Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Πόσο κοντά είναι ο ανασχηματισμός και οι πρόωρες εκλογές

Από πού θα κριθεί η παραμονή ή όχι του Γ.Παπακωνσταντίνου στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών 
To ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού, ο οποίος θα σάρωνε ακόμα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του, μελετά ο πρωθυπουργός. 
Κι όπως όλα δείχνουν, τις τελικές του αποφάσεις θα τις έχει λάβει λίγο πριν τις 25 Μαρτίου, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις αποφάσεις που θα λάβει η ΕΕ στη επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της.
Αν τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες είναι αρνητικά, τότε ...θα πρέπει να θεωρείται ενδεχόμενο ότι ο κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του θα μετακομίσουν από το  υπουργείο Οικονομικών. Με πιθανότερο προορισμό το σπίτι τους για ...ξεκούραση, αφού στην πλειοψηφία τους θεωρούνται κι εν πολλοίς είναι «καμμένα» πρόσωπα, σε αυτή τη φάση.
Στην περίπτωση ωστόσο που τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι θετικά, τότε, αυτομάτως ο νυν υπουργός Οικονομικών θα ανανεώσει τη θητεία του στο μέγαρο της οδού Νίκης, αφού αυτή η εξέλιξη θα συνεπάγεται ότι δεν θα χρειασθεί να ληφθούν νέα δραστικά μέτρα περικοπών μισθών και συντάξεων, αλλά ότι θα πρέπει να γίνουν απλές, διορθωτικές, κινήσεις.
Το Μέγαρο Μαξίμου, αυτή τη στιγμή, εξετάζει όλα τα εναλλακτικά σενάρια, που έχει στη διάθεση του, όπως και αυτό των πρόωρων εκλογών, που στην πραγματικότητα δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό του κ.Παπανδρέου, ανεξαρτήτως του τι λέγεται και τι γράφεται. 
voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: