Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Και οι απολύσεις είναι μέσα στο πλάνο της κυβέρνησης

Και οι απολύσεις είναι μέσα στο πλάνο της κυβέρνησης, στην περίπτωση που το σχέδιο για τις περικοπές στις ΔΕΚΟ δεν αποδώσει τα αναμενόμενα. 
Αυτή είναι η τελική «κόκκινη γραμμή», που έχει στη διάθεση του το οικονομικό επιτελείο, αλλά θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην τη ξεπεράσει.
Σύμφωνα με τους έως τώρα σχεδιασμούς, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει κάποια από τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, όπου ισχύει απόλυτα κι απαρέγκλιτα το 1 πρόσληψη για κάθε 5 απολύσεις, να κλείσει...

Τότε, οι απολύσεις θα είναι μονόδρομος, καθώς δεν θα είναι δυνατή, διαφορετικά, η τήρηση του συγκεκριμένου συσχετισμού.
Σύμφωνα με το σχέδιο, το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που κάποιες από τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ προχωρήσουν σε συγχώνευση. 
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι απολύσεις θα είναι λιγότερες, αλλά και πάλι θα είναι υπαρκτές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος θα κληθούν και οι διοικήσεις των εισηγμένων ΔΕΚΟ οι οποίες σήμερα εξαιρούνται του κανόνα - κι όλων των υπολοίπων - να συμμορφωθούν με το νέο πλάνο.
Το γεγονός αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις μεταξύ των συνδικαλιστικών εκπροσώπων και των σωματείων των εργαζομένων, με την ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ να στέλνει ήδη τα πρώτα «δείγματα γραφής».
Σε τί συνίστανται; 
Στο ενδεχόμενο να προκηρυχθούν απεργίες στην επιχείρηση, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης
Κατά το κοινώς λεγόμενο, η χώρα θα ζήσει υπό την απειλή του «κατεβάσματος του γενικού» για μια ακόμη φορά.
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: