Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

"Σκορποχώρι η κυβέρνηση" ...

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και χαρακτήρισε σκορποχώρι εξαπέλυσε ο Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή συνέντευξη του Γιάννη Ραγκούση που δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ και στην οποία τάσσεται υπέρ της συνταγματικής εγγύησης για το θέμα του χρέους.
Ο Εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στις 31 Ιανουαρίου του 2011, ο οποίος τόνιζε πως δεν τίθεται θέμα συνταγματικής κατοχύρωσης της λιτότητας, αλλά και δήλωση του κ. Καστανίδη, στις 13 Φεβρουαρίου του 2011, ο οποίος και χαρακτήριζε ανώριμη και ανεπίκαιρη τη συνταγματική κατοχύρωση αυτού του θέματος.
"Πρόκειται περί θιάσου, όχι περί κυβέρνησης, ή μάλλον αδικώ το θέατρο, αυτή δεν είναι κυβέρνηση ειναι σκορποχώρι", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης...


Για προβολή κομμάτων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς 
Στα στοιχεία που παρουσιάζονται στην έκθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΡΣ) του 2010, βασίστηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ για να εξαπολύσει επίθεση σε μερίδα των ΜΜΕ, τα οποία και κατηγόρησε ευθέως πως δεν ακολουθούν τους κανόνες της πολιτικής πολυφωνίας.
Ο κ. Μιχελάκης βασιζόμενος σε αυτά τα στοιχεία τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είχε τη μερίδα του λέοντος, με ποσοστά που ξεκινούν από το 49,7% και φτάνουν στο 62,7%, ποσοστά που όπως τόνισε είναι πολύ πιο υψηλά από την εκλογική δύναμη που είχε καταγράψει στις εκλογές του προηγούμενου χρόνου, ενώ για τη ΝΔ συνέβη το αντίθετο με ποσοστά που κυμαίνονται από το 20,1% ως το 28,8%.
Ανάλογη επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μιχελάκης και για την προβολή των πολιτικών αρχηγών, όπου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η προβολή του Αντώνη Σαμαρά έχει μειωθεί το 2010 σε σχέση με το 2009, ενώ την ίδια περίοδο τα ποσοστά προβολής του πρωθυπουργού έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Ενδεχόμενη συνεργασία ΛΑΟΣ 
Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με στελέχη του ΛΑΟΣ για συνεργασία, τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία με τον βουλευτή Μάκη Βορίδη.
Σε ερώτηση ευρύτερης συνεργασίας με το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, ο κ.
Μιχελάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως για τον Αντώνη Σαμαρά η ενότητα της κεντροδεξιάς είναι θέμα βάσης.
Σημειώνεται, πάντως, η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΔ πριν λίγες μέρες στον Γιωργο Καρατζαφέρη υπενθυμίζοντας τη στάση που κράτησε ο ίδιος απέναντι στο μνημόνιο.
Δημοσκοπήσεις Εργαλεία της στιγμής χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις ο Γιάννης Μιχελάκης ο οποιος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των αναποφάσιστων αλλά και στο κλείσιμο της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ.
Επεσήμανε το γεγονός πως αυτή η περίοδος δεν είναι προεκλογική , κάτι που ανεβάζει τα ποσοστά όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι ενώ τόνισε πως σε όλες τις δημοσκοπήσεις υπάρχει το περιθώριο του στατιστικού λάθους και είναι νωρίς ακόμα να εξαχθούν συμπεράσματα.
Πρόωρες εκλογές 
Καλοδεχούμενες χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά τις πρόωρες εκλογές ο Γιάννης Μιχελάκης εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως η ίδια επαναφέρει τα σενάρια αυτά κάθε φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα από την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθει.
" Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους θεσμους και το θέμα των πρόωρων εκλογών", τόνισε ο κ. Μιχελάκης επισημαίνοντας πάντως πως "δεν τις φοβόμαστε , είμαστε έτοιμοι , τις περιμένουμε και είναι και καλοδεχούμενες".

Επεισόδια κατά πολιτικών 
Καταδικάζει η ΝΔ τα επεισόδια που έχουν καταγραφεί κατά πολιτικών το τελευταίο διάστημα.
"Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται, όπου και αν απευθύνεται", δήλωσε ο Εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: