Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Μια γροθιά στη Δημοκρατία μας.

Εμείς, δεν θα παίξουμε


Οι εικόνες του αιμόφυρτου Κωστή Χατζηδάκη να κοιτάζει στα μάτια τον φωτογραφικό φακό, έκαναν τον γύρο του κόσμου, σε μια ημέρα κατά την οποία τα ελληνικά ΜΜΕ, τουλάχιστον όσα πειθάρχησαν στη σχετική απόφαση της ΕΣΗΕΑ, απείχαν της ενημέρωσης.
Από χθες, και ιδιαίτερα σήμερα, οι συγκεκριμένες εικόνες σεργιανίζουν σε όλο το διαδίκτυο και προβάλλονται στα σχετικά ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών.
Εικόνες σκληρές, που «μιλούν από μόνες τους», την ίδια στιγμή όμως...
λειτουργούν και ως υλικό ανάφλεξης για την παραφιλολογία και το κουτσομπολιό. 
Επιτείνουν τη συναισθηματική φόρτιση και αποπροσανατολίζουν από την ουσία: Το εθνικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει η πολιτική της Κυβέρνησης και της τρόικας, τη μαζικότητα της συμμετοχής μιας αγανακτισμένης κοινωνίας στις διαδηλώσεις, και βέβαια, τη στοχοποίηση και άνανδρη επίθεση σε έναν πολιτικό, που δεν έχει δώσει δικαιώματα, και η διαχρονική διαδρομή του αποπνέει αξιοπρέπεια.
Εμείς, δεν θα συμβάλλουμε στη διάχυση αυτής της νέου τύπου «εθνικής υποτίμησης».
Και δεν θα δημοσιεύσουμε φωτογραφία του Κωστή Χατζηδάκη, με αποτυπωμένα στο πρόσωπό του τα αποτελέσματα της χειροδικίας εις βάρος του.
Γι’ αυτό και χρησιμοποιούμε τη φωτογραφία που αναρτήθηκε χθες στο «cnn.com», από τη στιγμή του ξυλοδαρμού. Μια γροθιά στη Δημοκρατία μας. 
Εμείς, μένουμε στην είδηση.
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι Διευθυντής Σύνταξης του «statesmen.gr»

Δεν υπάρχουν σχόλια: