Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Φεύγει ο Παπακωνσταντίνου, έρχεται ο Παπαδήμος, η Βάσω και ο Φλωρίδης (;)

Δεν πρόλαβε να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ και άρχισαν να διαρρέονται σενάρια για αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου!
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα κυκλοφορούν στην δημοσιογραφική πιάτσα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει αρχίσει να σκέφτεται... δομικό ανασχηματισμό.
Στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι στην θέση του νυν υπουργού Οικονομικών θα τοποθετηθεί ένας εκ των Βάσω Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Γιώργου Φλωρίδη, τους οποίους κυβερνητικά στελέχη λένε ότι τους εμπιστεύεται η αγορά...
parapolitika

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Ο ρόλος της «Ιφιγένειας», που προ εβδομάδων αποδόθηκε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου από τον Τύπο, προκειμένου να… κατευναστούν οι αντιδράσεις στην κοινωνία αλλά και στον εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται μερικά βήματα… από το σανίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», η χθεσινή πολιτική απαξίωση του Υπουργού Οικονομικών από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παρουσία της Λούκας Κατσέλη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον «τσάρο». Και επιβεβαίωσε ότι αποτελεί το «εύκολο θύμα» για να φορτωθεί στις πλάτες του τα δεινά της πολιτικής του μνημονίου, καθώς ελάχιστοι είναι εκείνοι που μοιάζουν διατεθειμένοι να βγουν μπροστά, και να τον υποστηρίξουν στην κριτική την οποία δέχεται.

Οι «πλάτες» του Μεγάρου Μαξίμου έχουν αρχίσει να… καμπουριάζουν, καθώς στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και κορυφαίοι Υπουργοί, με ρόλο, άποψη και επιρροή δίπλα στον Πρωθυπουργό, όπως ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Χάρης Παμπούκης, φέρονται έντονα προβληματισμένοι, στα όρια της αποστασιοποίησης από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στους διαδρόμους των κυβερνητικών γραφείων μάλιστα, και εν αναμονή του δομικού ανασχηματισμού στον οποίο προσανατολίζεται να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ακούγεται ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα είναι εκείνος που θα αναλάβει… και με τη βούλα, την ευθύνη του τομέα της οικονομίας, ενώ θα αξιοποιηθεί και στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, που να εμπιστεύεται η αγορά, σαν τη Βάσω Παπανδρέου ή τον Γιώργο Φλωρίδη.