθμίζει και καθοδηγεί τις εξελίξεις στην καθημερινότητά μας.
Ειδικά στη ΔΕΗ, η δύναμη που έχει στα χέρια του κάθε συνδικαλιστής, του δίνει τη δυνατότητα να κατεβάζει…
ή και να σπάει ακόμη, κατά το δοκούν, τον διακόπτη του ρεύματος, για το μέλλον της χώρας.
Τα περί ασύλληπτων ως προς το ύψος των ποσών, οικονομικών χρηματοδοτήσεων προς τη ΓΕΝΟΠ, είναι ένα ζήτημα που προφανώς θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω. 
Οι «πράσινοι» συνδικαλιστές ωστόσο, έχουν στα χέρια τους μια μοναδική ευκαιρία να γράψουν ιστορία. Να αλλάξουν το κλίμα που επικρατεί εις βάρος τους στην κοινωνία, να βγουν μπροστά, και να μας θυμίσουν… τι πραγματικά σήμαινε το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και μετατράπηκε σε συνώνυμο ενός κράτους μειωμένης ευαισθησίας.
Τι θα λέγατε λοιπόν αν οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ανακοίνωναν ότι, στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει σήμερα η πατρίδα μας λόγω της οικονομικής κρίσης, αποφάσιζαν να αγοράσουν οι ίδιοι τη ΔΕΗ, την οποία είναι υποχρεωμένη να ιδιωτικοποιήσει η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας;
Και όχι μόνο τη ΔΕΗ, αλλά και άλλες υπηρεσίες, φορείς και εταιρείες του Δημοσίου, που περιφρονικά αποκαλούνται «ασημικά»
Και όχι μόνο οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ, αλλά οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις ΔΕΚΟ, όλοι εκείνοι που βίωσαν μια «μεγάλη Αλλαγή», η οποία αφορούσε… μονάχα τους ίδιους.
Πρόταση κάνουμε. Και εξυπακούεται ότι στις ΔΕΚΟ τις οποίες θα αγοράσουν οι συνδικαλιστές, θα πρέπει να περιλαμβάνεται και ο… ΟΠΑΠ
Για να τον διαχειριστούν, όπως εκείνοι ξέρουν καλύτερα, και να προσφέρουν σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται, «άρτο και θεάματα». Κοινώς… φρουτάκια.
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: